Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
1492: ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

1492: ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

+
-
ATTALI JACQUES
Κωδ. Πολιτείας: 2540-0844
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

1492. Είναι η χρονιά που τρεις καραβέλες θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα ήπειρο. Είναι, η εποχή που καταρρέει το τελευταίο ισλαμικό βασίλειο στην Ευρώπη. Οι Εβραίοι διώχνονται από την Ισπανία, ενώ ένας Βοργίας εκλέγεται Πάπας. Πεθαίνουν ο Λορέντζο ο Μεγαλοπρεπής, ο Πιερό ντε λα Φραντσέσκα, ο Κασιμίρ IV, βασιλιάς της Πολωνίας, και ο Αλί Μπερ, βασιλιάς της Σαγκάης. Η Ευρώπη ανακαλύπτει τη σοκολάτα, τον καπνό, το καλαμπόκι και την πατάτα, ενώ στην Αμερική φτάνουν ο τροχός, το άλογο αλλά και η ευλογιά. Στη Νυρεμβέργη ο Μάρτιν Μπέχαϊμ κατασκευάζει το πρώτο ομοίωμα της υδρογείου σφαίρας. Στη Γένοβα κόβεται η πρώτη λίρα. Στη Σαλαμάνκα ο καθηγητής Αντόνιο ντε Νεμπρίχα εκδίδει το πρώτο εγχειρίδιο Γραμματικής, που γράφτηκε σε καθομιλουμένη γλώσσα. Η Γενεύη ανακαλύπτει τη σύφιλη, ενώ στο Βατικανό αποτολμαται η πρώτη, ίσως, στην Ιστορία μετάγγιση αίματος. Στην Ιταλία τυπώνεται για πρώτη φορά η πραγματεία περί μουσικής αρμονίας του Μποές. Στη Μαγεντία ο Μίντλεμπουργκ προφητεύει τη Μεταρρύθμιση, ετοιμάζοντας το έδαφος για την εμφάνιση του Λούθηρου. Στην Ισπανία ανεβαίνει η πρώτη θεατρική παράσταση σε κλειστή σκηνή. Στην Ευρώπη αρχίζει να σχηματοποιείται αυτό που αργότερα θα ονομαστεί άλλοτε ορθολογισμός κι άλλοτε προτεσταντισμός. Επινοείται η δημοκρατία και η εργατική τάξη. Θεμελιώνονται οι οραματισμοί για το Νέο Άνθρωπο.
Η Ευρώπη, δουλωμένη από διάφορους αφέντες, καθώς καταρρέει το δυτικό τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, λαγοκοιμάται 1.000 περίπου χρόνια, ώσπου το 1492, μέσα από ένα παιχνίδι της τύχης αλλά και σπρωγμένη από την ανάγκη, παραμερίζει όλους όσοι την κρατούν δέσμια και ξεχύνεται για την κατάκτηση του κόσμου, σφάζοντας όσους λαούς δημιουργούν εμπόδια στο διάβα της, οικειοποιούμενη τα πλούτη τους, κλέβοντας τα ονόματα, το παρελθόν και την Ιστορία τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ο θρίαμβο της ζωής
Η παρακμή της Πίστης
Το ξύπνημα της ελευθερίας
Η βασιλεία του χρήματος
Οι πρώτες εκδηλώσεις της έννομης τάξης
Η Αναγέννηση
Η Αμερική της περιπέτειας και η Ανατολή της ανάγκης
- 1492
Ιανουάριος έως Δεκέμβριος
- Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Η λογική της ιδιοκτησίας
Η δύναμη της προόδου
Ιστορίες για αστούς
Ο ίλιγγος της ανασφάλειας και της διπροσωπίας
Το ρολόι των εθνικιστικών συστημάτων
Συμπέρασμα
Σημειώσεις βιβλιογραφίας
Λεπτομέρειες
ISBN139789602362952
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1992
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΤΑΛΙ ΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας2540-0844
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimlazarou75, Theodoros_g, Stampoulis, karaman, lab.alex, Panasg

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

goofyman

Κριτικές για το προϊόν

[16/05/2023] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η επιμέλεια του κειμένου είναι ανύπαρκτη, με πληθώρα γραμματικων και τυπογραφικων λαθών. Η αναγραφόμενη πρόταση "il re di Spagna", μεταφράζεται ως "ο βασιλιάς της... Ιταλίας"... Οι Πλανταγενέτες, γαλλική δυναστεία, γίνονται... Πλαντατζένετ! Οι Μολούκες, είναι το... Μολίκ, ενώ η Κελέβη, είναι οι... Σελέβες! Οι αριθμοί των παραπομπών υπάρχουν, αλλά παραπομπές δεν περιλαμβάνονται στο βιβλίο...
Σχετικά με το περιεχόμενο, θεωρώ άστοχη την παραθεση εκτεταμενων λεπτομερειών αναφορικά με τα ταξίδια του Κολόμβου. Αλλη αδυναμία, η αυστηρά αίτιοκρατική προσέγγιση της ιστορικής εξέλιξης εκ μέρους του συγγραφέα.
[08/06/2017] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτική αποτύπωση της εικόνας της Ευρώπης και του Κόσμου, στο μεταίχμιο του Μεσαίωνα προς την Αναγέννηση. Ο συγγραφέας παραθέτει πληθώρα στοιχείων, συνδυαστικά από την Πολιτική, την Κοινωνία, τη Φιλοσοφία, την Οικονομία, την Επιστήμη και την Τέχνη η ραγδαία εξέλιξη των οποίων οδήγησε στην Αναγέννηση. Το βιβλίο κλείνει με αναλυτικό χρονολόγιο γεγονότων του έτους 1492.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35
500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS