Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΣΦΡΑΝΤΖΗΣ)
Κωδ. Πολιτείας: 3900-0002




Παρουσίαση

Στην συνείδησι όλων, τόσο των ειδικών όσο και του λαού μας ευρύτερα, το χρονικό του Γεωργίου Φραντζή, "Πρωτοβεστιαρίτη του Θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως τάχα και Μοναχού Γρηγορίου", είναι συνδεδεμένο με την άλωσι της Πόλης από τους Τούρκους. Καθώς οι σημερινές αναφορές στο έργο του είναι συχνές, ίσως να προξενή απορία η απόφασι για την τωρινή δημοσίευσι. Στις ημέρες μας μάλιστα ο ειδικός μελετητής έχει την ευχέρεια να ανατρέχη πλέον εύκολα σε κείμενο προσφάτως φιλολογικά ελεγμένο με όλη την σχετική πλούσια βιβλιογραφία που το συνδέει, με αρκετές πληροφορίες για τον ίδιο τον συγγραφέα και την εποχή που ιστορεί.
Άλλες ανάγκες προφανώς υπηρετεί η εδώ απόδοσι τον έργου του Γ. Φραντζή στην καθομιλουμένη νεοελληνική γλώσσα ως αποτέλεσμα προσωπικής αγάπης της κ. Γεωργίας Δημακογιάννη προς τον ίδιο και την εποχή του, αγάπης που προέκυψε "εξ αίφνης", απευθύνεται στο ευρύτερο νέο κοινό. Αυτό το κοινό το οποίο η παρεχομένη γλωσσική εγκύκλιος παιδεία του νεοελληνικού κράτους έχει αποκόψει από την άμεση κοινωνία με κείμενα που συνιστούν τις ιστορικές του ρίζες. Η ίδια έκδοσι ενδιαφέρεται επίσης να παρεμβάλη στην σημερινή καταναλωτική μας επικαιρότητα, εκείνη την αδαπάνητη αντίληψι ζωής η οποία αναδύεται από ένα έργο που αποπνέει το καταστάλαγμα χιλιετηρίδων συνεχούς βίου οικουμενικού, όσον αφορά πνευματικές ανθρώπινες κατακτήσεις. Πρόκλησι προσωπική προς τους καιρούς μας αποτελεί επομένως το όλο εγχείρημα. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602620175
ΕκδότηςΣΠΑΝΟΣ
ΣειράΚΕΙΜΕΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1996
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Θ. ΓΕΩΡΓΙΑ, ΠΡΟΕΣΤΑΚΗ ΞΑΝΘΗ, ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3900-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

angeta

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

koungfou, stefanmiker

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΥΔΑΤΑ
ΤΣΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€8.96 €3.14
(-65%)
Κερδίζετε €5.82
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS