Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

+
-
ΠΕΤΡΟΥ ΗΛΙΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3580-0012
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.40
(-20%)
Κερδίζετε €1.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η δίαιτα, χωρίς καμμιάν αμφιβολία, κατέχει την σπουδαιότερη θέσι ανάμεσα σ' όλα τα μέσα που απαιτούνται για τη διατήρησι της υγείας. Η επίδρασις, η τόσον ευεργετική, της υγιεινής διατροφής, είνε καταφανέστατη και αναγνωρίζεται από την επιστήμη και από το μεγάλο κοινόν.
Οι φυσιοθεραπευταί έδωσαν, από την αρχή της εδραιώσεως των δοξασιών τους, μεγάλη σημασία στο ζήτημα της δίαιτας. Μπορεί να πει κανείς, ότι αφορμή της εξελίξεως και της προόδου της Διαιτολογίας, είνε η φυσιοθεραπεία, η νέα αυτή επιστήμη, που φροντίζει για την ανάκτησι και διατήρησι της υγείας μόνο με τ' απολύτως φυσικά μέσα και όχι με φάρμακα, με βότανα, με ηλεκτρισμούς η άλλα τεχνητά μέσα.
Διαιτολογία είνε η επιστήμη της καλής διατροφής. Αυτή μας διαφωτίζει τι πρέπει να τρώμε, πόσο και πότε να τρώμε, πως να συνδυάζωμε τις διάφορες τροφές, αναλόγως της χημικής συνθέσεώς τους και της περιπτώσεως του καθενός ατόμου κτλ. Τα διδάγματά της είνε ευκολονόητα, γιατί είνε άπλα, αλλ' είνε άγνωστα εις τον πολύν κόσμον, από τον οποίον επίσης λείπει, συνήθως, η απαιτουμένη θέλησις, εγκράτεια και επιμονή για την εφαρμογή τους. Αλλά μόνον έτσι ο άνθρωπος θα μπόρεση ν' απαλλαγή από τον κακόν εφιάλτη της αρρώστειας, που τον βασανίζει σήμερα και θα γλυτώση τα τόσα έξοδα που καταβάλλει, όχι μόνον ανώφελα, αλλά κι' επιβλαβώς για την συνήθη διατροφή και θεραπεία που έχουν βάσι τον καταστρεπτικώτατον υπερσιτισμό και τη χρήσι ποικίλων φαρμάκων. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Η ΔΙΑΙΤΑ ΒΑΣΙΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: Φυσιοθεραπευταί και διαιτολογία. Αναβολισμός και καταβολισμός. Η αυτοδηλητηρίασις. Ο σκοπός της τροφής. Τα οργανικά στοιχεία. Κατηγορίες τροφών. Η ανανέωσις του οργανισμού. Συνθήκες και κληρονομικότης. Η σφαλερή δίαιτα.
ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Η χώνευσις. Το μάσημα. Οι αμυγδαλές. Ο ρόλος του σάλιου. Το υδροχλωρικόν οξύ. Ο ρόλος των αισθήσεων. Η έκκρισις των υγρών. Η χώνευσις στα έντερα. Η καλή χώνευσις και η δυσπεψία. Η χρησιμοποίησις των στοιχείων
ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ: Το φυσιολογικό χημείο. Η πλάνη στο ζήτημα του λευκώματος. Ο καθορισμός του Voigt. Ο καθορισμός του Hirsfeld. Αύξησις αντοχής. Τι απέδειξε ο Hindhede. Η βλάβη του λευκώματος. Η "καλοφαγία" κονταίνει τη ζωή. Το άμυλο. Το μεγάλο σφάλμα. Η ύλη και η ζωτική ενέργεια. Από τι εξαρτάται η δύναμις. Η ωφελιμότης των αλάτων. Η αποστολή της μητέρας. Η μέριμνα της φύσεως. Η κούφια θεωρία. Οργανικά και όχι ανόργανα.
ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ: Ο ρόλος της αλκαλικότητος. Ο νόμος του ελαχίστου. Τι λέγουν τα πειράματα. Ένα συμπέρασμα. Το άσπρο αλεύρι. Αλκάλια και οξέα. Κατά της φύσεως. Μπέρι-μπέρι. Κι' άλλη συνέπεια. "Πλήρης άρτος". Πλάνη και αμάθεια. Τα φάρμακα εκφυλίζουν. Η άγνοια στη διατροφή. Το μαγείρευμα βλάπτει. Η δίαιτα που βελτιώνει. Η Μαύρη Τέχνη. Μπαχαρικά και καρυκεύματα. Αφύσικες ορέξεις. Αδένες και διέγερσις. Ο δαίμων του κακού. Οι καταχρήσεις. Τα καρυκεύματα επιβλαβέστατα. Αλατοπίπερο και μεζέδες. Καταχρήσεις και μακροβιότης. Η κληρονομικότης. Πως ζουν οι "Μαθουσάλαι".
Η ΠΛΑΝΗ στο ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ: Ύλη και θερμότης. Τι κάνει η τροφή. Οι θερμίδες άχρηστες. Πειστικά πειράματα. Οι βιταμίνες. Τι λέγει ο Sherman. Οργανικά στοιχεία αντί θερμίδων. Η φυσιολογική ενέργεια. Λεύκωμα και θερμότης. Οι νέες αντιλήψεις.
ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ: Τι αποδεικνύουν οι στατιστικές. Η υγεία ως βάσις. Το ενιαίο σύνολο. Τι είνε η ζωή. Τι είνε υγεία και τι αρρώστεια. Τι ορίζει ο Φυσικός Νόμος. Πως ν' αυξήσωμε το βάρος. Η διόρθωσις της αιτίας. Η ανάπαυσις απαραίτητη. Αμάθεια στη διατροφή. Οικοδόμος υγείας. Σχέσεις με την θρέψι. Οι "λιτοδίαιτοι" παχείς. Πως να ελαττώσετε το βάρος σας.
Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΙΤΑ: Με τι τρέφεται ο πίθηκος. Καρποφάγος. Η αναίμακτη δίαιτα. Η διατροφή των αρχαίων. Οι έρευνες των Smith και Frall. Η δίαιτα των αρχαίων αθλητών. Πως τρέφονται οι αιωνόβιοι. Δίαιτα και διανοητικότης. Η φυτοφαγία κατακτά έδαφος. Το ενιαίο σύνολο. Το ένστικτο. Η φυσική συνέπεια. Το ασύγκριτο δώρο. Ο ρόλος της πείνας. Η αιτία της κοπώσεως. Η αιτία της αυτοδηλητηριάσεως. Οι δύο στοιχειώδεις κανόνες. Πότε να τρώτε. Επίμονο μάσημα. Πως να βράζετε τα χόρτα.
Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ: Η πραγματική πανάκεια. Η αιτία της αρρώστειας. Εφαρμογή και αποτελέσματα. Θεραπεία παραλύσεως. Θεραπεία καρκίνου. Η θεραπεία της ψωριάσεως. Η θεραπεία του λευκού όγκου. Νηστικός 41 μέρες. Κρίσεις και νηστεία. Νηστεία και θέλησις. Η λαιμαργία δυσχεραίνει. Τι απαγορεύονται. Καλύτερα αποτελέσματα. Οι φρουτοθεραπείες. Δίαιτα χυμών. Η δεκαπενθήμερος τακτική. Πρωί φρούτο. Μασάτε καλά.
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602420850
ΕκδότηςΠΟΥΡΝΑΡΑΣ
ΣειράΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων190
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας3580-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

charesalex, Gagapis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

adionysi, yiannos68, Aris3, drgeorge, agelou, KK646646, Fyllio08031982, sulphur, anastasia9551, charesalex, SofiaLiap, Gagapis, dimitrist, αννα3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΣΑ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
ENRIQUEZ MARIANA
€12.20 €4.88
(-60%)
Κερδίζετε €7.32
Η ΥΦΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
€33.95 €15.28
(-55%)
Κερδίζετε €18.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS