Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ

FALLACCI ORIANA
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0125




Παρουσίαση

[...] Έγινε έτσι και ταξιδεύοντας σε μονοπάτια άλλοτε ξάστερα κι άλλοτε ομιχλώδη, άλλοτε ανοιχτά στο διάβα κι άλλοτε φραγμένα από βάτους και λιάνες - οι δύο όψεις της ζωής που δίχως αυτές δε θα υπήρχε ζωή - , ξαναπατώντας πάνω σε χνάρια γνωστά μου γιατί τα' χαμε αφήσει μαζί ή σχεδόν άγνωστα γιατί τα' ξερα μόνο από διηγήσεις σου, πήγα προς αναζήτηση του μύθου σου. Ο συνηθισμένος μύθος του ήρωα που αγωνίζεται μόνος, που χτυπιέται από τους άλλους, που τον περιφρονούν, που δεν τον καταλαβαίνουν. Η συνηθισμένη ιστορία του ανθρώπου που αρνιέται να υποταχθεί σε εκκλησίες, φόβους, μόδες, ιδεολογικά σχήματα, απόλυτες αρχές, απ' όπου κι αν προέρχονται, μ' ότι χρώμα κι αν είναι ντυμένες, και κηρύσσει την ελευθερία. Η συνηθισμένη τραγωδία του ατόμου που δεν προσαρμόζεται , που δεν παραδίνεται, που σκέφτεται με το μυαλό του και γι' αυτό πεθαίνει σκοτωμένος απ' όλους. Να την, και σύ ο μοναδικός δυνατός συνομιλητής μου, εκεί κάτω στο χώμα, ενώ το ρολόι χωρίς δείχτες σημαίνει την πορεία της θύμησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUN UOMO
ISBN139789602560976
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 1981
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΑΣΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΑΛΑΤΣΙ ΟΡΙΑΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1540-0125
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Andy1979, golddie, cristinatsou

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

golddie

Κριτικές για το προϊόν

[04/08/2013] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικό βιβλίο, γεμάτο αποκαλύψεις. Η Οριάνα Φαλάτσι μας διηγείται τη ζωή του Αλέξανδρου Παναγούλη από τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του Γεώργιου Παπαδόπουλου, μέχρι το θάνατο του το 1976. Λίγο πολύ τα σχετικά με την απόπειρα και τα βασανιστήρια του Παναγούλη είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το τι συνέβη όμως από το 1973 που ο Παναγούλης αποφυλακίστηκε μέχρι το θανατό του, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά και πραγματικά είναι εντυπωσιακά. Οι διώξεις και το κυνηγητό που υπέστη από τις κυβερνήσεις της Δημοκρατίας, ο έντιμος αγώνας του για αλήθεια, δικαιοσύνη και ελευθερία που δεν βρήκε συμπαραστάτη από κανένα κόμμα και οργάνωση της Αριστεράς, η απέχθειά του για τον Ανδρέα Παπανδρέου και τέλος η θανάσιμη σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ και το Δημήτριο Τσάτσο, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια. Οι αποκαλύψεις της Φαλάτσι θα έπρεπε να έχουν συγκλονίσει τη χώρα αλλά πέρασαν στα ψιλά, καθώς δεν ευνοούσαν τους κρατούντες και γενικά το σύστημα. Ο Παναγούλης είχε πολλά, ενδεχομένως πάρα πολλά, μειονεκτήματα. Όμως ένα είναι σίγουρο: Ο αναγνώστης τελειώνοντας αυτό το υπέροχο βιβλίο θα μείνει με την εντύπωση ότι ο Αλέξανδρος Παναγούλης ήταν παλληκάρι και ασυμβίβαστος, πράγμα που πλήρωσε με τη ζωή του... Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει και τον καθιστά μοναδικό δεν είναι ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Παπαδόπουλο, αλλά ο αγώνας του και η στάση του την περίοδο '73-'76.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS