Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

+
-
LAWRENCE THOMAS-EDWARD
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0366
Τιμή Έκδοσης
€8.18
Τιμή Πολιτείας
€5.73
(-30%)
Κερδίζετε €2.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Στη διαδρομή αρρώστησα και πέρασα δέκα μέρες ξαπλωμένος ανάσκελα στη σκηνή μου, με μόνη απασχόληση το στοχασμό πάνω στον πόλεμο...» Με αυτόν τον τρόπο ο Λώρενς της Αραβίας φέρνει στο προσκήνιο, με μια φράση καθαρά θεατρική, τις απαρχές της δράσης του επικεφαλής της αραβικής εξέγερσης. Διαλύοντας τις αποικιοκρατικές αντιλήψεις περί πολέμου της γηραιάς Ευρώπης ο Τ.Ε. Λώρενς είναι ο πρώτος Δυτικός που ξαναστοχάζεται και εφαρμόζει τον ανταρτοπόλεμο στο πεδίο του άλλου. Η μεταμόρφωση της αδυναμίας σε ισχύ αποδεικνύει ότι πριν απ' όλα, ο πόλεμος είναι μια εργασία του πνεύματος.
Ο συγγραφέας (διότι ο δημιουργός των "Επτά Στύλων της Σοφίας" είναι, μεταξύ άλλων, και συγγραφέας...) είναι θεωρητικός. Αναφέρει τους Γκυμπέρ, Ζομινί, Ναπολέοντα, Ξενοφώντα, Κλαούζεβιτς, Μόλτκε, Αρντάν, Ντυ Πικ, Φοςς και ιδίως τον Μωρίς ντε Σαξ. «Ήμουν» λέει, «αρκετά διαβασμένος». Για τον σύγχρονο αναγνώστη ίσως ετούτο να μην είναι αυτονόητο: υπάρχει μία γνώση, μία σκέψη, μία παιδεία, "μια μεταφυσική πλευρά και μια φιλοσοφία" λέει ο Λώρενς, για τα πράγματα του πολέμου.
«Οι στρατοί μοιάζουν με τα φυτά, ακίνητοι ως σύνολο, ριζωμένοι βαθιά, τρέφονται έως την κορυφή χάρη στους μακριούς βλαστούς τους. Μπορούσαμε να γίνουμε ατμός που γυρίζει στον αέρα όπου θέλει». Ωραίες και πυκνές εκφράσεις που αποσβολώνουν σαν μια επίθεση αστραπή. Οδηγώντας τους άνδρες σε ένα πόλεμο εγκεφαλικό, περισσότερο νοητικό από ένα απλό όπλισμα, γνωρίζει και ελέγχει τη δύναμη των λέξεων πάνω στο πνεύμα που αποφασίζει οριστικά την έκβαση των μαχών.
Στη σκηνή του Αμπού Μαρχά, ανάμεσα σε μουγκρητά από καμήλες, συναντώνται ένας αρχιστράτηγος των Μαχόμενων Βασιλείων, ένας Αθηναίος αριστοκράτης, ένας Σάξονας κόμης, ένας εκκεντρικός της Οξφόρδης κι ένας Κινέζος επαναστάτης. Η γραφή (η γραπτή σκέψη) είναι ο τόπος που επιτρέπει αυτές τις συναθροίσεις. (Από το κείμενο του γάλλου συγγραφέα Olivier Rolin που συνοδεύει την παρούσα έκδοση)

Το κείμενο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στο περ. The Army Quarterly, τ. 1, 1920.
Ο Λώρενς ξαναανέπτυξε τις θέσεις του για τον ανταρτοπόλεμο στην έκδοση του 1926 της εγκυκλοπαίδειας Britannica, στο λήμμα "Ανταρτοπόλεμος", με τον τίτλο "Η επιστήμη του ανταρτοπόλεμου".
Η έκδοση συνοδεύεται από Χρονολόγιο, και Επίμετρο με το κείμενο του γάλλου συγγραφέα Olivier Rolin " Συνεδρίαση σε μια σκηνή " που προέρχεται από τη γαλλική έκδοση του κειμένου του Λώρενς στις εκδόσεις Mille et une Nuits, Παρίσι, 1997. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)

Περιεχόμενα

Tomas Edward Lawrence ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ - Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
Olivier Rolin ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE EVOLUTION OF A REVOLT
ISBN139789603252672
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΔΟΚΙΜΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΡΕΝΣ ΤΟΜΑΣ-ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ (ΛΟΡΕΝΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ)
Κωδικός Πολιτείας0020-0366
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

icgeorgiadis, Νίκος Πολατίδης

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS