Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

+
-
GADDA CARLO-EMILIO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0577
Τιμή Έκδοσης
€17.47
Τιμή Πολιτείας
€12.23
(-30%)
Κερδίζετε €5.24


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο μηχανικός Γκοντζάλο Πιρομπουτίρρο - alter ego του Κάρλο Εμίλιο Γκάντα, κάτοικος του φανταστικού Μαρανταγκάλ (συγχώνευση Ιταλικής Λομβαρδίας και Λατινικής Αμερικής), ξετυλίγει και αναλύει με άγριο αυτοσαρκασμό τις νευρώσεις του, την αδύνατη σχέση με τη μητέρα του, τη μνησικακία απέναντι στους γονείς του, την οδύνη της απώλειας του αδελφού του στον πόλεμο, την αντικοινωνικότητά του, τη μοναξιά του. Σαν ένας άλλος Δον Κιχώτης επιμένει στην ουτοπία ενός ηθικού κόσμου και επιτίθεται με άγριο χλευασμό στην αναρριχώμενη τάξη των μικροαστών, την ηλιθιότητα των χωρικών, το ναρκισσισμό του Εγώ, της πιο ''αποκρουστικής αντωνυμίας''. Αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, παραληρηματική εξομολόγηση και κάθαρση, έργο που συνδυάζει λυρική ένταση και ξέφρενη σάτιρα, μισανθρωπία και έλεος, βαθιά μνησικακία και φιλοσοφικό στοχασμό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA COGNIZIONE DEL DOLORE
ISBN139789603254164
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2001
Αριθμός σελίδων310
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΡΛΙΚΙΩΤΗ ΧΑΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΝΤΑ ΚΑΡΛΟ-ΕΜΙΛΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0577
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

podilatis, kolympia, Μ.Β, antonis moros, something, geopap1984, emma1991

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

demetpapad, geopap1984

Κριτικές για το προϊόν

[05/10/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στη 'Γνώση του πόνου' ο Γκάντα επινοεί τον χαρακτήρα κι alter ego του, τον μηχανικό Γκοντζάλο Πιρομπουτίρο, για να αποδομήσει -τουλάχιστον λεκτικά- τη σύγχρονή του κοινωνία. Ο Γκοντζάλο (από όποια πλευρά κι αν παρουσιαστεί, είτε ως κύριος της οικίας του, είτε ως γιος της γριάς μητέρας του, είτε εν τέλει ως φαντασιακός ιδαλγός που αναζητά και προσδοκά -εις μάτην- έναν ιδανικό κόσμο) χρησιμοποιεί προγραμματισμένο χλευασμό, μα και ακράτητο αυτοσαρκασμό, για να παρουσιάσει τις ψυχώσεις του: Την μνησικακία του για την οικογένεια του που του κληροδότησε μόνο δυστυχίες, για την αφελή μητέρα του, την απέχθειά του για τον πόλεμο που σκότωσε τον αδερφό του (μα και την ζήλια του γι'αυτόν), για την θρησκεία που του στέρησε μία αξιοπρεπή παιδική ηλικία, την αδιαφορία του -σχεδόν μίσος- για την κοινωνία, τους άξεστους χωρικούς, μα και για το 'εγώ', την πιο αποκρουστική αντωνυμία, που καταστρέφει την διαλεκτική. Τόσα χρόνια απομόνωσης και αποκοπής από το δημόσιο γίγνεσθαι τον οδήγησαν στην ανεύρεση της αλήθειας και την επίγνωση του πόνου, όπου κάθε δυνατότητα καταργείται. Σώζεται μονάχα ένας άγριος χλευασμός, πραγματικά ευρηματικός, ο οποίος αποκτά παροξυσμικές, παραμορφωτικές αποχρώσεις. Τα φάρμακα που χρησιμοποιεί για να γλυτώσει από το βδέλυγμα της συναναστροφής των 'άλλων' είναι η σιωπή και η μοναξιά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
€9.66 €2.90
(-70%)
Κερδίζετε €6.76
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
BONANATE LUIGI
€16.30 €5.70
(-65%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS