Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ - Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ

+
-
JUNG CARL-GUSTAV
Κωδ. Πολιτείας: 1960-0198
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο παγκοσμίως γνωστός ψυχολόγος και ψυχίατρος, ο θεμελιωτής της Αναλυτικής Ψυχολογίας Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ, εξετάζει την αρχή της Συγχρονικότητας έχοντας ως βάση τόσο την κλινική του εμπειρία όσο και τη φιλοσοφική ανάπτυξη αυτής της έννοιας από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα. Αναλύει το ψυχολογικό της πλαίσιο, συζητά για τους προδρόμους της και μελετά λεπτομερώς την αποτελεσματικότητα της αστρολογίας στην πρόβλεψη του μέλλοντος.
Για τον Γιουνγκ, η Συγχρονικότητα είναι μία νοήμων χρονική σύμπτωση, ένας ψυχοειδής παράγοντας ανεξάρτητος από τον γραμμικό χωρόχρονο. Αυτή η επαναστατική ιδέα προκαλεί και ταυτόχρονα συμπληρώνει την κλασική άποψη των Φυσικών για το τυχαίο. Επίσης, μας οδηγεί σε μια θεμελιακή αναθεώρηση του νοήματος της τύχης, της πιθανότητας, της σύμπτωσης και των εξαιρετικών γεγονότων της ζωής μας.
Η σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση των συμβάντων από την επιστήμη έρχεται να δικαιώσει το υπέρμετρο ενδιαφέρον του Γιουνγκ για τη Συγχρονικότητα, η οποία βρίσκεται στη βάση των ενοράσεών του και του ξεχωριστού δρόμου που χάραξε στον τομέα της ψυχικής θεραπείας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια άποψη, η οποία χρειάζεται να βρει την πραγματική της εφαρμογή στους ραγδαία διευρυνόμενους ορίζοντες της ανθρώπινης διανόησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΑΝΑΛΥΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΝΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSYNCHRONICITY - AN ACAUSAL CONNECTING PRINCIPLE
ISBN139789602680100
ΕκδότηςΙΑΜΒΛΙΧΟΣ
ΣειράΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων148
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΜΙΧΑΛΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΟΥΝΓΚ ΚΑΡΛ-ΓΚΟΥΣΤΑΒ
Κωδικός Πολιτείας1960-0198
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

stylian4, something, melpomeni_k, silver, χριστίναΣ, Damascius, margaritaprounia, lilaeres18, ΚΚKK, Heleny.ch

Κριτικές για το προϊόν

[08/09/2019] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αν δεν είχα διαβάσει και άλλά βιβλία του ίδιου, μάλλον θα ήταν δύσκολο να κατανοήσω το συγκεκριμένο κείμενο. Οπωσδήποτε, σε πάρα πολλά σημεία υστερεί σε ανάλυση και το αντίστοιχο στα αγγλικά -το οποίο είχα διαβάσει πολλά χρόνια πριν- δεν έχει παρά σε ελάχιστα σημεία ομοιότητες. Οι αναλύσεις σε σχέση με την αστρολογία, θεωρώ ότι υποβαθμίζουν την προσπάθεια του να τα συνδέσει με την ιδέα της συγχρονικότητας. Επίσης, κουράζει πολύ με τις λεπτομέρειες και τις στατιστικές, οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στο τέλος. Ο ίδιος στο τέλος, παραθέτει ένα πιο επεξηγηματικό κείμενο για ό,τι διαπραγματεύεται στο βιβλίο, αλλά είναι φτωχό σε ανάλυση. Αν κι αγαπημένος συγγραφέας, για αυτό το βιβλίο, δεν μπορώ να δώσω πάνω από 3.5 αστέρια. Όσοι πάντως θέλουν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, ιδίως με τα αρχέτυπα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
€19.00 €9.50
(-50%)
Κερδίζετε €9.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS