Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ - Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 35

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 356-323 π.Χ.

GREEN PETER
Κωδ. Πολιτείας: 1200-0340




Παρουσίαση

Μια εξαιρετική ιστορική βιογραφία που αποκαλύπτει τη μοναδικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη και ανατρέπει για πρώτη φορά τις υποθέσεις που αφορούν στην προσωπική και πολιτική του ζωή.
Η ιστορία του Μεγαλέξανδρου είναι άρρηκτα συνυφασμένη με εκείνη του πατέρα του, Βασιλιά Φιλίππου Β΄, και της πατρίδας του, της Μακεδονίας.
Ο ίδιος ο Φίλιππος ήταν αξιόλογη και κυρίαρχη φυσιογνωμία ενώ η Μακεδονία, όπως υποστηρίχθηκε πρόσφατα, «...είχε μοναδική συγκεντρωτική πολιτική, στρατιωτική και διοικητική δομή στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
Το βιβλίο του Πήτερ Γκρην ξεχωρίζει γιατί δίνει εκείνο το ειδικό βάρος που αρμόζει τόσο στον πατέρα του Αλέξανδρου, όσο και στη Μακεδονία:
«...Ο Αλέξανδρος διέθετε ευφυΐα και μάλιστα απόλυτη όμως, ακόμη και η ευφυΐα παραμένει, σε εκπληκτικό βαθμό, παράγωγο του περιβάλλοντός της. Αυτό το οποίο ήταν ο Αλέξανδρος το δημιούργησαν, κατά μεγάλο τμήμα, ο Φίλιππος και η Μακεδονία, και με αυτούς πρέπει να αρχίσουμε...». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςALEXANDER OF MACEDON 356 - 323 B.C.
ISBN139789603643562
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων792
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΕΛΕΓΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΣΤΑΜΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΙΝ ΠΙΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας1200-0340
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ANAKTORO, patrikjack

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

epestrefe, patrikjack

Κριτικές για το προϊόν

[20/04/2021] dimstav09.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το να γράψεις για τον Αλέξανδρο ένα βιβλίο είναι από μόνο του δύσκολο πόνημα. Το ελληνικό κοινό θα είναι πολύ αυστηρό και με πολύ προκατάληψη υπέρ του Αλέξανδρου. Ωστόσο το βιβλίο είναι "κλασσικός" Green. Πολύ στρωτή γραφή και εξέλιξη του έργου (διαβάζεται σαν μυθιστόρημα). Έγκυρες πηγές και επιχειρηματολογια σε οτιδήποτε παραθέτει (που ενίοτε αυτό που υποστηρίζει μπορεί να ξενίζει, ομως πάντα με επιχειρήματα και πηγες) . Ίσως το καλύτερο που κυκλοφορεί.. Μακριά από αγιοποιησεις, θέτει, όσον το δυνατό γίνεται, τα θέματα στην πραγματική τους βαση με σύγχρονη, "ωμή" οπτική.
[10/09/2020] tsouknida.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
+ Στρωτή γραφή και ολοκληρωμένη μελέτη που φωτίζει διάφορες πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας του μεγάλου στρατηλάτη (και όχι μόνο). Ενίοτε προβάλλονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ανέκδοτα.

- Η μονοδιάστατη οπτική του, που αντιλαμβάνεται τον Αλέξανδρο ως ευφυή μεν, αλλά απολύτως κυνικό και εμμονικό δικτάτορα δε π.χ. η αποστολή των 300 αφιερωματικών πανοπλιών στην Αθήνα θεωρείται από τον συγγραφέα ως έμμεση απειλή, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί ως χειρονομία στο έντονο θρησκευτικό συναίσθημα του Αλεξάνδρου ή ως προσπάθεια εντυπωσιασμού των Αθηναίων από τον "φτωχό συγγενή" κ.λπ. Ή η ανάθεση της διοίκησης πλούσιων επαρχιών στο περιβάλλον του Παρμενίωνα θεωρείται ως έκφραση της δυσαρέσκειας του Αλεξάνδρου και σχέδιο απομάκρυνσης του Παρμενίωνα. Προφανώς η οπτική αυτή είναι προκατειλημμένη, εάν συνυπολογίσουμε την εισαγωγή του συγγραφέα, και πρόκειται για κλασική περίπτωση της αγγλοσαξωνικής σχολής αποδόμησης των ιστορικών προσωπικοτήτων. Θα το ξαναδιαβάσω με τη συνδρομή του πονήματος των αδελφών Αποστολίδη και επιφυλάσσομαι να επανέλθω.

- Η κακή ποιότητα χαρτιού και το μέγεθος.
[18/03/2019] kkoudas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Πολύ στρωτή γραφή, εμπεριστατωμένος λόγος, αλλά και πολλή (ανεξήγητη) εμπάθεια. Κατά τον συγγραφέα οτιδήποτε πράττει ο Μέγας Αλέξανδρος (Μ.Α.) κρύβει μεγαλομανία και ιδιοτέλεια. Όταν λέω "οτιδήποτε" εννοώ "οτιδήποτε": Δωρίζει πανοπλίες στην Αθήνα ο Μ.Α.; Σημαίνει έμμεση απειλή. Νικάει στον Γρανικό κατόπιν του δικού του σχεδίου; Σημαίνει ότι ήταν αλαζόνας. Δίνει ο Μ.Α. την διοίκηση πλούσιων επαρχιών σε φίλους του Παρμενίωνα; Σημαίνει ότι θέλει να τους ξεφορτωθεί. Φταρνίζεται ο Μ.Α.; Σημαίνει υπονοούμενο για την ελευθερία των υπόλοιπων ελληνικών πόλεων.
[12/04/2016] Βασιλεύς_Αίας.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Αγόρασα το συγκεκριμένο βιβλίο πριν λίγο καιρό και θεωρώ πως είναι η επιτομή της δυτικής αγγλοσαξωνικής οπτικής για ιστορικά πρόσωπα. Ενώ η βιβλιογραφία και οι πήγες στις οποίες αναφέρεται ο συγγραφέας είναι έγκυρες προς την καταγραφή κάποιων γεγονότων(Πλούταρχος,Αρριανός)ο ίδιος μέσα απο την δική του κρίση παρουσιάζει έναν Αλέξανδρο πολύ ευφυή μεν, μέθυσο κίναιδο και αδίστακτο δικτάτορα δε. Για τις κατηγορίες αυτές δεν παραθέτει καμία πηγή για απόδειξη των λεγομένων του, διαστρεβλώνει με την κρίση του τα γεγονότα κάνοντας το βιβλίο ένα πόνημα μίσους και αποπροσανατολισμού για την ζωή του Μακεδόνα στρατηλάτη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το φαινόμενο της προσκόλλησης
LOVENHEIM PETER
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΣΚΛΗΡΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ
MARGERIN FRANK
€6.70 €2.68
(-60%)
Κερδίζετε €4.02

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS