Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ // ΤΕΧΝΙΚΟ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ - ΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ - ΣΤΑΤΙΚΟ

+
-
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0187
Τιμή Έκδοσης
€29.92
Τιμή Πολιτείας
€23.94
(-20%)
Κερδίζετε €5.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο εκδοτικός οίκος Europa παρουσιάζει ακόμη ένα έργο για το μάθημα των οικοδομικών επαγγελμάτων με τον τίτλο Σχέδιο Κατασκευών. Επίσης κυκλοφορεί και σε δύο ανεξάρτητους τόμους: Τεχνικό Σχέδιο Κατασκευών και Αρχιτεκτονικό και Στατικό Σχέδιο.
Το βιβλίο περιέχει τις βασικές αρχές για το οικοδομικό σχέδιο λαμβάνοντας υπ' όψιν τα ανάλογα προγράμματα εκπαίδευσης. Το DIN 1356-1 "οικοδομικά σχέδια", έκδοση 2.95 ακολουθήθηκε σε όλα τα οικοδομικά σχέδια. Το περιεχόμενο του βιβλίου ταξινομήθηκε σύμφωνα με την πρόοδο της εκπαίδευσης. Τα σχέδια εκτέλεσης, που απαιτούνται για το γιαπί, αναφέρονται σε ιδιαίτερο κεφάλαιο. Παράλληλα με αυτό εκτός από την τεχνική προβολής αναφέρεται π.χ. και το ελεύθερο σχέδιο με οδηγίες για σκίτσα οικοδομών και λήψη διαστάσεων στην οικοδομή. Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται στο σχέδιο με υπολογιστή ως βασική γνώση για όλα τα προγράμματα σχεδίου.
Η δομή του βιβλίου διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να είναι εύκολη η κατατόπιση. Σ' αυτό βοηθούν εκτός από τον πίνακα περιεχομένων και το πάνω μέρος της σελίδας, όπου αναφέρεται ο αριθμός του κεφαλαίου, ο τίτλος του κεφαλαίου και τα ανάλογα συμβολικά σχέδια.
Την ταξινόμηση υποστηρίζουν επίσης και τα διαφορετικά χρώματα. Οι σελίδες με πληροφορίες και εισαγωγικές παρατηρήσεις είναι κίτρινες, οι σελίδες με ασκήσεις λευκές. Το κόκκινο χρώμα χαρακτηρίζει σημαντικές διαστάσεις και ράστερ, το μπλε υποδεικνύει τα μεγέθη του χαρτιού, τη διάταξη του σχεδίου και τον καταμερισμό του φύλλου. Σε κάθε κεφάλαιο δίνονται υποδειγματικές λύσεις. Το κείμενο εξηγεί τις λεπτομέρειες της κατασκευής και κάνει τις αναγκαίες υποδείξεις για τη λύση των ασκήσεων που ακολουθούν.
Στις ασκήσεις παραιτηθήκαμε συνειδητά από φύλλα εργασίας. Για την προώθηση της ικανότητας εργασίας των μαθητών οι ασκήσεις συντάχθηκαν σαν παραγγελίες εργασίας. Όλα τα δεδομένα και οι πίνακες που απαιτούνται για τη λύση των ασκήσεων περιέχονται στις σελίδες πληροφοριών, έτσι ώστε οι μαθητές να εργάζονται αυτόνομα και να μπορούν να κατασκευάσουν σχέδια με κλίμακα σε σωστή διάταξη και κατανομή σελίδας.
Οι καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να πουν αναθέσουν στους μαθητές να κατασκευάσουν μεμονωμένα σχέδια στα εκάστοτε κεφάλαια ή να επιλέξουν για τους μαθητές εποπτικά προγράμματα οικοδομών και έτσι να επεξεργαστούν την ύλη εκπαίδευσης ενιαία και διεξοδικά. Παράλληλα είναι δυνατές πολλές παραλλαγές λύσεων με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν υπ' όψιν διαφορετικές παιδαγωγικές απαιτήσεις. Για την εκμάθηση της ανάγνωσης σχεδίου, το βιβλίο περιέχει ειδικά σχέδια με αντίστοιχες ερωτήσεις. Η επεξεργασία των ασκήσεων απαιτεί αρχικά μία εντατική μελέτη του σχεδίου, ώστε να είναι δυνατή η ανεύρεση των δεδομένων που απαιτούνται για τη λύση.
Το βιβλίο "Σχέδιο Κατασκευών" περιέχει όλη την ύλη εκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες του τομέα κατασκευών. Ενδείκνυται ως βιβλίο θεωρίας και ασκήσεων για σπουδαστές καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρήσεων. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για αυτοδιδασκαλία, για επαναλήψεις και για προετοιμασία εξετάσεων, για τον κλάδο της αρχιτεκτονικής.
Οι συγγραφείς και ο εκδοτικός οίκος ευχαριστούν τις εταιρείες ΝΟΕ - Τεχνική ζεύξεως στο 73079 Suben και ΡΕΡΙ ΕΠΕ, ξυλότυποι και σκαλωσιές, στο 89264 Weibenhorn για τα σχέδια που έθεσαν στη διάθεσή τους. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Μέσα εργασίας για σχεδίαση
2. Κανονισμοί σχεδίου
3. Βασικές γνώσεις γεωμετρίας
4. Προβολές
5. Σχέδιο ελεύθερου χεριού
6. Δομικά σχέδια
7. Κατασκευαστικά σχέδια
8. Θεμέλια
9. Αποχέτευση
10. Κατασκευή τοιχοποιίας
11. Κατασκευή καλουπιού
12. Κατασκευές από μπετόν και οπλισμένο μπετόν
13. Καπνοδόχοι
14. Σκάλες
15. Προκατασκευή
16. Βασικές αρχές της τεχνολογίας CAD
Οι συγγραφείς:
Frey, Hansjorg
Herrmann, August
Kuhn, Volker
Lillich, Joachim
Nestle, Hans
Nutsch, Wolfgang
Schulz, Peter
Waibel, Helmuth
Werner, Horst
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBAUTECHNIK, TECHNISCHES ZEICHNEN
ISBN139789603312062
ΕκδότηςΙΩΝ
ΣειράΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις29x21
ΜετάφρασηΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΤΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2130-0187
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Papadaki Maria, chamzaosman, demetpapad, dionism1972, JOHNBS, kalexia, Konchilia, aposdrak, wooyann, marina.hrdu, Pappakos, argirpap, kakili, nemoniko, Panagiotis Haldaios, Yiannayiotou, elena 222, astagakis, raccoon, emaladaki, Chris 619, iceshoweronfire, dpapis, anny2002, thlemaxos, chbarmparousis, axilleasbmw, matterhorn, annoulita, axilpat2, leukokrino, asprado, lisari.blogspot, babistouloumis, gl1996, loukanika, Panosv91, spitzenklasse, soto23, Losky, Papaleksandros, dimitrakotouza, Γιώργος Λουκής, filioenz, Ozymandias, PolyKo, mariachristina15, Eirini135, dikanell, Jana_Stefani, annacharoni, anna kaisari, mkartsona, Myrianthi, EudokiaThomopoulou, venifra, aggeliki1985m, angelikimarou1985, Σπυρούλα, ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΟΜΙΚΗ, gtrakakis, landlab, eleutheriakos7, Χρήστ0ς18, michalis kyranis, space_diversity, dimiza alki, giorgos_bek, sotkil, Periergos, teokoym, evagsar, Irini 3/2, Elementstv, tim8, eh19889, antpth, Панаётис, Achilles Kokkinidis, Ανδρέας Τζερεφός, fotinipoliteia, statmil, Στεφανιδου Χριστίνα, grigoristselepis1972, Anticapri, tamopepa, K.Vasileios, sotbek, Μαντώ Γκακνη, spiros57, San Junipero, geoback, iNtagkas, Cretan1986, Princeps, SPUROS38, mgerogian, nstheod, Doukas, Summerwind, IfigeneiaTz, Γεώργιος Τσόλας, pandreop, 235727, profkk79, ΜΑΡΘΑΑΑ, panoslit, iordanpap, konstantinos paloukas, Antonio96, marios maratos, Σωτήρης, apsathan, jogeodim, askalamaras, Natassaki00, ΒΟΥΡΤΣ, kostasmaria1, Κυπριανός, Katerina16, fotpeg, maria tsadiraki, athenodoros, anastasios03021974, takis ducati , EltonDeda, mantzouros, theoamax, gdpapanicolaou, ατασία, pulsatilla, kparas, Christos Kitsos, DIMITRIS KAZAKIDIS, Μιχαέλα Χασιώτη, halchess2003, Spygos, faylika, GITA, ayla, sakedimitra, NVE8891, savichat, liana1972, goulgoutis, Andreas Aslanis, Yewon Sim, loukaskoutsikos, CetLot, glauki2003, simeonphil, Nikoletta Hondou, virtouxan, kostantinosap, Charakopoulos Christos, johnko99, nikontag, tsofa81, vicpoliteia2, raf12, litokanli, Deppy_17, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, bgalanomatis, ADETI, Tzina7, podilatis, ANTHONY2020, blacknarcissus, classics, kkaravassilis, SOKOLATA73*, xaralabos125, krozakou, diogenissak, thanos2019, naspka, Modalpublicheritagelab, ειρηνη93, kdimi, konstantin.kat, politisx, Elpida Vogli, ΜΑΛΕΔΑΚΗ, kostas0231, tegos, peparthe, Artemis13, C Angelopoulos, Christoupolitis, Reni78, xsv, Μανουσοδεποινακη, kleiovj, thanos2018, nmpoutis, Anthonia, Ηλιάνα7, dorsam88, smanthos, fmavromati, Maraki78, Georges$, thzarkos, μαστρογιωργης, Βεδές Δημήτριος, terpanag, Αριστέα Μποτζάκη, Vasileios Douros, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ, checkbook

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS