Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

+
-
WITTGENSTEIN LUDWIG
Κωδ. Πολιτείας: 2230-0011
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-20%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Πολιτισμός και αξίες» είναι ο τίτλος που οι εκτελεστές της πνευματικής διαθήκης του Wittgenstein έδωσαν σε μια συλλογή παρατηρήσεων οι οποίες δεν έχουν ειδικό φιλοσοφικό χαρακτήρα, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της πνευματικής σφαίρας, όπως η θρησκεία, η τέχνη (η μουσική, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία ειδικότερα), η ψυχολογία κ.τ.λ. Οι παρατηρήσεις αυτές βρίσκονται εγκατεσπαρμένες στα Κατάλοιπα του φιλοσόφου και εκτείνονται όλες -πλην μίας- σε μια χρονική περίοδο από το 1929 ώς το 1951, τη χρονιά του θανάτου του. Επομένως ανήκουν στη λεγόμενη «ύστερη περίοδο» της βιτγκενσταϊνικής σκέψης και αποτελούν δείγματα της γλωσσαναλυτικής μεθόδου, εφαρμοζόμενης σ' ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων που άπτονται εμμέσως της φιλοσοφίας, στο μέτρο που αποτελούν το φυτώριο φιλοσοφικών προβλημάτων.
Στις παρατηρήσεις αυτές συναντάει κανείς πάλι τη γνωστή διεισδυτική ματιά του φιλοσόφου Wittgenstein, αλλά και μια καινούργια διάσταση ενός ανθρώπου που βιώνει έντονα τη ζωή σε όλες της τις λεπτομέρειες, που πάσχει με πράγματα τα οποία αφήνουν τους περισσότερους αδιάφορους, ενός ασκητικού στοχαστή που νοσταλγεί ένα παρελθόν πλούσιο σε πνευματική προσφορά, που ατενίζει με δυσπιστία ένα αβέβαιο μέλλον και που, ωστόσο, «εξαντλεί τις δυνάμεις του στο να υπερνικήσει τις αντιμαχόμενες τάσεις και την τριβή» στο πλαίσιο ενός στάσιμου και εκφυλισμένου παρόντος, το οποίο ο ίδιος βδελύττεται.
Μέσ' απ' αυτό το έργο παίρνει κανείς και μια ιδέα της έξοχης λογοτεχνικής φλέβας του πολυτάλαντου αυτού ατόμου που μπορούσε να καταγίνεται με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια ικανότητα με τόσο «ετερόκλητα» πράγματα, όπως ο σχεδιασμός ενός αεροπροωθητήρα ή ενός αρχοντικού, η κατασκευή ενός γλυπτού ή η συναρμολόγηση ενός σκελετού αιλουροειδούς, η μουσική κριτική ή η μουσική εκτέλεση, η σύνταξη ενός λεξικού για παιδιά του δημοτικού ή η αναδίφηση στις αρχές των μαθηματικών κ.τ.λ. Σ' αυτό το έργο ξεδιπλώνονται οι αναρίθμητες πτυχές του τελευταίου ίσως μεγάλου αναγεννησιακού καλλιτέχνη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCULTURE AND VALUE
ISBN139789603540823
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2000
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΡΑΓΩΝΑ - ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΕπιμέλειαΚΩΒΑΙΟΣ Μ. ΚΩΣΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΙΤΓΚΕΝΣΤΑΙΝ ΛΟΥΝΤΒΙΧ
Κωδικός Πολιτείας2230-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€29.68 €11.87
(-60%)
Κερδίζετε €17.81

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS