Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ // ΚΥΚΝΟΙ 53

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΗΣ

ΚΥΚΝΟΙ 53

+
-
ΨΑΡΑΥΤΗ ΛΙΤΣΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-0253
Τιμή Έκδοσης
€10.10
Τιμή Πολιτείας
€7.07
(-30%)
Κερδίζετε €3.03


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Όλα άρχισαν και τελείωσαν πάνω σε μια μηχανή... Έτσι παρουσιάστηκε στην παραλία εκείνο το απόγευμα ο Τέλης, άνοιξη ήταν, με δυνατό θόρυβο πολλών ντεσιμπέλ, μυρωδιά καμένης βενζίνης κι άγρια μαρσαρίσματα, καβάλα σε μια ολοκαίνουρια Χάρλευ, κατάμαυρη και αστραφτερή. "Ήρθε πάλι ο Τέλης" είπαν τα παιδιά της παρέας κι εγώ ένιωσα ότι ήρθε ο έρωτας...»
Ροίκος και Θεανώ... Κωνσταντίνος και Θεονίκη... Γιακουμής και Αρετή... Τέλης και Τέτη... Τέσσερις αιώνες από την ελληνική ιστορία και τέσσερα νεαρά κορίτσια που έζησαν σ' ένα νησί του Αιγαίου. Κι ένα πολύτιμο κόσμημα-σύμβολο που χάνεται και ξαναβρίσκεται με τρόπο απρόβλεπτο και μυστηριώδη. Πρόσωπα υπαρκτά και φανταστικά πλαισιώνουν τους ήρωες που μάχονται για τον έρωτα, την ελπίδα, τα όνειρα, τη ζωή... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κρατικό Βραβείο 1995
Λεπτομέρειες
ISBN139789601604107
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΥΚΝΟΙ
ΒραβείοΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2017
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΕπιμέλειαΚΟΚΟΒΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας3330-0253
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Β. Γραμματικου, kanstan, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[16/07/2020] amaliagavea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό, λοιπόν, είναι το πρώτο βιβλίο στο οποίο διάλεξα να επιστρέψω μετά από χρόνια. Τέσσερις ιστορίες κοριτσιών που αψήφησαν τις δυσκολίες, τις επιταγές των εποχών, και πολλές φορές, τη λογική για να ακολουθήσουν τις διαταγές μιας μεγάλης, επίμονης, κυρίας. Ξέρετε, αυτή που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του στήθους. Αυτή που δίνει ζωή και μας ωθεί στο να κάνουμε πράγματα που δε θεωρούσαμε ποτέ τον εαυτό μας ικανό να πράξει… Κι όσοι αψηφούμε το μυαλό μας και σπεύδουμε να κάνουμε το θέλημα της, συνήθως το πληρώνουμε οικτρά…

Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Θεανούς, της Θεονικης, της Αρετής και της Τέτης είναι ένα περιδέραιο του 5ου αιώνα Π. Χ. το οποίο περνά από γενιά σε γενιά, άλλοτε σαν ευλογία κι άλλοτε σαν κατάρα. Αλλά τις τύχες μας τις φτιάχνουμε μέσα από τις επιλογές μας και την επιμονή μας. Το Χαμόγελο της Εκάτης είναι μόνο χρυσός και πετράδια. Καθώς ταξιδεύουμε στη Σάμο μέσα στους αιώνες, την αρχαιότητα, τα Βυζαντινά χρόνια, την προεπαναστατική περίοδο του 1808 και το 1995, καταλαβαίνουμε πως το μόνο που δεν αλλάζει είναι η δύναμη και η αποφασιστικότητα (καλή ή κακή) των νέων κοριτσιών. Η κατάληξη είναι ένα άλλο ερώτημα.

Όταν ήμουν έφηβη, ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία ελληνικής Λογοτεχνίας. 21 χρόνια η άποψη μου αλλάζει λίγο. Η ιστορία της Τέτης, η έλλειψη κάθε έννοιας σεβασμού, η παράδοση σε εναν εγκληματία στην ηλικία των 17, και η άκομψη γλώσσα της συγκεκριμένης ιστορίας “θαμπώνουν” ελαφρά τη λάμψη του Χαμόγελου της Εκάτης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΜΑΡΤΗ
BARREAU NICOLAS
€14.40 €7.20
(-50%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS