Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΜΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΜΟ

+
-
ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1200-0668
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

...Ο γάμος γίνεται την Κυριακή και προκαλεί την ανατροπή στο ταξίδι. Ταξίδι στο παρατεταμένο καλοκαίρι μιας γυναίκας στα μαύρα και του μικρού γιου της. Μάνα και παιδί πενθούν έναν άντρα χαμένο στα χρόνια του πολέμου. Πληροφορίες δεν υπάρχουν παρά μόνο υποθετικό πένθος, υποθετική ορφάνια.
Και τώρα το ταξίδι. Μακρινό καλοκαιρινό ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο - ταξίδι φορτωμένο δισταγμούς και επιθυμίες. Εκεί θα 'ρθουν αντιμέτωποι με όλα τα διλήμματα της ζωής τους, επώδυνα και γεμάτα από τις χαρές που τους λείπουν. Πάνω τους, μια ύπουλη συναστρία ειρωνικών αστερισμών και μέσα σ' όλα ο γάμος, σαν οξύμωρο περιστατικό μεταξύ τρελού πανηγυριού και τραγωδίας.
Οι ήρωες της ιστορίας αυτής θα παίξουν και θα μπλεχτούν μέσα στον χρόνο. Στο παρόν και στο μέλλον, με τις τρικλοποδιές του αορίστου... Γι' αυτό και τα αισθήματά τους, έντονα όσο ποτέ, θα ενηλικιωθούν με επικίνδυνη ταχύτητα. Μέσα από τη ματιά του παιδιού κι ενός καλοκαιριού με συστατικά τον έρωτα, το πάθος, τον θάνατο και το γέλιο. Όπως η ίδια η ζωή. Και πίσω απ' όλα ο γάμος, σαν πρόσχημα σοβαρό, με την αστεία αθωότητά του.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει ο Ιορδάνης Μακρής με τον Ιορδάνη Λεοντίου και την κοινή τους λαχτάρα για το ταξίδι-περιπέτεια, ας το αφήσουμε σε όσους συμμερίζονται τους γρίφους και αποδέχονται την πρόσκληση στον γάμο της Κυριακής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603649342
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΜΟΥΠΑΓΙΑΤΖΗ ΠΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας1200-0668
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, maria vouka, taniat

Κριτικές για το προϊόν

[20/05/2023] valas7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Πεταμένα λεφτά ,εάν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο για βιβλίο,αλλά δεν μπόρεσα να το τελειώσω.σιγουρα καμία σχέση με άλλα του Ξανθούλη.
[03/08/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το τελείωσα πριν από λίγο και πραγματικά το λάτρεψα!!!
Ανθρώπινο, νοσταλγικό, συγκινητικό και συγχρόνως χιουμοριστικό, τρυφερό, με βιτριολικό χιούμορ, ρεαλιστικό, αλλά και με το μεταφυσικό του στοιχείο, μα πάνω απ' όλα ταξιδιάρικο! Ταξιδεύεις από την Αθήνα στον Έβρο, από το παρόν στο παρελθόν και το αντίστροφο, από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας στην ωριμότητα της ενηλικίωσης...
Ένας 73χρονος με άνοια φεύγει κρυφά για να πάει σε έναν γάμο, ο οποίος, όμως, έχει γίνει αρκετές δεκαετίες πριν, το 1953! Παρακολουθούμε, λοιπόν, τον βασικό ήρωα σε παιδική ηλικία να πηγαίνει μαζί με τη χήρα(;) μητέρα του σε αυτόν τον καλοκαιρινό γάμο, μετά τον οποίο τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο!
Εξελίσσονται οικογενειακές κωμικοτραγικές σκηνές, βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά και αποκαλύπτονται ψέματα, ενώ "ξεχειλίζουν" τα καταπιεσμένα συναισθήματα!
Γίνεται πολύ καλή σκιαγράφηση χαρακτήρων των "τσαλακωμένων ηρώων μιας αλησμόνητης οπερέτας" από τον συγγραφέα, οι οποίοι είναι αρκετά οικείοι στον αναγνώστη, αν και κάποιοι παρουσιάζονται με κάποια υπερβολή! Αν και δεν υπάρχει έντονη δράση και οι περιγραφές είναι λεπτομερείς σε πολλά σημεία, το διαβάζεις πολύ ευχάριστα και οι σελίδες φεύγουν χωρίς να το καταλαβαίνεις.
Στο τέλος σε αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση, να προσπαθείς να ανασύρεις μνήμες περασμένων εποχών όπου οι καλές στιγμές εναλλάσσονται με τις κακές και να μπερδεύεις ήχους και γεύσεις αγαπημένες, όπως αυτές ενός ζεστού ρυζόγαλου με μπόλικη κανέλα, ενός σιμιγδαλένιου χαλβά ή ενός βύσσινου γλυκού!
Συγκλονιστικό το τέλος, υπέροχη η γλώσσα του Ξανθούλη με πινελιές λυρισμού ("...Στην παραλία, ένα παράταιρο για την εποχή μελτέμι σήκωνε μικρές σβούρες άμμου κάτω από το ρύγχος του ψηλού βράχου, κάνοντάς τη να φαίνεται περισσότερο απ' όσο της άξιζε εξωπραγματική"), αλλά και ιδιαίτερα τολμηρή σε αρκετά σημεία, καταπληκτικό το εξώφυλλο, που είναι, μάλιστα, δημιουργία του ίδιου του συγγραφέα!
Κολλάς από τις πρώτες σελίδες!!!
[27/08/2016] harristsik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Το χειροτερο ισως,βιβλιο που εχω διαβασει.. με βρισιδι μεσα χωρις λογο κ αιτια.. το στορυ αδιαφορο, εως και κακο.. χωρις σασπενς.. Δεν ελεγε να τελειωσε.. Εψαξα να βρω κατι θετικο που να εχω αποκομισει στο τελος της αναγνωσης, αλλα τιποτα. Χασιμο Χρονου.-
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34
Λεξικό της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας
SCHMIDT JOEL
€19.70 €7.88
(-60%)
Κερδίζετε €11.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS