Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΙΟΗΘΙΚΗ // ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΒΙΟΗΘΙΚΗ

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

+
-
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Κωδ. Πολιτείας: 1000-0578
Τιμή Έκδοσης
€15.28
Τιμή Πολιτείας
€12.22
(-20%)
Κερδίζετε €3.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ραγδαία εξέλιξη των βιοϊατρικών μεθόδων τόσο στον τομέα της Γενετικής Διαγνωστικής όσο και αυτόν της Θεραπευτικής δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα διότι η επιστημονική αντιμετώπιση βασικών θεμάτων ζωής και θανάτου, όπως η κλωνοποίηση, η τεχνητή γονιμοποίηση, η διακοπή της κύησης, οι μεταμοσχεύσεις, η ευθανασία κ.ά., δεν λύνει μόνο βασικά ανθρώπινα προβλήματα αλλά και δημιουργεί έντονους προβληματισμούς σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη, η οποία πολλές φορές υπερβαίνει και τη φαντασία μας, ο σημερινός άνθρωπος στέκεται με πολλή σκέψη και ενίοτε με πολλή συστολή.
Η πρόοδος στον τομέα αυτό, εκτός από την πρακτική ωφέλεια που επιφέρει, δημιουργεί και πολλά ηθικά διλήμματα, τα οποία απασχολούν τους ειδικούς. Εξετάζοντας το θέμα αυτό ένας σύγχρονος επιστήμονας τονίζει τα εξής: "Βρισκόμαστε μπροστά σε ακραίες και οριακές καταστάσεις. Η ελευθερία του ανθρώπου ακροζυγίζεται πλέον με την άβυσσο και η γνώση του πολλές φορές γίνεται όπλο αυτοκτονίας. Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνατότητες, λόγω της ελευθερίας του, οι οποίες δεν μπορούν με τίποτα να αναχαιτιστούν. Και οι δυνατότητες αυτές είναι διφυείς και παράδοξες, καθώς ταυτόχρονα συνδυάζουν το καλό και το κακό".
Οι προβληματισμοί αυτοί συνέβαλαν στην εμφάνιση μίας νέας επιστήμης, της Βιοηθικής, αντικείμενο της οποίας είναι η εξέταση των ηθικών διλημμάτων που απορρέουν από την πρόοδο της Βιοϊατρικής.
Η νέα αυτή επιστήμη, η Βιοηθική, με όλα τα μέσα που διαθέτει, αξιολογεί την πρόοδο της Βιοϊατρικής και εξετάζει μέχρι ποίου βαθμού η πρόοδος αυτή μπορεί να συμβιβαστεί με τις αξίες που διέπουν την ανθρώπινη ζωή. Ευνόητο, λοιπόν, είναι ότι πρόκειται για μια επιστήμη καθαρά ανθρωποκεντρική αφού κέντρο των ερευνών της έχει τον ίδιο τον άνθρωπο και αφού τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Τα προβλήματα που εξετάζει μπαίνουν κάτω από το πρίσμα των ηθικών αρχών που αποδέχεται η κοινωνία γενικά αλλά και κάθε άτομο χωριστά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- Η ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Η ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
- Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ
- Η ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ
- ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
SUMMARY
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603336259
ΕκδότηςΓΡΗΓΟΡΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις24x16
Κωδικός Πολιτείας1000-0578
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS