Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΣΟΦΟΚΛΗΣ: ΑΠΑΝΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

+
-
ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0011
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο βασιλιάς των Θηβών Κρέων απαγορεύει την ταφή του Πολυνείκη που είχε οδηγήσει ξένο στρατό εναντίον της γενέτειράς του. Η Αντιγόνη, αδελφή του νεκρού και νύφη του Κρέοντα, παραβαίνει την εντολή και καταδικάζεται σε θάνατο. Ο γιος και η γυναίκα του Κρέοντα αυτοκτονούν και ο ίδιος ζητά να βρει τον θάνατο. Η σύγκρουση του ηθικού νόμου με το κρατικό δίκαιο στην ενδοξότερη τραγωδία του Σοφοκλή.
Ο Σοφοκλής (497-406 π.Χ.) καταγόταν από τον Κολωνό. Πήρε μέρος για πρώτη φορά σε δραματικό αγώνα το 468 π.Χ., όταν νίκησε τον γηραιότερο τραγικό ποιητή Αισχύλο. Έζησε όλη τη ζωή του στην Αθήνα της εποχής της ακμής και άσκησε οικονομικά και πολιτικά αξιώματα. Άνθρωπος θεοσεβής και ευαίσθητος, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες του. Στα εξήντα χρόνια της συγγραφικής του παραγωγής έγραψε περίπου εκατόν τριάντα έργα, από τα οποία σώθηκαν ακέραια επτά. Εισήγαγε στη δραματική τέχνη πολλές καινοτομίες και αναδείχτηκε αδιαφιλονίκητος διαμορφωτής της τραγωδίας. Στο σοφόκλειο δράμα ο θεός έχει τη δύναμη να ρυθμίζει την ανθρώπινη μοίρα, όμως ο άνθρωπος αφήνεται ελεύθερος μπροστά στις επιλογές του, έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποστεί τις συνέπειες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603520382
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
ΣειράΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 12
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 1994
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις21x12
ΜετάφρασηΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2140-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

arwen evenstar, vangelis marinoglou

Κριτικές για το προϊόν

[21/09/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής κι ο Ευριπίδης είναι τρεις διαφορετικοί τραγωδοί, με τη δική τους ματιά και το δικό τους στυλ ο καθένας. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι η πιο επίκαιρη τραγωδία που μπορεί να διαβάσει κανείς, επειδή πραγματεύεται θέματα καθαρά ανθρώπινα και επίκαιρα, όπως είναι η δικαιοσύνη, η τιμή, η αλαζονεία της εξουσίας, ο φόβος, η εκδίκηση, το πείσμα, η αγάπη. Στην παρούσα έκδοση του Κάκτου δεν πρέπει να βρίσκουμε την καλύτερη απόδοση στα Νέα Ελληνικά, αλλά απουσιάζει η φλυαρία. Στην αρχή του μικρού αυτού βιβλίου διαβάζει κανείς ένα σύντομο εισαγωγικό κείμενο για τον τραγωδό και για την υπόθεση της τραγωδίας, ενώ στο τέλος παρατίθενται υποσημειώσεις με διευκρινήσεις, εξήγηση των μύθων κτλ. Ευτυχώς, η Αντιγόνη διδάσκεται ακόμα στα σχολεία! Το ένα κομμένο άστρο έχει να κάνει με την έκδοση και την απόδοση κι όχι με το κλασικότατο αυτό κείμενο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CARL BARKS, ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS