Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ // Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟ

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, 1914-1920 (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ROGAN EUGENE
Κωδ. Πολιτείας: 0170-0653
Τιμή Έκδοσης
€31.80
Τιμή Πολιτείας
€22.26
(-30%)
Κερδίζετε €9.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για τέσσερις περίπου αιώνες, η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα κράτη στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα εξουσίαζε τη Μέση Ανατολή. Το 1914 όμως βρισκόταν πλέον σοβαρά εξασθενημένη και περικυκλωμένη από άρπαγες που έλπιζαν να την αποτελειώσουν. Καθώς το Δυτικό μέτωπο περιήλθε σε αδιέξοδο και οι Οθωμανοί συμπαρατάχθηκαν με τις Κεντρικές δυνάμεις, Βρετανοί, Γάλλοι και Ρώσοι κατέστρωσαν ένα τολμηρό σχέδιο για να καταστρέψουν τον πιο αδύναμο αντίπαλο και να χαράξουν τεράστιες νέες αυτοκρατορίες για λογαριασμό τους: μια φιλόδοξη εισβολή στην Καλλίπολη που δεν είχε προηγούμενο.
Το εντυπωσιακό αυτό βιβλίο του Γιουτζήν Ρόγκαν ανασυνθέτει ένα από τα πιο σημαντικά αλλά ελάχιστα κατανοητά μέτωπα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου κι ένα από τα πιο αμείλικτα θέατρα πολέμου στην ιστορία. Δίνει λεπτομερείς συναρπαστικές περιγραφές των κυριότερων μαχών, που εκτυλίχθηκαν στις βάναυσες κλιματικές συνθήκες των άνυδρων ερήμων ή των παγετών του Καυκάσου, αλλά και γύρω από σπουδαίες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Δαμασκός, η Βαγδάτη και η Ιερουσαλήμ. Αν οι συγκρούσεις στη δυτική Ευρώπη διεξήχθησαν κυρίως από επαγγελματικούς στρατούς, εκείνες στη Μέση Ανατολή ενέπλεξαν ολόκληρους λαούς, με καταστρεπτικές συνέπειες για μακραίωνες κοινότητες όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ελλήνων.
Παρότι αντέδρασαν με επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα στην επέλαση των Συμμάχων και ταπείνωσαν τους Βρετανούς τόσο στην Καλλίπολη όσο και στη Μεσοποταμία (στο σημερινό Ιράκ), οι Οθωμανοί ηττήθηκαν τελικά, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαμόρφωση μιας νέας Μέσης Ανατολής που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα - με συνέπειες που δεσπόζουν ακόμα στη ζωή μας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το βιβλίο του Ρόγκαν είναι πολύτιμο για να αποφύγουμε τις επικίνδυνες αναγωγές της σημερινής ισλαμοφοβίας και... ισλαμοφαγίας. Ιδανικό εργαλείο για να αποφύγουμε κοινοτοπίες του τύπου οι Μουσουλμάνοι είναι έτσι... οι χριστιανοί είναι αλλιώς... οι Έλληνες ανέκαθεν ήσαν τέτοιοι... οι Τούρκοι εξ απαλών ονύχων ήσαν αποτέτοιοι... - στερεότυπα που όχι μόνο αγνοούν αλλά και υποτιμούν την Ιστορία. Εξαιρετική η μετάφραση της Ελένης Αστερίου. Η έκδοση συνοδεύεται από ιδιαίτερα αποκαλυπτικούς χάρτες των μαχών, φωτογραφίες και εικόνες, καθώς και από ένα πολύ χρήσιμο ευρετήριο. (Από άρθρο του Γιώργου Σιακαντάρη στο bookpress.gr, 10/1/2017)

Περιεχόμενα

Κατάλογος χαρτών
Σημείωμα για τα κύρια ονόματα
Πρόλογος
ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΙ, 1908 - 1913
Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΟΠΛΑ
ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΩΝ: ΒΑΣΟΡΑ, ΑΝΤΕΝ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤ: ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ
Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΤΑΛ-ΙΜΑΡΑ
Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΔΑΦΟΣ: Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ, ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΑΠΟ ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΕ ΑΝΑΚΩΧΗ
Συμπέρασμα: Η πτώση των Οθωμανών
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Πηγές φωτογραφιών
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FALL OF THE OTTOMANS. THE GREAT WAR IN THE MIDDLE EAST, 1914-1920
ISBN139789602216859
ΕκδότηςΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις25x18
ΜετάφρασηΑΣΤΕΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΝΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΓΚΑΝ ΓΙΟΥΤΖΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0170-0653
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[03/11/2020] Κώστας Μπαγιώτας.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα ευανάγνωστο και καλογραμμένο βιβλίο. Προτεινεται για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά με το συγκεκριμένο μέτωπο. Επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτικές και στρατιωτικές σκέψεις. Οι μάχες είτε περιγράφονται επιφανειακά είτε αναφέρονται, χωρίς να αναλύεται η διεξαγωγή τους.

Τέσσερα αστέρια διότι περίμενα περισσότερη ανάλυση στο μέτωπο της Καλλίπολης, κάποιον πιο συγκεκριμένο χάρτη στη Μεσοποταμία.
[19/05/2020] anestis88.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Περιέχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για την εποχή αλλά ο συγγραφέας είναι μεροληπτικός υπέρ των Τούρκων/Οθωμανών.
[14/09/2017] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απευθύνεται σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για την ιστορία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο εμπεριέχει λεπτομερή παρουσίαση όλων των μαχών στο οθωμανικό μέτωπο (Καλλίπολη, Μεσοποταμία, Σινά, Παλαιστίνη, Αραβία, Καύκασο), οι αναφορές είναι πάμπολλες, ενώ ο συγγραφέας ανατρέχει τόσο σε επίσημα αρχεία όσο και σε προσωπικές αφηγήσεις πρωταγωνιστών της ιστορίας όπως οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί που μετείχαν στις μάχες, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών που ήταν θέατρα των συγκρούσεων. Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στη γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία της σχέσης Χασεμιτών κ Βρετανών, πως οι τελευταίοι είχαν τάξει τα πάντα στους πάντες (Γάλλους, σιωνιστές, Άραβες) ανάλογα με τις φάσεις του πολέμου, και πώς τα θέματα αυτά επιλύθηκαν μετά το πέρας του πολέμου. Το βιβλίο περιγράφει και τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πολέμου όπως το κίνημα των Νεοτούρκων, τις αναταραχές εντός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την εξουσία της τριανδρίας Εμβέρ, Ταλάτ, Τζεμάλ. Επίσης, ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί πολλά για το πώς η τζιχάντ πρωταγωνίστησε στον Α' Π.Π. στη λογική 'διαίρει κ βασίλευε'. Το βιβλίο προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της ιστορίας και πολιτικής. Διαβάζεται εύκολα. Παρά τις πολλές λεπτομέρειες περί αριθμών στρατευμάτων, νεκρών, τραυματιών κ.λπ. (τα οποία ξεχνάς μετά το γύρισμα της σελίδας), μόλις κλείσεις το βιβλίο έχεις μια πολύ καλή εικόνα περί των γεγονότων αυτών και του αντίκτυπου τους σήμερα στη Μέση Ανατολή.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Ιστορία της γεύσης
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€44.00 €13.20
(-70%)
Κερδίζετε €30.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS