Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΚΑΤΣΟΣ : ΑΜΟΡΓΟΣ

ΑΜΟΡΓΟΣ

+
-
ΓΚΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2066
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€6.30
(-30%)
Κερδίζετε €2.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Αμοργός" είναι διαποτισμένη από μια φυσικότητα που την κάνει να ηχεί τόσο όμορφα όσο και την εποχή που εκδόθηκε, πράγμα που για πολύ λίγα ποιήματα μπορούμε να πούμε. Όσες παρατηρήσεις κι αν κάνουμε λοιπόν για την "Αμοργό", είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εντοπίσουμε το μυστικό της. Ίσως, μια υπόθεση κάνω, το αληθινά εκπληκτικό μ' αυτό το ποίημα να είναι, απλώς και μόνον, αυτή η φυσικότητά του, η ισορροπία του νοήματος πάνω στη γλώσσα, ερήμην και των δύο. Δεν μπορούμε και πάλι να θίξουμε τον πυρήνα αυτής της φυσικότητας, η οποία εν τέλει είναι θείο δώρο, μπορούμε ωστόσο να παρατηρήσουμε τα εξωτερικά γνωρίσματα της "αισθητικής" της, κι ένα απ' αυτά είναι σίγουρα η εντύπωση ότι οι λέξεις συνδέονται μ' ένα φύσημα του ανέμου, είναι σα να λέμε ότι ανάμεσα στις λάμψεις και τις σκιές του νοήματος, καθώς αυτά εναλλάσσονται, δεν υπάρχει κανένας κραδασμός, δεν διακρίνει κανείς ανάμεσα στις φράσεις τις "ραφές", ο πιο μουσικός ρυθμός, αυτός που τον ακούμε συνήθως να καταλήγει στη φανφάρα, ελέγχει το πηδάλιο μιας φωνής καθαρής και λείας, σχεδόν ακύμαντης. Αυτό το επίτευγμα δεν είχε ίσως σημειωθεί ξανά στα ελληνικά γράμματα απ' την εποχή του Σολωμού. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603784838
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΑΓΑΘΗ
Κωδικός Πολιτείας3330-2066
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo, alkis73, evi.rou, geogatz, Xadias23, nas_os, olgapanag99

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Xadias23, alkis73, katiachor, ΕΛΕΝΗ ΒΟΓΚΛΗ , Miskin, Nefeli Karapiperi, nas_os

Κριτικές για το προϊόν

[08/05/2019] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με γοήτευσαν τόσο τα σημεία του έργου που μπόρεσα να κατανοήσω όσο κι αυτά που δεν κατάφερα να αποκωδικοποιήσω. Αλλού λυρικός κι ερωτικός, αλλού πένθιμος, αλλού βατός με την πραγματικότητα, αλλού σουρεαλιστής με εξωλογικές ακροβασίες. Αλλού ρυθμικός κι αλλού «ελεύθερος». Με αναφορές στη χλωρίδα, την πανίδα το φεγγάρι και άλλα σχετικά με τη φύση. Μιλάει πλαγίως και με υπονοούμενα, αλλά με έναν υψηλής αισθητικής αξίας τρόπο. Σίγουρα από τα καλύτερα ποιητικά έργα του 20ου αιώνα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS