Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ

ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ

+
-
MCGREGOR JON
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0939
Τιμή Έκδοσης
€22.71
Τιμή Πολιτείας
€15.90
(-30%)
Κερδίζετε €6.81


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"...και όλα τα αρχεία του κόσμου να είχε στη διάθεσή του, δεν θα τον βοηθούσαν σε τίποτα εάν δεν ήξερε ποιον ή τι θα αναζητούσε, ή έστω πού έπρεπε να ψάξει..."
Ο Ντέηβιντ είναι έφορος σε μουσείο στο Κόβεντρυ. Από παιδί έχει τη συνήθεια να συλλέγει κάθε λογής αντικείμενα για να συγκρατεί το παρελθόν. Το μεγάλο όνειρο του Ντέηβιντ είναι να διευθύνει κάποτε το δικό του μουσείο. Προηγουμένως χρειάζεται όμως να βάλει σε τάξη τη δική του ιστορία. Ξάφνου όμως, από τη μια μέρα στην άλλη, όλα του τα στηρίγματα καταρρέουν. Μαθαίνει πως δεν είναι γιος των γονιών του. Έτσι, αφιερώνει όλη του τη ζωή αναζητώντας τη μητέρα του, από το χάος που βασίλευε στο Λονδίνο γύρω στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου ως την Ιρλανδία της νέας χιλιετίας. Ο γάμος του σχεδόν διαλύεται όσο ο ίδιος βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απεγνωσμένη αναζήτηση της πραγματικής του μητέρας, ενώ η σύζυγός του Έληνορ ταλανίζεται εξίσου από κατάθλιψη και οικογενειακά προβλήματα - η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και η υιοθεσία, η κατάθλιψη και η άνοια και κυρίως η μνήμη και ο καταλυτικός της ρόλος στη ζωή μας. Κοινή η ανάγκη τους για συναισθηματική ασφάλεια, κοινή και η αδυναμία τους να συγχωρούν. Τίποτε δε μένει αλώβητο στο πέρασμα του χρόνου· κάθε μέρα που ξημερώνει ζητά μια νέα αρχή. Συνηθισμένα πράγματα, καθημερινά· που όμως ο λυρισμός και η συναισθηματική σοφία του ΜακΓκρέγκορ τα απογειώνουν. Όλα αυτά με φόντο το Κόβεντρυ, τον μικρόκοσμο της σύγχρονης Αγγλίας, με τις συνεχείς εναλλαγές οικονομικής ύφεσης και ανάκαμψης.
Με το ξεχωριστό ύφος που τον διακρίνει, ο ΜακΓκρέγκορ μάς αφηγείται την ιστορία του Ντέηβιντ, σε ένα συγκινητικό μυθιστόρημα γύρω από τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρονται καθημερινά για μια νέα αρχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Φόρος τιμής στον άνθρωπο της καθημερινότητας, σε όλες εκείνες τις πλευρές της ζωής που περνούν ασχολίαστες και απαρατήρητες... συγκινητικό και έντιμο". (The Times)
"Μυθιστόρημα που σε απορροφά και σε γεμίζει αισιοδοξία παρά τις επιμέρους μελαγχολικές στιγμές του. Απ' αυτά που συνεχίζει κανείς να τα σκέφτεται και αφού κλείσει το βιβλίο". (Irish Independent)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSO MANY WAYS TO BEGIN
ISBN139789603257844
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων430
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΓΚΡΕΓΚΟΡ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0020-0939
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

stavros.nikolaou.nassos, Petrosar, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geopap1984, Hlias84, Μενέλαος

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2021] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το "Τόσοι και τόσοι τρόποι για να γίνει μια αρχή" είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα αναζήτησης της ταυτότητας και μαθητείας. Ο McGregor γράφει με πολλή ευαισθησία την ιστορία αυτή που δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά ο χειρισμός της αφήγησης γίνεται με εξαιρετικό τρόπο. Ενώ εύκολα θα μπορούσε να παρασυρθεί σε μελοδραματισμούς που θα έκαναν το αποτέλεσμα μάλλον γλυκανάλατο, καταφέρνει το αντίθετο. Κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό και αυξανόμενο προς το καταπληκτικό τέλος της ιστορίας. Εκτείνεται κυρίως στο διάστημα 1945-2000 και με την αφήγηση να πηγαίνει μπρος - πίσω στον χρόνο ο McGregor κρατάει πολύ έξυπνα κάποια σημεία μισοφωτισμένα για να τα δει ο αναγνώστης μπροστά του λίγο αργότερα. Τόσο ο πρωταγωνιστής David όσο και οι δευτερεύοντες ήρωες του βρίσκουν την αγάπη και την κατανόηση σε άλλους ανθρώπους από αυτούς που την περιμένουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την υποκρισία, τη σκληρότητα και την προδοσία που επίσης εκπορεύεται απρόβλεπτα. Σε δεύτερο πλάνο αλλά εξίσου ακριβής η περιγραφή των κοινωνικού περίγυρου, των οικονομικών συνθηκών, των αλλαγών που συνέβησαν και που επηρέασαν την εξέλιξη των ηρώων της ιστορίας. Πολύ καλό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
MAGUIRE EMILY
€19.27 €6.74
(-65%)
Κερδίζετε €12.53

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS