Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

(ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)

WALSER ROBERT
Κωδ. Πολιτείας: 0770-0944




Παρουσίαση

[...] Ο Βάλζερ γεννήθηκε το 1878 στη γαλογερμανόφωνη πόλη Μπίελ στο καντόνι της Βέρνης σε μια οικογένεια με οκτώ παιδιά. Λόγω οικονομικών δυσχερειών διέκοψε το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις γυμνασιακές σπουδές του και πήγε μαθητευόμενος υπάλληλος σε τράπεζα, ξεκινώντας μια μακρά σειρά ανάλογων υπαλληλικών εργασιών που τον οδήγησαν σε μια ζωή συχνών μετακινήσεων και διαμονής σε καταθλιπτικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, που υποβοηθούσαν την εγγενή προδιάθεσή του προς την απομόνωση. Στον "Περίπατο", όταν περιγράφει με συμπάθεια και κατανόηση τη μοναχική ζωή ενός ήρωά του, μοιάζει να γνωρίζει εκ των έσω για ποιο πράγμα μιλάει: "...γι' αυτόν δεν υπήρχε ηρεμία. Ανήσυχος περιφερόταν στον κόσμο. Δεν κοιμόταν σε μαλακό κρεβάτι και στερούνταν το άνετο ζεστό σπίτι. Ζούσε παντού και πουθενά. Εστία δεν είχε, ούτε κατείχε δικαίωμα διαμονής. Ήταν χωρίς πατρίδα και ευτυχία. Ήταν αναγκασμένος να ζει χωρίς κανενός είδους αγάπη και ανθρώπινη χαρά. Δεν νοιαζόταν για κανέναν και τίποτα, και ούτε κανένας νοιαζόταν γι' αυτόν, τις πράξεις ή τη ζωή του. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον δεν ήταν γι' αυτόν παρά μια άψυχη έρημος, και η ζωή του φαινόταν πολύ λίγη, μικρή και στενή. Για τον ίδιο τίποτα δεν είχε σημασία, και αυτός με τη σειρά του δεν σήμαινε τίποτα για κάποιον άλλον". [...] Ενθουσιώδης περιπατητής ο ίδιος, αναφέρεται σ' έναν περίπατο όπου τίποτα και τα πάντα συμβαίνουν, και στον οποίο χωρούν παραλληλισμοί του πολέμου με τη συγγραφή, στηλιτεύσεις της ματαιοδοξίας, ύμνοι στην απλότητα και τη φύση, κριτικές εξομολογήσεις, παρατηρήσεις περί κοινωνικής αδικίας, παραδείσιες φαντασιώσεις και ερωτικές αναμνήσεις. [...[ Ο Ρόμπερτ Βάλζερ είναι λάτρης της καθημερινότητας, που η γραφή του θυμίζει πίνακα φλαμανδικής νεκρής φύσης -μια απλή οικιακή σκηνή που με τη λιτότητα και τη διαύγειά της περικλείει τον κόσμο όλο. [...] Εφευρετικός στυλίστας της γλώσσας, μοχθεί επιλέγοντας λέξεις και τις τοποθετεί προσεχτικά, δημιουργώντας λεκτικά κομψοτεχνήματα που χαρακτηρίζονται από μιαν ελκυστική στην πρωτοτυπία τους παραδοξότητα. [...] Η ιδιόμορφη ποιητική πρόζα του Βάλζερ, που θεωρείται σήμερα κορυφαίο δείγμα του μοντερνισμού, είχε προκαλέσει στην εποχή της τον θαυμασμό του Κανέτι, του Μπένγιαμιν και του Κάφκα, ενώ ο Χέρμαν Έσσε δήλωσε: "Αν διέθετε εκατό χιλιάδες αναγνώστες, ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Έλα να περπατήσεις μαζί μου, αναγνώστη! απηχεί κάθε παράγραφος του μοναχικού "Περιπάτου". Κάθε λέξη - χέρι που απλώνεται να πιάσει το δικό μας, βήμα που συντονίζεται στο πλάι μας, δάχτυλο που με ενθουσιασμό ή αποστροφή μας δείχνει κάτι. Ο κόσμος γύρω ολοζώντανος. Δικαιωματικά τον διασχίζουμε. Για χάρη μας υφίστανται όλες οι λεπτομέρειες, η φύση, τα κτίρια, οι δραστηριότητες, οι αποχρώσεις ήχων και χρωμάτων. Όχι για να τα καταναλώσουμε βουλιμικά και ασυναίσθητα. Μα για να περπατήσουμε ανάμεσά τους, να τα νιώσουμε, να τα μετασχηματίσουμε σε λόγο. Να τους επιτρέψουμε να ξαναϋπάρξουν σε ένα ανώτερο επίπεδο - χάρη στη συγγραφική μεσολάβηση. (Απόσπασμα από κείμενο της ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΠΑΛΗ, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 31-12-2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDER SPAZIERGANG
ISBN139789603366874
ΕκδότηςΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΣειράΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις17x13
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
ΕπιμέλειαΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΛΖΕΡ ΡΟΜΠΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας0770-0944
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tzemmanouela, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

godot, agelikiparask, ΦΕΝΗ, ΦΜ70, valiat, blacknarcissus, Krvag, angnto, kuneliakos, maria vouka, dimitra312

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΙΓΡΗΣ
ADIGA ARAVIND
€12.90 €5.81
(-55%)
Κερδίζετε €7.09
Το μικρό βιβλίο των μυστικών
GIBRAN KAHLIL
€11.10 €5.55
(-50%)
Κερδίζετε €5.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS