Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΟΑ. ΝΟΑ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

ΝΟΑ ΝΟΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

+
-
GAUGUIN PAUL
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0068
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Προχωρούσαμε γυμνοί και οι δύο με τα ρούχα μας χωμένα στη ζώνη μας και το τσεκούρι στα χέρια διασχίζοντας αμέτρητες φορές το ποτάμι για ν' ακολουθήσουμε ένα τμήμα του μονοπατιού που ο σύντροφός μου λες και το έβρισκε από την οσμή του, αφού ήταν εντελώς σκεπασμένο από τη βλάστηση και σχεδόν αόρατο. Η απόλυτη σιωπή έσπαζε μόνο από τον ήχο του νερού που χτυπούσε στα βράχια και που ήταν το ίδιο μονότονος με τη σιωπή. Ήμασταν δυο, δυο φίλοι. Εκείνος ένας νεότατος άνδρας και εγώ σχεδόν γέρος, στην ψυχή και στο σώμα, γερασμένος από τα βίτσια του πολιτισμού, από τις χαμένες ψευδαισθήσεις. Το ευλύγιστο ζωώδες σώμα του έπαιρνε χαριτωμένα σχήματα. Περπατούσε μπροστά μου ερμαφρόδιτος.
Όλη αυτή η νεανικότητα, αυτή η τέλεια αρμονία με τη φύση που μας περιέβαλλε ανέδιδε μιαν ομορφιά, ένα άρωμα (νόα νόα) που μάγευε την ψυχή μου του καλλιτέχνη».
Και στ' αλήθεια όλα αυτά τα αρώματα, (νόα νόα), οι παράξενοι άνθρωποι και η οργιαστική φύση, αποτυπώθηκαν με μοναδική ευαισθησία στους υπέροχους πίνακες του Πωλ Γκωγκέν, χαρίζοντάς μας κάθε φορά που τους κοιτάζουμε, ένα δωρεάν απολαυστικό ταξίδι στις νότιες θάλασσες, στην Ταϊτή. Εκείνο που είναι το καινούριο σ' αυτό το βιβλίο είναι η άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη, η συγγραφική του δράση και ικανότητα αφήγησης.
Σταλμένος τυπικά σε καλλιτεχνική αποστολή από τη γαλλική κυβέρνηση, καταγράφει με την πέννα τώρα, κι όχι με το πινέλο, όσα έζησε και απόλαυσε, στην μαγευτική και εξωτική Ταϊτή.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν μέσα από το βιβλίο αυτό, στο πρόσωπο του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν, και τον παρατηρητικό κι ευαίσθητο συγγραφέα που με υψηλού επιπέδου αφηγηματικό ύφος, μας παίρνει μαζί του στο ταξίδι του στις νότιες θάλασσες, στην Ταϊτή, χαρίζοντάς μας αυτή τη φορά την απόλαυση, με τις λέξεις, κι όχι με τα χρώματα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Για δύο ολόκληρους χειμώνες ο Πολ Γκογκέν τρύπωνε στα εφηβικά μου όνειρα με τα ταϊτινά κορίτσια και αγόρια του, όπως τα γνώρισα στις ρεπροντιξιόν που κοσμούσαν τις αίθουσες ενός συνοικιακού φροντιστηρίου αγγλικών. Όταν στα θρανία άνοιγαν τα βιβλία του Κέιμπριτζ εγώ δραπέτευα στην εξωτική "χώρα" του Γκογκέν, όπου ήταν πάντα καλοκαίρι. Ευτυχώς έμαθα αγγλικά και ταξίδεψα στο Λονδίνο νια να περάσω ένα
ολόκληρο απόγευμα μπροστά στους αυθεντικούς πίνακες του Γκογκέν που φιλοξενεί το Βρετανικό Μουσείο. Τι ήθελε να πει ο μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος; Δεν ξέρω. Πιθανόν: "Από πού ερχόμαστε; Ποιοι είμαστε; Πού πηγαίνουμε;", που είναι και ο τίτλος έργου του. Σήμερα διαβάζω και ξαναδιαβάζω το "Νόα Νόα, ταξίδι στις νότιες θάλασσες", το ταξιδιωτικό βιβλίο του, που στην έκδοσή του περιέχει και σειρά από εικόνες των
έργων του. "Νόα Νόα" σημαίνει άρωμα και το βιβλίο έχει στ' αλήθεια το άρωμα της Ταϊτής, που έγινε το καταφύγιο του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου όταν ο κόσμος της Δύσης του φάνηκε αφόρητα ρυπαρός. (Ελένη Ξενάκη, ΒΗΜΑgazino, 16/10/2005)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
ΝΟΑ ΝΟΑ
Χρονογραφία - Βιβλιογραφία
Παράρτημα
Δεκαέξι έγχρωμοι πίνακες του ζωγράφου
Σχολιασμός των πινάκων
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNOA NOA
ISBN139789603030140
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΤΑΞΙΔΙΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 1996
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΚΑΣΣΕΣΙΑΝ ΓΡ. ΙΩΣΗΦ
ΜετάφρασηΚΑΣΣΕΣΙΑΝ ΓΡ. ΙΩΣΗΦ
ΕπιμέλειαΑΞΕΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΓΚΕΝ ΠΟΛ
Κωδικός Πολιτείας3980-0068
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bouquin, anny2002, ismini_math, agrofylakas, nmpoutis, dchalkidis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ημίφως, ΦΜ70, dchalkidis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΕΡΒΙΣΗ
UMIT AHMET
€18.61 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.17
ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS