Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ

+
-
TABUCCHI ANTONIO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0746
Τιμή Έκδοσης
€15.45
Τιμή Πολιτείας
€10.82
(-30%)
Κερδίζετε €4.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

''Το Παιχνίδι της Αντιστροφής'' είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε ο Αντόνιο Ταμπούκι στις αρχές της δεκαετίας του '80 και που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση στον λογοτεχνικό κόσμο. Στα διηγήματα του τόμου εμπεριέχονται πολλά από τα μοτίβα που επεξεργάστηκε ο Ιταλός συγγραφέας στα επόμενα βιβλία του. Αποτελείται από 8 διηγήματα με κεντρικό άξονα το θέμα της αντιστροφής των γεγονότων και των φαινομένων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

EΙΝΑΙ AΛHΘΕΙΑ, η τέχνη της αφήγησης είναι ένα παιχνίδι κι εγώ, το ομολογώ, αγαπώ πολύ τα παιχνίδια. Το παιχνίδι πάντα με έβαζε σε πειρασμούς: τη στιγμή αυτή, όμως, το παιχνίδι που περισσότερο με βάζει σε πειρασμό είναι αυτό της Aντιστροφής. Mαζί, βεβαίως, με τα άλλα παιχνίδια που αυτό φέρνει μαζί του. Γιατί υπάρχουν διάφορα παιχνίδια σ' αυτό τo παιχνίδι, το παν είναι να αφήσεις να σε βάλουν σε πειρασμό. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως όλες οι παραλλαγές του, όλες οι εκπλήξεις, τα ρίσκα, τα τολμηρά βήματα, ανοίγουν δρόμους που οδηγούν σε έναν τελικό στόχο, τον εντοπισμό μιας αντιφατικής ενότητας. Προκαλούν ανησυχία και χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου. Γοητεύουν. Είναι σαν φωτισμοί που μας οδηγούν στην πιο μυστική ανακάλυψη, που είτε μπορούν να μας αφήσουν μπροστά σ' ένα ποδήλατο -ένα πρόσωπο που, φορτωμένο με παρελθόν και μυστήριο, διατρέχει τα Απογεύματα του Σαββάτου - είτε να μας οδηγήσουν στην τρύπα ενός προσώπου, κομμένου με ψαλίδι από μια φωτογραφία.
Μπροστά σε όλα αυτά, και μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα που το βιβλίο αυτό μου προσφέρει, επιβεβαιώνεται μια παλιά μου πεποίθηση: ότι δεν υπάρχει χαριστικό παιχνίδι ούτε στα παιχνίδια των παιδιών, που είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα, όπως μας διδάσκουν οι ψυχολόγοι. Πόσο μάλλον στη λογοτεχνία, αφού σε αυτή δεν υπάρχει δάσκαλος ή κρουπιέρης που να μπορεί να την ελέγχει. Όχι, στην περιπέτεια της γραφής δεν υπάρχει χέρι ικανό να σηκωθεί και να διατάξει: "Rien ne va plus, les jeux son faits". Και είναι γι' αυτό πού, μόλις κλείσει κανείς το Παιχνίδι της αντιστροφής, όλα μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή από μια άλλη γωνία, όπως ακριβώς μπορούν να ξαναγραφτούν από την αρχή όλα όσα γράφω αυτή τη στιγμή... (ZΟΖΕ KΑΡΝΤΟΖΟ ΠΙΡΕΣ)

Περιεχόμενα

1. Το παιχνίδι της αντιστροφής
2. Γράμμα από την Καζαμπλάνκα
3. Θέατρο
4. Τα απογεύματα του Σαββάτου
5. Ο μικρός Γκάτσμπυ
6. Η Ντολόρες Ιμπαρούρι χύνει πικρά δάκρυα
7. Ουράνιος παράδεισος
8. Φωνές
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL GIOCO DEL ROVESCIO
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΑΙΟΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΜΠΟΥΚΙ ΑΝΤΟΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0746
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

irislena, landlab, kantath, absolouta, COSTAS1988, Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agelikiparask, ημίφως, permar08, megalikourou, annasakka, landlab, Maria_Cybele, droupa, maria_D, kantath, MarilyV, Christos Kitsos, geopap1984, maria2p

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τσάι του τριφυλλιού
CARSON CIARAN
€15.90 €6.36
(-60%)
Κερδίζετε €9.54
HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS