Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ

ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
Κωδ. Πολιτείας: 2705-0093




Παρουσίαση

Ο Α. Ν. Παπακώστας στην Εισαγωγή του στα "Οράματα και Θάματα" αναφέρει ανάμεσα στ' άλλα: "Στο νέο έργο του Μακρυγιάννη, εκτός από στοιχεία ιστορικά, που συμπληρώνουν και διαφωτίζουν ορισμένα άλλα στα "Απομνημονεύματα", περιέχονται και ενδιαφέροντα λαογραφικά στοιχεία. Το ενδιαφέρον όμως του Μακρυγιάννη δεν περιορίζεται σε αυτά επεκτείνεται και σε φαινόμενα του ψυχικού βίου, που ανήκουν σε άλλη κατηγορία αφηγείται οραματισμούς και όνειρα που είδε στον ύπνο του ή του έλεγαν οι άλλοι, αφηγείται και θαύματα που συνέβησαν στον ίδιο, σε δικούς του και στην πατρίδα. Στα "Απομνημονεύματα" μιλάει και γράφει ο πολεμιστής Μακρυγιάννης στο έργο αυτό, ο χριστιανός Μακρυγιάννης, και μάλιστα ο μυστικιστής, ο λαϊκός θεολόγος". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΕΠΙΚΛΗΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ
ΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΚΡΙΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ
ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789602501641
ΕκδότηςΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2002
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις25x18
ΠρόλογοςΠΟΛΙΤΗΣ ΛΙΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2705-0093
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, agrofylakas, Γιώργος997

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ, thanuser, Summerwind, Γιώργος997, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[28/03/2023] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άρτι περαιωθέν. Είναι ένα παράξενο βιβλίο αυτό, το δεύτερο χειρόγραφο του στρατηγού ,που διέσωσε ο Ναύπακτος λογοτέχνης Βλαχογιάννης. Περιέχει εξομολογήσεις του Μακρυγιάννη σχετικά με εμφανίσεις αγίων, με οράματα, με θαύματα, με τις προσευχές του κλπ.Αυτά προξενούν θυμηδία στον μέσο άνθρωπο της εποχής μας. Ο όσιος Παΐσιος είπε πως ήταν αυθεντικές οι μαρτυρίες του Μακρυγιάννη, ο οποίος κυριολεκτικά θυσιαζόταν στην προσευχή. Κάθε μέρα έκανε 2.300 μετάνοιες και άλλες προσευχές, επιβαρύνοντας πολύ τα τραύματα που είχε από τον Αγώνα. Επίσης νήστευε και ζούσε μυστηριακή ζωή. Η ανάγνωση των έργων του στρατηγού μπορεί να συνδυαστεί με την παρακολούθηση στο διαδίκτυο
της αξιόλογης εκπομπής της ΕΡΤ 3 《Λησμονημένες Μορφές - Μακρυγιάννης》.
[11/09/2021] billybo.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο όγκος των θαυμάτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό το βιβλίο καθώς και η αμεσότητα του στρατηγού Μακρυγιάννη να μιλάει με Τον Πατέρα Της Αγίας Τριάδας, Τον Υιό, Την Παναγία, τον μαρμαρωμένο Βασιλέα Ιωάννη Βατάτζη (που πρόκειται να αναστηθεί και το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο βασιλεύς) και η συναναστροφή του με τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Τρομερό βιβλίο, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους να το διαβάσουνε!!!!
[10/07/2021] Vassilis88.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Όποιος έχει διαβάσει τα απομνημονευματα του στρατηγού Μακρυγιάννη θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ενθουσιαστεί. Αυτό το βιβλίο από την πλευρά της αφήγησης και των γεγονότων είναι κλάσεις κατώτερο. Θα το πρότεινα μόνο αν κάποιος θέλει να εντρυφήσει ιστορικά λιγο ακόμα στην ζωή του στρατηγού παρόλο που πραγματικά για έναν απλό αναγνώστη αυτό το βιβλίο δεν πιστεύω πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
WHITAKER CHRIS
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS