Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ // Η ΚΑΧΕΞΙΑ ΤΟ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΚΑΧΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

+
-
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ [Φιλόσοφος]
Κωδ. Πολιτείας: 1920-0462
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της εθνικής κρίσης που βιώνουμε έχει προκαλέσει μια βαθύτερη και υγιή ανάγκη αναστοχασμού της πορείας της Ελλάδας, όχι μόνο κατά την πρόσφατη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά στη μακρά διάρκεια της Νεωτερικότητας. Το κίνητρο αυτής της εθνικής ενδοσκόπησης είναι προφανώς η αυτογνωσία, η κατανόηση του πως φτάσαμε ως εδώ, τι και πως πετύχαμε, σε τι και γιατί αποτύχαμε. Σε τέτοιες στιγμές, η καταφυγή σε στοχαστές μεγάλου βεληνεκούς είναι αναγκαία καί λυτρωτική. Μας βοηθά να δούμε τις αδρές και ουσιώδεις γραμμές. Μας προσφέρει γενικότερα ερμηνευτικά σχήματα με τα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε, αλλά πάντως μας αναγκάζουν να σκεφτούμε. [...] (Από την έκδοση)

Ο Κονδύλης μιλάει και για την πνευματική ζωή του τόπου, τις διασκεδάσεις, την υπαρκτή ή ανύπαρκτη καλλιέργεια, το πλήθος, τον εξυπναδικισμό, τη μεταμοντέρνα σύμφυρση των πάντων με τα πάντα, ακόμα και για τα κέντρα διασκεδάσεως. Η σκληρή διάθεσή του, πάντως, καταλήγει σε πένθιμα συμπεράσματα: "Η Ελλάδα εντάσσεται σε πολύ χαμηλή θέση στο σύστημα του διεθνούς καταμερισμού της υλικής και πνευματικής εργασίας. Ο δικός της μεταμοντερνισμός συνίσταται στο ότι αποτελεί μια στενή και παράμερη λωρίδα στο ευρύ φάσμα του μεταμοντερνισμού άλλων". Εξού και η διαφαινόμενη παρακμή της. (ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ, Lifo, 23/2/2012)

Περιεχόμενα

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Η ΚΑΧΕΞΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603103516
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2011
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x12
ΕπιμέλειαΜΑΛΙΚΙΩΣΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1920-0462
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[01/05/2020] NikosGTS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα εμβληματικό κείμενο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Τα Ιστορικά" το 1990 και έπειτα ενσωματώθηκε εν είδει εισαγωγής στο βιβλίο του Κονδύλη "Η παρακμή του αστικού πολιτισμού". Δια της ανάγνωσής του φωτίζονται πτυχές της διαμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας με τέτοιο τρόπο, ώστε προκύπτει με σαφήνεια η διαλεκτική σχέση μεταξύ κοινωνίας, οικονομίας, κράτους και ιδεολογίας. Όσον αφορά δε στη γλώσσα του Κονδύλη, πράγματι η ανάγνωση αξίζει και μόνο γι' αυτήν: πυκνός λόγος με σαφές περιεχόμενο και δίχως φλυαρίες.
[09/11/2018] GiovanniSps.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό μαζί με του Νίκου Δήμου «Η Δυστυχία να είσαι Έλληνας» έπρεπε να μοιράζονται στα παιδιά της πρώτης τάξης του γυμνασίου μπας και ξυπνήσουμε λίγο σαν λαός και αρχίσουμε να φτάνουμε τον 21ο αιώνα
[08/08/2018] PanagiotisV.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το μέγεθος κι η τιμή του βιβλίου είναι αντιστρόφως ανάλογα της αξίας του. Η διορατική ματιά (ή πένα) του Παναγιώτη Κονδύλη το καθιστούν αναγκαίο ανάγνωσμα για οποιονδήποτε δεν αρκείται σε αφορισμούς. Γραμμένο σε μια εποχή που κατά γενική ομολογία ήταν "καλύτερη", στο συγγραφέα θα άρμοζε ο χαρακτηρισμός του "προφήτη", αν δεν εξηγούσε με λογικό, επιστημονικό τρόπο το σκεπτικό του.
[08/01/2016] dimlan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
"προφητικό" - το διαυγές πνεύμα του δυστυχώς πρόωρα χαμένου Κονδύλη σε όλο του το μεγαλείο. Απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσοι ενδιαφέρονται να δουν τις εξελίξεις από λίγο πιο μακροπρόθεσμη σκοπιά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

AMERICAN VISA
RECACOECHEA JUAN. DE
€14.84 €5.19
(-65%)
Κερδίζετε €9.65
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ACTON (LORD)
€17.50 €7.88
(-55%)
Κερδίζετε €9.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS