Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

+
-
COLERIDGE SAMUEL-TAYLOR
Κωδ. Πολιτείας: 4530-0106
Τιμή Έκδοσης
€11.69
Τιμή Πολιτείας
€8.77
(-25%)
Κερδίζετε €2.92


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πνευματικός ηγέτης του Αγγλικού Ρομαντισμού, ο S. T. Coleridge υπήρξε μια πληθωρική και αντιφατική προσωπικότητα: ποιητής, φιλόσοφος, δραματουργός, κριτικός, δημοσιογράφος, πολιτικός και κοινωνικός σχολιαστής, χαρισματούχος ομιλητής. Αντέδρασε στη μηχανιστική ψυχολογία του 18ου αιώνα, αναγνώρισε και καθιέρωσε τη φαντασία σαν κυρίαρχη δημιουργική δύναμη, εξερεύνησε τις ασυνείδητες δραστηριότητες του νου, τα όνειρα, τη χρήση των ναρκωτικών, τη λειτουργία του μύθου και των συμβόλων, ενώ παράλληλα έγραψε και μίλησε πολύ για την πολιτική, τη θρησκεία, τη βιολογία, τη γλώσσα και την εκπαίδευση. Έτσι, πέρα από την αναγνώρισή του ως μέγιστου κριτικού, θεωρείται και ως ιδρυτής και διαπρεπέστερος εκπρόσωπος της βουλησιαρχικής μορφής της ιδεαλιστικής φιλοσοφίας καθώς και ως πρόδρομος της σημειωτικής, του υπαρξισμού και της ψυχανάλυσης. Η "Μπαλλάντα του Γέρου Ναυτικού" είναι ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα της αγγλικής λογοτεχνίας. Ο Coleridge κατόρθωσε μέσα απ' αυτό προφητικά να συλλάβει και να εκφράσει την πικρή ιστορία της δικής του ζωής και της ζωής ενός καταραμένου ποιητή, καθορίζοντας έτσι την προσωπική μοίρα του αλλά δημιουργώντας παράλληλα και ένα μύθο πρωταρχικό με σημασία αρχετυπική: τον μύθο του ανθρώπου που περιπλανιέται μέσα σε ένα αχανή και κενό χώρο, που προσπαθώντας να δώσει νόημα σ' αυτό το κενό αλλά και στην δική του θέση μέσα σ' αυτό, προχωρά από ουτοπία σε ουτοπία και σύρεται από τη μια διάψευση στην άλλη, χωρίς όμως να παύει να ελπίζει στην τελική ανακάλυψη της υπερβατικής αλήθειας και στη λύτρωση. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Μια θύελλα οδηγεί το πλοίο του γερο-ναυτικού στην Ανταρκτική. Ένα άλμπατρος εμφανίζεται και βοηθά τους χαμένους άντρες να ξαναβρούν τον δρόμο τους. Κι ενώ οι ναυτικοί δοξάζουν το άλμπατρος, ο γερο-ναυτικός το σκοτώνει. Η συνέχεια είναι εφιαλτική. Το άλμπατρος είναι ο ξένος που, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, μισούμε. Ένα συναίσθημα που τελικά οδηγεί στην αυτοκαταστροφή μας. Ωραία, επική, θαλασσινή ποίηση, που συνεχίζεται με σασπένς και εναλλαγές συναισθημάτων μέχρι το τέλος, από έναν γίγαντα των βρετανικών γραμμάτων. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 6/8/2011)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή : S. T. Coleridge, Ποιητής και φιλόσοφος
Ι. Η ζωή και το έργο
ΙΙ. Ο ολοκληρωτικός μύθος: αλληγορία της ζωής και της ποιητικής δημιουργίας
Σημειώσεις
Η Μπαλλάντα του Γέρου Ναυτικού
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE RIME OF THE ANCIENT MARINER
ISBN139789602641156
ΕκδότηςΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2003
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΕικονογράφησηMERRIFIELD P. MARY
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥΛΡΙΤΖ ΣΑΜΙΟΥΕΛ-ΤΕΙΛΟΡ
Κωδικός Πολιτείας4530-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, leukokrino, lab.alex

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi, geopap1984, blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS