Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΜΟΝΤΑΛΜΑΠΝ

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝΟ

+
-
CAMILLERI ANDREA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-1801
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Το Σχήμα του νερού» είναι ένα φιλοσοφικό αστυνομικό μυθιστόρημα, κάτι ανάμεσα σε έργο του Λεονάρντο Σάσα (του «εθνικού» συγγραφέα της Σικελίας) και του Τζον Λε Καρρέ. Επίσης, είναι η ιστορία της Σικελίας, το αίμα, ο δόλος, η οργανωμένη διαφθορά και τα παιχνίδια της εξουσίας, όπως και η μαγεία του τοπίου και των ανθρώπων. Ήρωας του Αντρέα Καμιλλέρι είναι ο σινιόρ Μονταλμπάνο, που στην αρχή θυμίζει τον επιθεωρητή Μαιγκρέ, αλλά εξελίσσεται σε κάτι πολύ ευρύτερο, σε ένα πρόσωπο οικείο και πολυδιάστατο: στην ενσάρκωση της «σικελικότητας», που είναι μια γλώσσα, μια κουλτούρα, μια μεγάλη περιπέτεια. Το «Σχήμα του νερού» είναι ένα μεγάλο ιταλικό μπέστ σέλερ, ένα φιλοσοφικό αστυνομικό μυθιστόρημα για το πώς ζει και πεθαίνει κανείς στη σημερινή Σικελία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA FORMA DELL' ACQUA
ISBN139789603780885
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράANDREA CAMILLERI 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΤΡΑΙΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΡΟΖΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΙΛΕΡΙ ΑΝΤΡΕΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-1801
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vikara, zarima28, Γιώργος Τ, nniforos, harristsik, tzortzov, alexiosp1

Κριτικές για το προϊόν

[29/10/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το πρώτο βιβλίο του Καμιλλέρι που διαβάζω, σίγουρα, όμως, όχι το τελευταίο! Αγάπησα το μικρό σχήμα του βιβλίου με το υπέροχο εξώφυλλο, σωστό έργο τέχνης, λάτρεψα τον επιθεωρητή Σάλβο Μονταλμπάνο, τον βασικό ήρωα, τον ηθικό, δίκαιο, αδιάφορο για τα χρήματα, δίκαιο, ανεξάρτητο, έξυπνο και καλό μάγειρα, γοητεύτηκα από το υπέροχο σικελικό σκηνικό, αλλά, κυρίως, με συνεπήρε η πλοκή!
Στο μεσογειακό αυτό νουάρ όλα ξεκινούν με την εύρεση του πτώματος ενός τοπικού παράγοντα σε μια κακόφημη γειτονιά στη φανταστική πόλη της Σικελίας Βιγκάτα.
Μπροστά στα μάτια του αναγνώστη αρχίζει να ξεδιπλώνεται ο τρόπος ζωής των Σικελών, ο κόσμος της Μαφίας, πολιτικά και ερωτικά παιχνίδια, φόνοι, διαφθορά, όλη, τέλος πάντων, η σκοτεινή πλευρά της νότιας Ιταλίας, και όλα αυτά σε ένα υπέροχο σκηνικό, μέσα από τόσο ζωντανές περιγραφές, ώστε γυρνώντας τις σελίδες νιώθεις να σε καίει ο ήλιος της Μεσογείου, ακούς τον ήχο των βημάτων σου στους λιθόστρωτους δρόμους και μυρίζεις τις νόστιμες ιταλικές σπεσιαλιτέ!
Ο Καμιλλέρι μας παρουσιάζει διαφορετικές οπτικές - σχήματα της υπόθεσης η οποία χαρακτηρίζεται από τη γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, που παρουσιάζει αρκετές ανατροπές, και από μια γραφή απλή και συμπυκνωμένη με αρκετές δόσεις σαρκασμού και ειρωνείας, ιδιαίτερα στους διαλόγους.
Οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί και αρκετά ενδιαφέροντες, ενώ, αν και εμπλέκονται πολλά πρόσωπα στην ιστορία, ο αναγνώστης δεν κουράζεται ούτε μπερδεύεται.
Είναι από τα αστυνομικά που στο τέλος σου αφήνουν μια γλυκιά γεύση!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS