Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΓΚΑΣΠΑΡ ΡΟΥΙΖ

ΓΚΑΣΠΑΡ ΡΟΥΙΖ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

CONRAD JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 1610-0301




Παρουσίαση

Ο Γκασπάρ Ρουίζ, ένας ήρωας βγαλμένος μέσα από την λατινοαμερικανική παράδοση, αντιφατικός πολιτικά και κοινωνικά, όπως ανέκαθεν ήταν και παραμένει ολόκληρη η Λατινική Αμερική είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας και αυτό το πρόσωπο που κερδίζει από κάθε άποψη τον αναγνώστη.
Στις αρχές του 19ου αιώνα με ηγέτες τον Σιμόν Μπολιβάρ και τον Χοσέ Μαρτί η Λατινική Αμερική εξεγείρεται ενάντια στην αποικιοκρατική Ισπανία και σταδιακά απελευθερώνεται από τον ισπανικό ζυγό και σχηματίζονται τα κράτη της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής έτσι όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Ο ήρωάς μας, χωρίς να καταλάβει το γιατί, παίρνει μέρος στη σύγκρουση αυτή με όπλα την πρωτόγνωρη δύναμή του και το απίστευτο πάθος του, πότε με το μέρος των Δημοκρατικών και πότε ενάντια σε αυτούς, σε έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων και με μόνο οδηγό την απόλυτη "δικαίωσή" του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGASPAR RUIZ
ISBN139789602292853
ΕκδότηςΕΡΑΤΩ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Αριθμός σελίδων178
Διαστάσεις17x13
ΜετάφρασηΓΕΡΟΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗ
ΕπιμέλειαΓΕΡΟΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΝΡΑΝΤ ΤΖΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας1610-0301
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[16/05/2019] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αποδεικνύεται ότι αφηγηματική πληρότητα δεν συνεπάγεται πάντοτε αφηγηματική πληθωρικότητα. Είναι κάποιοι συγγραφείς που μπορούν μέσα σε ελάχιστες σελίδες να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδέες, τις νοοτροπίες, την ψυχοσύνθεση των ηρώων τους μέσα σε περιβάλλον ταραγμένων εποχών με υπερφυσική άνεση. Πάντα θαύμαζα περισσότερο αυτούς που μπορούν να πουν τα πάντα σε ελάχιστες γραμμές, από αυτούς που αναπτύσσονταν σε άπειρες σελίδες και στο τέλος πνίγονταν μέσα σε αυτές. Δεν αποτελεί μομφή ή προτίμηση μου στη μικρή φόρμα, καμία σχέση, προτιμώ το εκτενές μυθιστόρημα, όμως δεν μπορώ να μη πω ότι μερικές νουβέλες αξίζουν περισσότερο από πολλά 600σέλιδα τούβλα. Μια τέτοια νουβέλα είναι και ο "Γκασπάρ Ρουίζ" και ο Γιόζεφ Κόνραντ είναι ένας αριστοτέχνης μιας αφήγησης που ανανεώνει την παλιά κλασική φόρμα με νέα στοιχεία που συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση του λογοτεχνικού ρεύματος του μοντερνισμού στις αρχές του 20ου αιώνα.
[13/02/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια πολύ όμορφη νοβέλα από τον Κόνραντ, βαθιά άνθρώπινη, μινιμαλιστική λογοτεχνία, χωρίς εκτεταμένες περιγραφές, αλλαγή της 'κάμερας', πότε τριτοπρόσωπη, πότε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ώστε να διατηρηθεί η ζωηρότητα της αφήγησης. Ο Γκασπάρ Ρουίζ είναι ένας τραγικός ήρωας, αθώος, αλλά πάντα ένοχος λόγω των περιστάσεων του πολέμου. Η μετάφραση είναι αρκετά προσεγμένη, χρησιμοποιούνται ακόμα και σπάνιες λέξεις (π.χ. πρόγκαρε κ.λπ.). Συγχαρητήρια στις εκδόσεις Ερατώ που εκδίδουν αυτά τα σχετικά άγνωστα έργα του Κόνραντ. Πάντως, μια μεγαλύτερη προσοχή στην τυπογραφία, κάποιες σελίδες δεν είναι καλοτυπωμένες. Διαβάζεται μέσα σε μια μέρα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΚΛΗΡΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ
MARGERIN FRANK
€6.70 €2.68
(-60%)
Κερδίζετε €4.02
Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS