Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΙΟΛΟΣ // ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΙΟΛΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΙΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

+
-
ΜΙΜΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2230-0417
Τιμή Έκδοσης
€13.31
Τιμή Πολιτείας
€10.65
(-20%)
Κερδίζετε €2.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Με την παρούσα εργασία προσπαθήσαμε να ερμηνεύσουμε τα αποσπάσματα της τραγωδίας "Αίολος" του Ευριπίδη και να τα αναλύσουμε από άποψη νοηματική, γλωσσική, μετρική και κριτικής του κειμένου.
Στηριχτήκαμε σε όλες τις υπάρχουσες σχετικές πηγές οι οποίες μας βοήθησαν να φωτίσουμε αυτό το τόσο ελλιπώς σωζόμενο έργο, σε ερμηνευτικά υπομνήματα καθώς επίσης και σε σημαντικά άρθρα και μονογραφίες. Στην προσπάθειά μας αυτή παραθέσαμε παράλληλα χωρία αλλά τονίσαμε και την πρωτοτυπία της γλώσσας και των ιδεών του Ευριπίδη.
Το θέμα της εργασίας επέλεξε η καθ. κα Γ. Ξανθάκη-Καραμάνου, την οποία ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την επιλογή της αυτή καθώς και για την όλη συνεισφορά της στην επιστημονική μου συγκρότηση. Στον προκείμενο ερμηνευτικό σχολιασμό καθοριστική ήταν η βοήθεια και των άλλων δυο μελών της τριμελούς επιτροπής μου, της αναπλ. καθ. κας Σ. Χατζηκώστα και του επίκ. καθ. κ. Γ. Γεωργαντζόγλου, στους οποίους εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες μου. Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω τη σημαντικότατη οικονομική βοήθεια που μου προσέφερε το Ι.Κ.Υ., του οποίου υπήρξα υπότροφος κατά την διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής μου διατριβής. Χάρη στο Ίδρυμα αυτό μπόρεσα να ολοκληρώσω απρόσκοπτα την ερευνητική μου εργασία, γι' αυτό και του εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύζυγο μου Παναγιώτη Βούζη, εξαίρετο φιλόλογο και κριτικό, ο οποίος με ώθησε να εκδώσω τη διατριβή μου. Πρέπει δε να επισημάνω ότι η παρούσα εκδοτική προσπάθεια από τον οίκο Καρδαμίτσα γίνεται εξ ολοκλήρου με δική μου ευθύνη. Στη φάση αυτή προβαίνω σε μια αρχική έκδοση του έργου μου, που ίσως να περιέχει ακόμη αρκετές αβλεψίες. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να επεξεργαστώ πιο εμβριθώς το υλικό μου. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Γενικές παρατηρήσεις
Εισαγωγή
Υπόθεση
Αναφορές στον ίδιο μύθο
Διακωμώδηση του έργου
Σύγκριση Αιόλου του Ευριπίδη και 11ης Ηρωίδας του Οβιδίου
Γενικός σχολιασμός της σύνθεσης και της πρωτοτυπίας του έργου
Στοιχεία γενεαλογίας Αιόλου
Νησιά του Αιόλου
Αγγειγραφική απεικόνιση του εξεταζόμενου μυθολογικού πλαισίου
Χρονολόγηση του έργου
Αποσπάσματα 1 - 33
Γενικά συμπεράσματα
Εκδόσεις
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789603543275
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2013
Αριθμός σελίδων196
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2230-0417
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS