Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ

ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ

+
-
ALHAZRED ABDUL
Κωδ. Πολιτείας: 2140-1290
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στα μέσα του 1920, περίπου δυο τετράγωνα από εκεί που βρισκόταν το κατάστημα του Γουόρλοκ, στους λόφους του Μπρούκλιν, ζούσε ένας ήσυχος, μοναχικός άνδρας, ένας συγγραφέας διηγημάτων, που τελικά χώρισε τη γυναίκα του μετά από δυο χρόνια και γύρισε στο πατρικό του σπίτι στο Ρόουντ Άιλαντ, όπου έζησε με τις δυο θείες του. Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου του 1890, θα συγκρουόταν με το φιλολογικό κόσμο, με αποτέλεσμα να μειώσει τις αρχικές του επιτυχίες στο περιοδικό "Παράξενες Αφηγήσεις" το 1923. Πέθανε τραγικά, σε ηλικία 46 χρόνων στις 15 Μαρτίου 1937, θύμα του καρκίνου των σπλάχνων και των νεφρών. Αν και πρόσωπα φήμης όπως ο Ντάσιελ Χάμμετ Θ' ανακατεύονταν στη δουλειά του, δημοσιεύοντας τα καλύτερα κομμάτια του έργου του εδώ και στο εξωτερικό, η φήμη ενός ανθρώπου που γενικά θεωρήθηκε ο "Πατέρας του Γοτθικού Τρόμου" δεν ήρθε σ' αυτόν παρά τα τελευταία χρόνια με την τεράστια επανέκδοση του έργου του από διάφορους οίκους, μ' ένα τόμο από διαλεχτά γράμματα και τη βιογραφία του. Τον Ιούλιο του 1975 μια έκδοση του "Ατλάντικ Μάνθλυ" δημοσίευσε μια ιστορία με τον τίτλο "Υπάρχουν περισσότερα πράγματα", γραμμένη από το Χόρχε Λουίς Μπόρχες στη μνήμη του X. Φ. Λάβκραφτ. Αυτή η χειρονομία από έναν άντρα του λογοτεχνικού αναστήματος του Μπόρχες είναι σίγουρα μια ένδειξη ότι τελικά ο Λάβκραφτ τοποθετήθηκε στη θέση που του άξιζε στην ιστορία της αμερικάνικης λογοτεχνίας, σχεδόν 40 χρόνια μετά το θάνατό του. [...] Το ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ είναι, σύμφωνα με τις ιστορίες του Λάβκραφτ, ένας μύθος γραμμένος στη Δαμασκό τον όγδοο αιώνα μ.Χ. από ένα πρόσωπο που ονομαζόταν "Τρελός Άραβας", τον Αμπντούλ Αλχαζρέντ. Πρέπει να είναι περίπου 800 σελίδες, γιατί σε μια από τις ιστορίες αναφέρεται ότι κάπου υπάρχει ένα κενό γύρω στη σελίδα 700. Η ιστορία λέει ότι το βιβλίο αντιγράφτηκε και ξανατυπώθηκε σε διάφορες γλώσσες, όπως στα λατινικά, ελληνικά και αγγλικά. Ο δόκτωρ ΝΤΙ, ο μάγος ελισαβετιανής φήμης, υποτίθεται ότι κατείχε ένα αντίγραφο που μετέφρασε. Σύμφωνα με το μύθο, αυτό το βιβλίο περιέχει τον τρόπο να φέρνει στην επιφάνεια απίστευτα πράγματα στην ορατή τους μορφή, όντα και τέρατα που κατοίκησαν στην Άβυσσο και στον Έξω Κόσμο της ανθρώπινης ψυχής. (Απόσπασμα από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Νεκρονομικόν
Η μαρτυρία του Τρελού Άραβα (Α)
Οι πλανήτες και οι ιδιότητές τους
Το βιβλίο της Εισόδου και της Περιπλάνησης
Τα ξόρκια των Πυλών
Το βιβλίο του Μάκλου
Το βιβλίο της Επίκλησης
Το βιβλίο των Πενήντα Ονομάτων
Το κείμενο του Μαγγάν
Το κείμενο Ουρίλια
Η μαρτυρία του Τρελού Άραβα (Β)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNECRONOMICON
ISBN139789603827436
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1985
Αριθμός σελίδων244
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΡΟΥΣΣΟΣ ΤΑΣΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛΧΑΖΡΕΝΤ ΑΜΠΤΟΥΛ
Κωδικός Πολιτείας2140-1290
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Αθανάσιος Μιχαλόπουλος

Κριτικές για το προϊόν

[30/10/2022] ΧΡΗΣΤΟΣ619.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Περιέχει Σουμεριακη και Βαβυλωνιακη μαγεία από την Σουμεριακη Μυθολογία: "Ενουμα Ελις" {Το έπος της Δημιουργίας}... Το οποίο μαζί με το "Έπος του Γκιλγκαμες είναι Ότι ποιο Αρχαιότερο έχει βρεθεί σε πλάκες ή κυλίνδρους.
Οι ερευνητές θα καταλάβουν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Σχέδιο διαφυγής
BIOY CASARES ADOLFO
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36
ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΙΛΕΥΑΝ (+CD)
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Κ. ΑΝΝΑ
€9.86 €2.96
(-70%)
Κερδίζετε €6.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS