Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΚΡΟ ΝΕΟ-ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΝΕΟ-ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

+
-
ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Η. ΣΠΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2430-0539
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€9.00
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα την εποχή, που ήμουν φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και αργότερα καθηγητής σε σχολεία του Δημοσίου, αισθανόμουν την έλλειψη ενός λεξικού, που θα περιείχε λέξεις της Νέας Ελληνικής γλώσσας με τις αντίστοιχες της Αρχαίας.
Το πρόβλημα, που με απασχολούσε όλο αυτό το διάστημα, ήταν η δυσκολία, πολλές φορές, να μεταφέρω στην αρχαία ελληνική λέξεις ή φράσεις της νέας ελληνικής γλώσσας.
Καταλάβαινα ότι η δυσκολία αυτή απασχολούσε και πολλούς άλλους συναδέλφους και πιο πολύ τους νέους που φοιτούσαν στις Φιλοσοφικές Σχολές, ιδιαίτερα σε τμήματα κλασικής κατεύθυνσης, όταν υποχρεώνονταν συχνά από τους διδάσκοντες να αποδίδουν στην Αρχαία Ελληνική κείμενα της Νέας Ελληνικής γλώσσας.
Έκανα προσπάθειες να καταπιαστώ με τη σύνταξη ενός νεοαρχαιοελληνικού λεξικού, επειδή όμως διαπίστωνα ότι το εγχείρημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο και όχι έργο ενός ανθρώπου, λόγιο του πλούτου των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής, των οποίων η πολυσημία αποτελούσε πρόβλημα δυσεπίλυτο, διέκοπτα την προσπάθεια.
Αυτό συνεχίστηκε σ' όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου ως καθηγητή στο Δημόσιο, όμως δεν έπαυσα να συγκεντρώνω το υλικό που θα χρειαζόταν για τη σύνταξη του Λεξικού.
Πίστευα ότι το έργο αυτό, παρ' όλες τις ατέλειές του, θα αποτελούσε ένα ωφέλιμο βοήθημα τόσο για τους μαθητές και τους σπουδαστές, όσο και για όσους τυχόν θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα την Αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Με την πίστη αυτή αποφάσισα να ξεκινήσω την προσπάθεια και με πολλές δυσκολίες να τελειώσω ένα έργο, που, ενώ ξέρω ότι δε θα είναι σημαντικό, μπορεί τελικά να αποβεί αρκετά χρήσιμο σε κάποιους. [...] (Από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Βοηθήματα
Βραχυγραφίες
Κατ΄σταση συγγραφέων, στους οποίους γίνονται παραπομπές
Λημματολόγιο Α - Ω
Παράρτημα - Περιφράσεις
Λεπτομέρειες
ISBN139789603439370
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΦΟΙ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων314
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2430-0539
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
MAGUIRE EMILY
€19.27 €6.74
(-65%)
Κερδίζετε €12.53
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΩ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS