Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΣΣΟΑ-Ω

ΠΕΣΣΟΑ-Ω

+
-
PESSOA FERNANDO
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0773
Τιμή Έκδοσης
€14.20
Τιμή Πολιτείας
€9.94
(-30%)
Κερδίζετε €4.26


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Ό,τι σκέφτομαι γίνεται πάραυτα λέξεις», δηλώνει απερίφραστα ο συγγραφέας του "Βιβλίου της ανησυχίας" και ταυτόχρονα ποιητής της "Θαλασσινής ωδής", του "Καταστήματος ψιλικών" και του "Φύλακα των κοπαδιών", ο ανεξάντλητος Φερνάντο Πεσσόα, με τους ετερώνυμους συνοδοιπόρους του στη λογοτεχνία και τη ζωή: Μπερνάρντο Σοάρες, Άλβαρο ντε Κάμπος, Αλμπέρτο Καέιρο και Ρικάρντο Ρέις.
Μέσα από μια συστηματική καταγραφή των λέξεων που συνιστούν έννοιες-κλειδιά του στοχασμού του, πρωταρχικές εμμονές και εμβλήματα της ποιητικής του, αποπειράθηκα να συνθέσω ένα βασικό γλωσσάριο, ένα εύχρηστο λημματολόγιο, έναν ευχάριστο οδηγό πλεύσης στις ατραπούς του πεσσοανικού γαλαξία. Τα κείμενα που ανθολογούνται υπό μορφή λημμάτων, είτε πρόκειται για αυτοτελείς ενότητες που διαβάζονται ως μικρές ιστορίες, είτε για θραύσματα λόγου που συνιστούν προγραμματικές διακηρύξεις, φιλοδοξούν να δώσουν στον αναγνώστη τη σύνοψη ενός στοχασμού και την επιτομή μιας ποιητικής ιδιοσυγκρασίας που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στη λογοτεχνία του εικοστού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όσο κι αν διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την τεχνική, το στυλ και τις ιδέες τους, ο Πεσόα και οι ετερώνυμοί του (ετερώνυμοι επειδή δεν εκπροσωπούν απλές μεταμφιέσεις, αλλά εντελώς ανεξάρτητους και ξέχωρους κόσμους), οι τρόποι με τους οποίους βλέπουν και κατανοούν τόσο τον εξωτερικό τους περίγυρο όσο και το εσωτερικό τους τοπίο εντέλει συγκλίνουν.
Η πραγματικότητα για τη γραφή και τον λόγο του Πεσόα είναι ένα σύμπαν υπό μόνιμη αίρεση. Ένα σύμπαν που ενδεχομένως δεν υπήρξε ποτέ ή υπήρξε μόνο σε κάποια παράξενα όνειρα, μοίρα των οποίων ήταν να πετάξουν ξαφνικά και να χαθούν μακριά. Κι αν η τέχνη προσπαθεί εναγωνίως να κρατήσει και να ανασυγκροτήσει κάτι από αυτό το διαλυμένο όνειρο, δεν αποκλείεται να βρει εν κατακλείδι κάποια παρηγοριά για τον εαυτό της, αλλά δεν θα ανακουφίσει για τον ίδιο λόγο ούτε κατ' ελάχιστον τη ζωή.
Ένας καλλιτέχνης που επιχειρεί ξανά και ξανά τον αυτοπροσδιορισμό του, ξέροντας πως κανένας ορίζοντας δεν μπορεί να είναι εκ των προτέρων ανοιχτός και εγγυημένος. Μια φωνή που μιλάει, όπως κι αν τη ζυγίσουμε, στην καρδιά της σύγχρονης συνείδησης. (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία, 25/1/2009)

Περιεχόμενα

Πρόλογος: Οι λέξεις του Πεσσόα
Α-Ω
Επίμετρο: Φερνάντο Πεσσόα: δημιουργός συγγραφέων
Άλβαρο ντε Κάμπος: ο εκκεντρικός μηχανικός
Αλμπέρτο Καέιρο: ο φύλακας των σκέψεων
Ρικάρντο Ρέις: κλασικός, επικούρειος, στωικός
Μπερνάντο Σοάρες: βοηθός λογιστή στην πόλη της Λισαβόνας
Και ο Φερνάντο Πεσσόα;
Η «ξανακερδισμένη» ενότητα
Ευρετήριο Λέξεων
Λεπτομέρειες
ISBN139789602566626
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων212
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΔΗΜΑ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΣΟΑ ΦΕΡΝΑΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας1540-0773
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

PISSARO
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS