Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΝΑΝΟΣ ( ΑΣΤΑΡΤΗ )

Ο ΝΑΝΟΣ

+
-
LAGERKVIST PAR (NOBEL 1951)
Κωδ. Πολιτείας: 0520-0036
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο νάνος είναι αναμφίβολα το αριστούργημα του μεγάλου Σουηδού συγγραφέα Περ Λάγκερβιστ (Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1951).
Από τις πρώτες γραμμές, βρίσκουμε στο Νάνο τα κυρίαρχα θέματα που στοιχειώνουν όλο το έργο του συγγραφέα: τη μοναξιά, την αγριότητα, την πιο ανελέητη απανθρωπιά που δεν ξυπνά παρά την αδιαφορία, καθώς και το θέμα της δυσμορφίας στο οποίο ο Περ Λάγκερβιστ επανέρχεται αδιάκοπα.
Ο νάνος είναι ψυχικά και σωματικά ένα τέρας. Μισεί, σιχαίνεται, περιφρονεί, κατασκοπεύει, βασανίζει, σκοτώνει. Είναι ανίκανος να νιώσει οίκτο, σεβασμό αγάπη ή έστω μια απλή τρυφερότητα. Είναι ένα τέρας, αλλά...
Η μητέρα του τον πούλησε μόλις γεννήθηκε. Η ασχήμια που τον απομόνωσε για πάντα από τον κόσμο των ανθρώπων και το μίσος του είναι η απελπισμένη αντανάκλαση της μοναξιάς του.
Μέσα από την ιστορία του νάνου, ο Περ Λάγκερβιστ μας δίνει μια έξοχη ανάλυση της εγκληματικής φύσης. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDVARGEN
ISBN139789602630013
ΕκδότηςΑΣΤΑΡΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων164
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΓΚΕΡΚΒΙΣΤ ΠΕΡ
Κωδικός Πολιτείας0520-0036
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

AndrianaBlack, jimmis77, fotinipoliteia, lalakis81, kantath, kanstan

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

[06/04/2021] pappaul.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
ένα κυνικό, ωμό και σοκαριστικό ημερολόγιο αντι-ευαγγελίου (στον αντίποδα Ευαγγελίου για το θεωρούμενο απόλυτα καλού) ο Νάνος αναδύεται μέσα από ένα ιδιότυπο νιτσεϊκό ressentiment για να αποτελέσει τη σκοτεινή όψη του εαυτού μας/και των επιτευγμάτων μας, καθώς φυλακισμένος στο κάστρο πλέον μας θυμίζει ότι κάθε μνημείο πολιτισμού αποτελεί και μνημείο βαρβαρότητας. Η διαχρονικότητά της γραφής και των νοημάτων το αποσπά από το ιστορικό συγκείμενο του Β ΠΠ τοποθετώντάς το σε κάθε χωροχρόνο.
[10/02/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Όμορφο και καλογραμμένο βιβλίο, πρωτοπρόσωπη αφήγηση με ύφος κοφτό, λιτό και σχεδόν πάντα κυνικό. Ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί άμεσα από τον Δόκτωρ Γκλας του επίσης Σουηδού συγγραφέα Σέντερμπεργκ που επίσης έχω διαβάσει. Παρόλο που η μετάφραση δεν είναι από τα Σουηδικά,νομίζω ότι αποδίδεται πολύ καλά το ύφος του κειμένου.Διαβάζεται εύκολα αλλά δεν είναι απλοϊκό, έχει πολύ βάθος με εξαιρετικές ψυχογραφικές αποχρώσεις, πολλές αμφισημίες και αλληγορικά νοήματα. Δεν είναι αριστούργημα, αλλά είναι από τα καλά βιβλία που αξίζει να διαβάζεις γιατί σου δίνουν πολλά πράγματα χωρίς να σε κουράζουν άσκοπα με φλύαρα ανούσια κομμάτια. Κάθε λέξη είναι στη σωστή της θέση.
[25/02/2019] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μου άρεσε αρκετά το μυθιστόρημα αυτό. Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα και η γλώσσα είναι κατανοητή και εύκολη. Το βιβλίο είναι αλληγορικό και κατά τη γνώμη μου, οι ιδέες που πραγματεύεται είναι η κακή φύση του ανθρώπου και οι φοβερές συνέπειες του πολέμου.Το συνιστώ.
[15/02/2019] christos1989.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ειναι αρκετά τολμηρό ψυχογραφημα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας εξωφρενικά εγωϊστης νάνος. Σίγουρα έχει αλληγορικά στοιχεία, αλλά μπορεί να αναγνωστεί και χωρίς αυτά. Είναι πάρα πολύ σφιχτό, χωρίς να περισσεύει λέξη, και γενικά διαβάζεται αρκετά εύκολα.
[12/04/2017] anastazia64.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μικρό αλλά ταυτόχρονα καταπληκτικό βιβλίο.Για μένα ο νάνος αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο γυμνό από τα περιτυλίγματα του δήθεν πολιτισμού και ο συγγραφέας μέσα από μία αλληγορική ιστορία {που τη θεωρώ} μας παρουσιάζει τους πραγματικούς μας εαυτούς που δε τολμάμε να ομολογήσουμε ότι στην κυριολεξία αυτό είμαστε και τίποτε άλλο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, διαβάζεται εύκολα και χωρίς να το καταλάβεις.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΠΑΜΠΙΤ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS