Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

+
-
BALZAC HONORE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0037
Τιμή Έκδοσης
€9.79
Τιμή Πολιτείας
€6.85
(-30%)
Κερδίζετε €2.94


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΜΕΓΑΡΟ, στη γωνία της οδού και της γέφυρας Des Grands-Augustins, είναι του 15ου αιώνα. Μου ήταν ήδη γνωστή η κατοικία ευπατριδών του 17ου αιώνα, στον αριθμό 7, καθώς και οι δύο τελευταίοι όροφοι που είχαν γίνει το ατελιέ του ΠΙΚΑΣΣΟ. Πριν απ' αυτόν, εκεί μέσα έκανε πρόβες σε θεατρικά έργα ο Jean-Louis Barrault, που υπέδειξε αυτούς τους περίεργους διαθέσιμους χώρους στον Πικάσσο, κι αυτός δελεάστηκε αμέσως. Ένα δέλεαρ αυτού του σπιτιού: εδώ είχε τοποθετήσει ο Μπαλζάκ το "Άγνωστο Αριστούργημά του". Σ' αυτό εδώ το σπίτι έβαζε τον μαιτρ Frenhofer να συναντιέται με τον Franz Porbus και τον Nicolas Poussin εδώ μέσα ο ήρωας του αφηγήματός του, που η δίψα του για το απόλυτο τον απομάκρυνε όλο και περισσότερο απ' την αναπαράσταση της φύσης, δημιούργησε και κατέστρεψε το αριστούργημά του, και πέθανε... Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει ο Μπαλζάκ αυτό το σπίτι, την απότομη και σκοτεινή σκάλα, ανταποκρίνεται αρκετά εντυπωσιακά στο πώς είναι σήμερα ο χώρος. Ο Πικάσσο, συγκινημένος και ερεθισμένος απ' την ιδέα να πάρει τη θέση της φημισμένης σκιάς του Frenhofer, νοίκιασε αμέσως το ατελιέ. Αυτό έγινε το 1937. Και στο ίδιο μέρος που γράφτηκε το "Άγνωστο Αριστούργημα", ζωγράφισε το "πασίγνωστο αριστούργημα": την "Γκουέρνικα".--Brassai (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE CHEF-D' OΕUVRE INCONNU
ISBN139789603250456
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2004
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΖΑΚ ΟΝΟΡΕ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας0020-0037
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alkis73, leukokrino, harikan, Christos Kitsos, Nefeli Karapiperi, Ελισάβετ., blacknarcissus

Κριτικές για το προϊόν

[03/08/2022] anestis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η ανθρώπινη κωμωδία στα καλύτερά της. Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι αν διαβάσεις όλα τα έργα του Μπαλζάκ είναι σαν να έχεις γνωρίσει όλα τα είδη ανθρώπων.
[27/12/2011] Νίκος Κ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σε αυτό το βιβλιαράκι, κρύβεται ένα μεγάλο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ένας τεράστιος ζωγράφος σχολιάζει με τους πίνακες του έναν τεράστιο συγγραφέα (όλων των εποχών). Σε αυτές τις λίγες σελίδες, υπάρχει όλη η πεμπτουσια της τέχνης, της ίδιας της ζωής. Το Ευαγγέλιο του Πικάσσο, δίχως άλλο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS