Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΙΟΥΛΑΣ // Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΙΟΥΛΑΣ

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΟΣΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0532




Παρουσίαση

Ο Γιώργος Κοτζιούλας γεννήθηκε το 1909 στην Πλατανούσα Άρτας. Ένα φτωχό αγροκτηνοτροφικό χωριό δίπλα στον Άραχθο, στα ριζά του κακοτράχαλου Ξεροβουνιού. Ο πατέρας του Κώστας Κοτζιούλας ήταν αγροτικός ταχυδρόμος και αγωνίστηκε να ζήσει την εφταμελή οικογένεια του: τη γυναίκα του, τον ποιητή, τον αδερφό του το Γιαννάκη, που πέθανε το 1941, τις δυο αδερφές του και τη γιαγιά του, τη Θόδω, που της αφιέρωσε τη νουβέλα "Η βάβω η Θόδω".
Τα πρώτα γράμματα ο Κοτζιούλας τα έμαθε στο σχολειό του χωριού του από έναν φημισμένο δάσκαλο των Τζουμέρκων, ποιητή και ζωγράφο, το Γιώργο Αράπη, που έτυχε να τον γνωρίσω τον Ιούλιο του 1940 στα Γιάννινα, όταν έφερε το γιο του να πάρει το απολυτήριο της "Ζωσιμαίας Σχολής" ως "κατ' οίκον διδαχθείς". Μάλιστα μου χάρισε και την ποιητική του συλλογή "Κάνθαρος" με ιδιόχειρη αφιέρωση. Η μόρφωση αυτού του δασκάλου ήταν μεγάλη και με κατέπληξε. Είχε προοδευτικές, σοσιαλιστικές ιδέες απ' το 1927. Πήρε ενεργό μέρος στο ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ. Το τέλος του ήταν τραγικό. Δολοφονήθηκε στο σπίτι του στη Ράμια Άρτας μια νύχτα του Απρίλη του 1945 από άγνωστους.
Έντεκα χρόνων ο Κοτζιούλας αρρώστησε από τ' αυτιά του. Η ανύπαρκτη για το λαό ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη άφησε τη σφραγίδα της. Του έμεινε μια βαρηκοΐα σε όλη του τη ζωή. Ο ίδιος λέει τον καημό του: "...ο πόνος του αυτιού με τις σιχαμένες συνέπειές του, αυτή η κρυφή πληγή που με φαρμάκωσε από τη ρίζα και δε μ' άφησε τίποτα να χαρώ..." [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Σύντομο βιογραφικό
Ο ποιητής της Αντίστασης
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789602480311
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 1990
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1250-0532
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

MY GREEK MEZE (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)
PSYHOULI ELENI
€17.90 €8.95
(-50%)
Κερδίζετε €8.95
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
CARION CHRISTIAN
€13.19 €5.28
(-60%)
Κερδίζετε €7.91

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS