Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ 1 (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ - ΤΟΜΟΣ Α)

+
-
ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0104
Τιμή Έκδοσης
€15.45
Τιμή Πολιτείας
€10.82
(-30%)
Κερδίζετε €4.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Μέγας Ανατολικός είναι το έργο ζωής του ποιητή. Άρχισε να γράφεται το 1945 και ολοκληρώθηκε ύστερα από ενδιάμεσες φάσεις το 1970. Το μυθιστόρημα αποτελείται από 100 κεφάλαια, που συγκροτούν πέντε μέρη, και κυκλοφορεί σε οκτώ τόμους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και τολμηρότερο μυθιστόρημα της ελληνικής γλώσσας.
Το θέμα του μυθιστορήματος είναι το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανείου "Μέγας Ανατολικός" από την Αγγλία στην Αμερική, τον Μάιο του 1867.
Επιβάτες πάσης τάξεως και επαγγέλματος και πλήρωμα διαπλέουν τον Ατλαντικό μέσα στην ηδονική Κιβωτό, απολαμβάνοντας όλες τις μορφές του έρωτα άνευ ορίων και άνευ όρων. Επηρεασμένοι από έναν πρωτογενή ερωτισμό που ελκύει το ίδιο το υπερωκεάνειο, ζουν, κατά τον δεκαήμερο πλου, την απόλυτη ελευθερία και ηδονή για να καταλήξουν σε μια ανώτατη μορφή αθωότητας και ευτυχίας.
Ο Οδυσσέας Ελύτης γράφει για τον Μεγάλο Ανατολικό ότι η απώτερη αξία του δεν βρίσκεται στα περιγραφόμενα, "βρίσκεται στην παναγαθοσύνη του ποιητή που διαχέεται πάνω στους χαρακτήρες και στις πράξεις των πλέον διαφορετικών τύπων του έργου, πρωταγωνιστών ή κομπάρσων, και αναεκπέμπεται αδιάκοπα στον αναγνώστη σαν ένα είδος ευλογίας. [...] Ο Μέγας Ανατολικός ναυπηγήθηκε με τα υλικά του ψυχαναλυτή στις δεξαμενές ενός οραματιστή και προφήτη". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603250159
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΜΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2009
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις22x15
ΕπιμέλειαΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0104
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

antonis moros, amalfi, patel98

Κριτικές για το προϊόν

[29/03/2024] ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΤΙΚΑΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι βιβλίο για ιδιαίτερα γούστα, και πάντως όχι για θρησκόληπτους, ευσεβιστές ή σεμνότυφους. Κυρίως όμως είναι σειρά βιβλίων που δεν τα διαβάζεις για την πλοκή τους αλλά για να διαπιστώσεις και να απολαύσεις αφενός τη γλωσσική φαντασία του συγγραφέα, αφετέρου όλη την γκάμα των διαστροφών και των ηδονών που η σεξουαλικότητα προσφέρει. Δεν έχει το μηδενισμό που χαρακτηρίζει τον Ντε Σαντ ούτε κάποιο φιλοσοφικό υπόβαθρο, αλλά σε κάνει να ονειρεύεσαι ταξίδια στον "Μεγάλο Ανατολικό"!
[18/01/2022] Θανασης χριστοφιλιδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Τραχύ και ώμο οι περιγραφές αηδιαστικές και κενές Και σε πολλά σημεία δεν έχει γίνει σωστή απόδοση του κειμένου με αποτέλεσμα να μη βγάζει νοημα. Δε θα το συνιστούσα σε αναγνώστη.
[26/10/2021] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Για βιβλιο πορνο εχει καποιο ενδιαφερον. Πριν το παρω νομιζα οτι ηταν ενα μυθιστορημα με ακραιες σκηνες, αλλα οχι, αυτο ειναι απλα και ξεκαθαρα πορνο, κατι σαν ντε Σαντ. Το μονο που το κανει να ξεχωριζει ειναι η ιδιαιτερη γλωσσα και μια ποιητικοτητα που διεπει ολο το εργο. Ετσι απο τη μια δεν μπορει καποιος να το διαβασει "ησυχος" οπως θα διαβαζε ενα οποιοδηποτε μυθιστορημα κι απ' την αλλη οι ιδιαιτεροτητες που εχει το καθιστουν ιδιομορφο για πορνο. Γενικα ειναι για γερα στομαχια, μην το παρετε αν δεν ειστε συνηθισμενοι σε σεξουαλικες ακροτητες.
[11/06/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν θα σταθώ στη συζήτηση για τη χρηστότητα όσων περιγράφει ο Εμπειρίκος -κρατάω το σχόλιο του Ελύτη, σχετικά με την παναγαθοσύνη του ποιητή-, υποθέτω πως είμαι εξοικειωμένος με το κακό (sic). Ακόμη όμως κι αν δεν τα καταφέρεις και στο τέλος έχεις απηυδήσει ή και αηδιάσει με όλες αυτές τις ερωτικές περιγραφές, δεν γίνεται να μην θαυμάσεις την εξαίρετη γραφή και χρήση της καθαρεύουσας γλώσσας. Ο Εμπειρίκος είναι ο μοναδικός που έγραψε με αυτόν τον τρόπο και είναι εκπληκτικός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€75.00 €22.50
(-70%)
Κερδίζετε €52.50
ΜΙΑ ΖΩΗ
SVEVO ITALO
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS