Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

LEXICON

LEXICON

BARRY MAX
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0597




Παρουσίαση

Σε μια σχολή για λίγους κάπου στη Βιρτζίνια, οι μαθητές δεν διδάσκονται ιστορία, γεωγραφία και άλλες συμβατικές επιστήμες, αλλά την τέχνη της πειθούς που έχει αναχθεί σε επιστήμη. Μαθαίνουν να χειρίζονται τις λέξεις σαν όπλα, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να κατατάσσουν, να ξεκλειδώνουν και να χειραγωγούν τα μυαλά. Οι καλύτεροι αποφοιτούν ως «ποιητές», με ονόματα όπως Έλιοτ, Γκαίτε ή Μπροντέ, και εισέρχονται σε μια ανώνυμη οργάνωση με μυστηριώδεις σκοπούς.
Η Έμιλυ Ρουφ, ένα ορφανό κορίτσι στρατολογημένο μέσα από τους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, είναι το παιδί-θαύμα της σχολής. Μέχρι τη στιγμή που κάνει ένα μοιραίο λάθος: γνωρίζει τον έρωτα και τον διεκδικεί με κάθε τίμημα.
Ο Γουίλ Παρκ, ένας κατά τα φαινόμενα αθώος νεαρός, κακοποιείται και απάγεται από δύο άντρες στις τουαλέτες του αεροδρομίου. Μπορεί να μην έχει ιδέα για όσα του λένε, φαίνεται όμως πως είναι το κλειδί σ' έναν πόλεμο ανάμεσα σε αντίπαλες φατρίες «ποιητών».
Καθώς οι δρόμοι τους συγκλίνουν, η μυστική ιστορία της οργάνωσης αρχίζει να αποκαλύπτεται και η εσωτερική σύγκρουση να πυροδοτεί μια κατακλυσμιαία εξέλιξη βιβλικών διαστάσεων.
Ένα φιλόδοξο φουτουριστικό μυθιστόρημα για τον 21ο αιώνα, όπου η καταιγιστική δράση συνυφαίνεται με την προσωπική αναζήτηση, η τεχνοεπιστήμη με τον αποκρυφισμό και τα σύγχρονα ζητήματα της ταυτότητας, της ιδιωτικότητας και της συλλογής πληροφοριών με πανάρχαιες ιδέες για την ακαταμάχητη δύναμη της γλώσσας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Φανταστείτε, αν θέλετε, μια μυστική ομάδα ανθρώπων με το όνομα "ποιητές", που έχουν τη δύναμη να ελέγχουν άλλους μόνο και μόνο μιλώντας τους. Ο Μπάρυ τη φαντάστηκε και το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικά γρήγορο, διασκεδαστικό, εγκεφαλικό θρίλερ» (TIME MAGAZINE)
«Το "Λέξικον" με άρπαξε από τις πρώτες κιόλας γραμμές και δεν με άφησε ποτέ. Μια ολότελα συναρπαστική ιστορία με μια πλειάδα δυνατών χαρακτήρων σε μια ανησυχητικά πιστευτή παράλληλη κοινωνία και με περιοδικά ξεσπάσματα ξεκαρδιστικού χιούμορ» (CHRIS PAVONE, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "THE EXPATS")
«Δεν υπάρχει κάτι εγγενώς τρομακτικό στις λέξεις, κι ωστόσο ο συγγραφέας αναγνωρίζει ότι έχουν την ικανότητα να ρίχνουν ολόκληρες κοινωνίες στο χάος, όπως ο Πύργος της Βαβέλ. Στον κόσμο του Μπάρυ, το κακό βρίσκεται στους καθημερινούς τρόπους με τους οποίους το κοινό χειραγωγείται από τη γλώσσα -μέσα από την πολιτική επικοινωνία, την εκλογική προώθηση και τη στοχευμένη διαφήμιση- ενώ οι λέξεις γίνονται εξίσου τρομακτικές και φονικές με μια κλιμακούμενη πανδημία» (TIME OUT NEW YORK)
«Εκθαμβωτικό και εκπληκτικά εφευρετικό. Ένα μυθιστόρημα που σφηνώνεται στο μυαλό σου και μένει εκεί» (MIKE CAREY, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "THE DEVIL YOU KNOW")
«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα καλύτερο σαββατοκυριακάτικο ανάγνωσμα απ' αυτό το μυθιστόρημα διεθνούς ίντριγκας και γλωσσολογικών πειραμάτων τύπου Τσόμσκι μεταμορφωμένων σε όπλα. Είναι το τέλειο μείγμα φιλοσοφικού δράματος και σκηνών ανθρωποκυνηγητού με το πιστόλι στον κρόταφο» (AUSTIN GROSSMAN, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "SOON I WILL BE INVINCIBLE")
«Παρανοϊκά καλό. Σκοτεινό και διεστραμμένο, γλυκό και ανθρώπινο, όλα σ' ένα» (LAUREN BEUKES, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "ZOO CITY" ΚΑΙ "THE SHINING GIRLS")
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLEXICON
ISBN139789602216330
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων448
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΙ ΜΑΞ
Κωδικός Πολιτείας0170-0597
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
MOSSE CLAUDE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS