Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!

SEMPRUN JORGE
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0167




Παρουσίαση

Ο Χόρχε Σεμπρούν γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1923. Η οικογένεια του έφυγε στο εξωτερικό το 1937 και από το 1939 έζησε στο Παρίσι, όπου έγινε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος, πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των ναζί και το 1943 συνελήφθη από την Γκεστάπο και κρατήθηκε επί δυο χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ. Μετά την απελευθέρωσή του, την άνοιξη του 1945, γίνεται υπεύθυνος της παράνομης δουλειάς του κομμουνιστικού κόμματος και πολύ γρήγορα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Τον Απρίλιο του 1964 διαγράφεται από το ισπανικό κομμουνιστικό κόμμα μαζί με τον Φερνάντο Κλαουδίν από τον Σαντιάγο Καρίγιο και την Πασιονάρια. Από τότε αφιερώνεται στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Υπήρξε υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Φελίπε Γκονθάλες.
Στο Μιιούχενβαλντ ο Χόρχε Σεμπρούν ονομάζεται Ζεράρ, και είναι μια Κυριακή απόγευμα εκείνων των χρόνων που διηγείται σ' αυτό το βιβλίο. Αυτή η Κυριακή έχει και επόμενες Κυριακές και προηγούμενες. Οι προηγούμενες είναι μια πλαγιά στο Μπούχενβαλντ όπου κάτω απ' τη σκιά ενός δέντρου συζητούσαν ο Γκαίτε με τον Έκκερμαν... Οι επόμενες είναι το μέλλον αυτής της διασποράς των φυλακισμένων κομμουνιστών. Στη μνήμη αυτής της Κυριακής βρίσκεται η μοίρα μιας διπλής διαφυγής: του συστήματος των στρατοπέδων συγκέντρωσης των ναζί και του σταλινικού ιδεολογικού συστήματος. Σ' αυτή την Κυριακή υπάρχει όλη η ιστορία μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςQUEL BEAU DIMANCHE!
ISBN139789602560617
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1989
Αριθμός σελίδων498
Διαστάσεις19x12
ΜετάφρασηΛΥΚΟΥΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΜΠΡΟΥΝ ΧΟΡΧΕ
Κωδικός Πολιτείας1540-0167
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

diogenis06, athan33nasia, antonis moros, skyxplo, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elena71, fryne, ημίφως, anifan, panagiotispapadimas, ΦΜ70, panther, nanjab., blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[15/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οι αναμνήσεις του Χόρχε Σεμπρούν από το Μπούχενβαλντ. Ξεκινάει μια (ωραία) Κυριακή απόγευμα και αφηγείται τα δύο δύσκολα χρόνια που πέρασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, μέσα από επικαλυπτόμενες ιστορίες, όλες αυτές τις Κυριακές που πέρασαν, μα κι αυτές που έπονται.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS