Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

+
-
ΤΟΛΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3980-0147
Τιμή Έκδοσης
€29.68
Τιμή Πολιτείας
€20.78
(-30%)
Κερδίζετε €8.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Παγκόσμιο Λεξικό της Μουσικής" της Ολυμπίας Τολίκα, είναι το πρώτο λεξικό μουσικής που γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα και που αναφέρεται στην εθνική μας μουσική κληρονομιά με επάρκεια. Καρπός πολύχρονου ερευνητικού μόχθου, αισθήματος ευθύνης και γνώσεων καλύπτει μιαν ευρύτατη περίοδο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και συμπληρώνει ένα κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία.
Η συγγραφέας μουσικολόγος η ίδια, αλλά και μεταφράστρια και καθηγήτρια ορθοφωνίας, μετά το επίσης σημαντικό έργο της "Επίτομο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Βυζαντινής Μουσικής", μας παρουσιάζει τον ογκώδη αυτόν τόμο που ο αναγνώστης κρατάει στα χέρια του, πλούσιο σε στοιχεία, πρωτότυπο σε πολλά σημεία, αξιόλογο, αποκαλυπτικό, χωρίς αποκλεισμούς, μεροληψίες και αποσιωπήσεις. Έναν τόμο ο οποίος περιλαμβάνει 7.500 λήμματα με μουσικολογικά θέματα, τεχνικούς όρους, τίτλους έργων, ονόματα δημιουργών, θέματα σχετικά με την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση, τους νεότερους χρόνους και τον σύγχρονο κόσμο.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όπου και η πρωτοτυπία του, καταγράφονται τα ελληνικά έργα με την γνωστή στο Πανελλήνιο ή τοπική ονομασία τους, τα μουσικά όργανα, χοροί, συνθέτες, ερμηνευτές, ορχήστρες, χορωδίες, αίθουσες συναυλιών, σχολές, μουσικοί εκπαιδευτικοί οίκοι και πλήθος άλλα.
"Θέλησα, λέει η συγγραφέας, να εκπονήσω ένα λεξικό βασισμένο απολύτως στην προσωπική μου έρευνα, μελέτη και έγνοια ένα λεξικό όπου σε κάθε λέξη του να υποφώσκει ένα κομμάτι από την ψυχή εκείνου που το συνέθεσε... Μετήλθα ρόλους αισυμνήτη και συσχετιστή μάντη, για να ξεχωρίσω την αλήθεια από την υπερβολή και την ανακρίβεια".
Η πρόθεση κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο αναγνώστης μπορεί ο ίδιος να διαπιστώσει, ότι το αποτέλεσμα είναι ισάξιο της πρόθεσης. Το Παγκόσμιο Λεξικό της Μουσικής αποτελεί μια κιβωτό γνώσεων, ένα εργαλείο κατάλληλο για τον σπουδαστή και τον ειδικό, αλλά και για τον κάθε ενδιαφερόμενο για τα μουσικά πράγματα όλων των εποχών, μια "σύνθεση, στ' αλήθεια μουσική, γραμμένη χωρίς φθογγόσημα παρά μόνο με απλές λέξεις της γλώσσας μας". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΛΕΞΙΚΟ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΡΤΡΑΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603030836
ΕκδότηςΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
ΣειράΤΕΧΝΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις24x17
ΕικονογράφησηΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3980-0147
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€75.00 €22.50
(-70%)
Κερδίζετε €52.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS