Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΟΤΣΑΡΤ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΜΙΤΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

ΜΟΤΣΑΡΤ

Ο ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΜΙΤΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

THOMSON KATHARINE
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0085




Παρουσίαση

O Μότσαρτ ήταν άνθρωπος με ευαισθησίες και ζητούσε να εκφράσει τις ιδέες του για τον κόσμο μέσα από τη μουσική του. Αυτό το γνωρίζουμε από τα γράμματά του κι από μαρτυρίες συγχρόνων του αλλά κι από το γεγονός πως ήταν ενεργό μέλος του Τάγματος των Ελευθεροτεκτόνων. Τα μέλη της μυστικής αυτής εταιρείας, που αντιμετωπιζόταν με καχυποψία και κηρύχτηκε παράνομη, είχαν ιδιαίτερες απόψεις για τα κοινωνικά, τα ηθικά, ακόμα και για τα πολιτικά ζητήματα κι επίσης έδιναν μεγάλη αξία στη μουσική για την ευεργετική της επίδραση στα ήθη. H κατανόηση, σε κάποιο βαθμό, των τεκτονικών ιδεών, του τι αυτές σήμαιναν για τον Μότσαρτ και του πώς εκφράστηκαν μουσικά, έχει ουσιαστική σημασία για τον τρόπο που θα ερμηνεύσουμε τη μουσική του.
Το βιβλίο ξεκινά με μια γενική αναφορά στον Ελευθεροτεκτονισμό στην Κεντρική Ευρώπη του 18ου αιώνα. Ακολουθεί μια σκιαγράφηση της ζωής του Μότσαρτ, με αποσπάσματα από την αλληλογραφία του κι από ντοκουμέντα της εποχής. Επίσης, εξετάζονται διεξοδικά ορισμένες συνθέσεις, στις οποίες φαίνεται να βρίσκουν έκφραση οι τεκτονικές ιδέες. Το βιβλίο προορίζεται για το μέσο αναγνώστη, και για βοήθειά του υπάρχει ένα γλωσσάρι όπου μπορεί να βρει εξηγήσεις για ζητήματα τεχνικής. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789602707029
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 1996
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΜΣΟΝ ΚΑΘΡΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0910-0085
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΝΑΣΕΣ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS