Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ ( ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 5 / ΣΕΙΡΑ )

Ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ

+
-
MACHIAVELLI NICOLLO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-1964
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Χωρίς αμφιβολία, ο «Ηγεμόνας» είναι το πιο επαναστατικό έργο του Μακιαβέλι και παραμένει ένα οργανικό έργο γραμμένο με πάθος: Σ’ αυτό ο συγγραφέας αρνείται τα παραδοσιακά πολιτικά συστήματα και στρέφεται στο άτομο και στις αρετές του. Ο στόχος είναι η νέα ηγεμονία, η μελέτη μιας καινούριας εμπειρίας για μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση. Ο Μακιαβέλι εντυπωσιάζεται από αυτές τις νέες ηγεμονίες που δημιουργήθηκαν με βία και επιπλέον γοητεύεται από τους αρχηγούς των στρατευμάτων. Πέρα απ’ αυτά, προβληματίζεται με τη δημιουργία των μεγάλων δυτικών μοναρχιών (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία), που κυβερνιούνται από έναν απόλυτο Ηγεμόνα.
Το έργο, παρά την επαναστατικότητά του, έχει τις ρίζες του στην παραδοσιακή φιλοσοφία του Μεσαίωνα. Πράγματι, για τον Μακιαβέλλι, το Κράτος δεν είναι η συνολική συνείδηση των πολιτών αλλά το ευφυές δημιούργημα ενός ηθικού ατόμου, είναι ένα δημιούργημα ξένο προς την ηθική πραγματικότητα του λαού.
Αν και το έργο δηλώνει την εποχή που γράφτηκε, αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, γιατί ο Μακιαβέλλι είναι ένας μεγάλος τεχνίτης τόσο της καθαρής πολιτικής όσο και του πάθους και της ορμής γι' αυτό που γράφει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL PRINCIPE
ISBN139789602939451
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 5
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2012
Αριθμός σελίδων148
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΣΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΝΙΚΟΛΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-1964
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Georges$, vaxpol, lab.alex, Charalampos Tsitsopoulos, checkbook, Δώρα Καραμπίνη, revoltman

Κριτικές για το προϊόν

[02/05/2023] Kaza Nikolaos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια ωδή στην πραγματική φύση του ανθρώπου και το πως είναι ρεαλιστικά ο κόσμος και οι κανόνες του. Θα πρέπει να διαβαστεί.
[21/10/2017] theoma7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Ηγεμόνας αποτελεί το πιο γνωστό έργο του Νικκόλο Μακιαβέλλι. Στην παρούσα έκδοση, η εισαγωγή μεταφέρει τον αναγνώστη στην εποχή όπου διαδραματίστηκαν τα όσα περιγράφει ο συγγραφέας. Προσωπική μου γνώμη είναι πως θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο πλούσια και να παρουσίαζε επιπλέον πληροφορίες. Όσον αφορά το κείμενο, σε ορισμένες -λίγες- περιπτώσεις απουσιάζει η αλληλουχία, πράγμα που οφείλεται στην δυσκολία που παρουσιάζει η μετάφραση και το αναφέρει η κ. Κασωτάκη που μετέφραση το κείμενο. Το έργο ξεκινά με την επιστολή του Μακιαβέλλι προς το Λαυρέντιο των Μεδίκων, συνεχίζει με την πλήρη ανάπτυξη των ιδεών του ως προς την διοίκηση των λαών και τελειώνει με την επιστολή στο Φραγκίσκο Βεττόρι. Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε πολλά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Ιταλία, τα οποία αναπτύσσονται στις πολύ χρήσιμες για την ανάγνωση παραπομπές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€38.00 €19.00
(-50%)
Κερδίζετε €19.00
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS