Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

+
-
BOUNAN MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0696
Τιμή Έκδοσης
€8.18
Τιμή Πολιτείας
€5.73
(-30%)
Κερδίζετε €2.45


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όπως έχει παρουσιαστεί από τους κυβερνητικούς υπεύθυνους, από τους δημοσιογράφους, από τους αστυνομικούς και από τους ίδιους τους τρομοκράτες, ο πόλεμος που διεξάγει η τρομοκρατία ενάντια στους δηλωμένους της αντιπάλους είναι κάτι τελείως εξωπραγματικό. Για να είναι πιστευτή αυτή η ιστορία θα απαιτούσε από τρεις κατευθύνσεις και ταυτόχρονα: μια υπερβολική βλακεία από την πλευρά των τρομοκρατών, μια υπερβολική ανικανότητα των αστυνομικών αρχών που ειδικεύονται στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, και μια εξωφρενική ανευθυνότητα των ΜΜΕ. Όμως είναι τόσο απίθανο να συμβαίνουν αυτά, ώστε δεν είναι δυνατόν να δεχτεί κανείς ότι η τρομοκρατία είναι πραγματικά αυτό που παριστάνει πώς είναι.
Η εξέταση, ακόμη και η επιφανειακή, των τρομοκρατικών επιχειρήσεων που διεξάγονται για παραπάνω από έναν αιώνα, μας αποκαλύπτει την αναποτελεσματικότητά τους, που είναι σχεδόν ολοκληρωτική, τουλάχιστον σύμφωνα με τα πολιτικά κριτήρια που έχουν εξαγγείλει οι ίδιοι οι τρομοκράτες. Το ίδιο ισχύει τόσο για την κρατική τρομοκρατία όσο και για τους Ευρωπαίους αριστεριστές τρομοκράτες της δεκαετίας του '70 (Ιταλούς, Γερμανούς, Βέλγους ή Γάλλους) δεν πέτυχαν ούτε κι εκείνοι κάποιον από τους σκοπούς στους οποίους υποτίθεται ότι είχαν εστιάσει, αλλά, αντίθετα, κατάφεραν την ενδυνάμωση των αστυνομικών ελέγχων και την ψήφιση καταπιεστικών νόμων ενάντια στους λαούς των χωρών τους. Από τους πολιτικούς αντιπάλους, που λανθασμένα κατηγορούνται για τρομοκρατία μέσω αποδείξεων κατασκευασμένων από την αστυνομία, στη χειραγώγηση ενθουσιωδών ατόμων και τον έλεγχο σημαντικών τρομοκρατικών ομάδων, μέχρι τις στρατιωτικές επιθέσεις που σκοπό έχουν να δικαιολογήσουν έναν πόλεμο εξάπλωσης, όλες αυτές οι μορφές χειραγώγησης μπορεί να παρατηρηθούν στις πιο πρόσφατες υποθέσεις τρομοκρατίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOGIQUE DU TERRORISME
ISBN139789603255574
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις20x11
ΜετάφρασηΧΑΣΙΩΤΗ ΝΑΤΑΣΣΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΝΑΝ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας0020-0696
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η φίλη
DRISCOLL TERESA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΚΡΥΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
KADARE ISMAIL
€11.66 €4.66
(-60%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS