Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2140-0526
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Έγραψαν για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο:

Μάνος Χατζιδάκις: «Στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, εκείνοι που έπαιξαν ρόλο στο στίχο και είναι πρωτογενείς φυσιογνωμίες, είναι τρεις: Στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Στο έντεχνο ο Νίκος Γκάτσος. Και στη νεότερη γενιά, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος».

Νίκος Γκάτσος: «Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τρόμαξε. Όταν άκουσα τα τραγούδια του, είπα πως δεν θα ξαναγράψω. Ο νέος αυτός ποιητής, με την "Άπονη ζωή", τη "Φτωχολογιά", την "Καισαριανή" και το "Βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι", ξεπέρασε όλους εμάς και δημιούργησε νέα κατάσταση».

Μάνος Λοΐζος: «Μεγάλος παραμυθάς και πιο μεγάλος μάστορας. Μείγμα από μπαρούτι και μέλι. Εραστής του μόχθου και ποιητής ατόφιος. Χαραγμένος ο ίδιος, χάραξε με τον στίχο του τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Εμένα μ' έμαθε να γράφω λαϊκό τραγούδι, με πάντρεψε, μου βάφτισε το παιδί. Τον αγαπώ. Τον Λευτέρη τον εκμεταλλεύτηκαν. Τι να κάνουμε; Οι ατάλαντοι πολλοί, ο Λευτέρης ένας.»

Γιάννης Σπανός: «Ο Λευτέρης γράφει τραγούδια που είναι ποιήματα και μάλιστα λαϊκά. Είναι ρωμαλέος και ευθύς. Δεν πρόδωσε ποτέ αυτό το ταλαιπωρημένο είδος που λέγεται λαϊκό τραγούδι. Αν είχαμε να διαλέξουμε τα 10 καλύτερα ελληνικά τραγούδια των τελευταίων χρόνων, θα είχε σίγουρα τη μερίδα του λέοντος». Γιάννης Λελάκης: «Εγώ που έχω γράψει το "Ένας αλήτης πέθανε", το "Καρδιά παραπονιάρα", το "Παραπονιάρικο" κ.ά. θεωρώ τον Λευτέρη Παπαδόπουλο σαν τον κορυφαίο λαϊκό ποιητή».

Μπαγιαντέρας: «Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο μεγάλος αυτός λαϊκός ποιητής, έγραψε την "Άπονη ζωή". Δεν πιστεύω να γράφτηκε πιο αληθινό τραγούδι στην ιστορία της λαϊκής μουσικής. Ας ήταν να 'μουν εγώ που θα 'χε μελοποιήσει αυτό το τραγούδι».

Τάσος Βουρνάς: «Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, το παθιασμένο αυτό πλάσμα, είναι ποιητής με γνήσια λαϊκή φλέβα. Και είναι ποίηση "επικίνδυνη" αυτή, αφού γίνεται τραγούδι».

Απόστολος Καλδάρας: «Στον τομέα της λαϊκής ποίησης, ένας από τους μεγάλους είναι αναμφισβήτητα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Είμαι ένας από τους τυχερούς που συνεργάστηκαν μαζί του».

(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603824718
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2002
Αριθμός σελίδων670
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2140-0526
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alexhs

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sdontis, mitsost

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Τ' ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΡΥ ΛΥΝΤΟΝ
THACKERAY WILLIAM-MAKEPEACE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS