Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΝΟ - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΝΟ

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ

+
-
BARBA EUGENIO
Κωδ. Πολιτείας: 1250-0800
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Εουτζένιο Μπάρμπα, σκηνοθέτης, θεωρητικός, ιδρυτής του Θεάτρου Όντιν και της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας (International School of Theatre Anthropology, ISTA), είναι ένα από τα μείζονα σημεία αναφοράς του σύγχρονου θεάτρου.
Το "Χάρτινο Κανό" είναι η πρώτη μείζων μελέτη της θεατρικής ανθρωπολογίας. Αποστάζει όλη την έρευνα της ISTA και εστιάζει στο προ-εκφραστικό επίπεδο της τέχνης του ηθοποιού. Ο Μπάρμπα το ορίζει ως τη βασική τεχνική, η οποία δημιουργεί σκηνική παρουσία. Ένα διευρυμένο και αποτελεσματικό σώμα, το οποίο μπορεί να αδράξει και να οδηγήσει την προσοχή του θεατή.
Το "Χάρτινο Κανό" εναλλάσσεται μεταξύ της απροκατάληπτης ανάλυσης και των παρατηρήσεων ενός μανιώδους ταξιδιώτη, ο οποίος αποκαλύπτει την αξία του θεάτρου ως πειθαρχία και εξέγερση. Περιέχει έναν γοητευτικό διάλογο μεταξύ των δασκάλων των ασιατικών τεχνικών αναπαράστασης και των ευρωπαίων δασκάλων του δυτικού εικοστού αιώνα -όπως είναι ο Στανισλάβσκι, ο Μέγιερχολντ, ο Κραίηγκ, ο Κοπώ, ο Μπρεχτ, ο Αρτώ, ο Ντεκρού, ο Γκροτόφσκι -, καθιστώντας τη σκέψη τους και τις τεχνικές τους προσιτές και ουσιαστικές για τη σύγχρονη θεατρική πράξη.
Το "Χάρτινο Κανό" εδραιώνει -πέραν πάσης αμφιβολίας-, τη σπουδαιότητα της πρακτικής και θεωρητικής δουλειάς του Μπάρμπα για τους σπουδαστές και τους θεατροποιούς του παρόντος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
2. ΟΡΙΣΜΟΣ
3. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ
Καθημερινό και έξω-καθημερινό. Η ισορροπία εν δράσει. Ο χορός των αντιθέσεων. Η συνεπής ασυνέπεια και η αρετή της παράλειψης. Ισοδυναμία. Ένα αποφασισμένο σώμα.
4. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ)
5. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή, ΚΑΛΥΤΕΡΑ, Η ΣΚΕΨΗ
"Ποτέ ξανά αυτή η λέξη". Εφτά δέκατα: η ενέργεια της απορροφημένης δράσης, Sats - η ενέργεια μπορεί να μετεωριστεί. Ιντερμέδιο: Η αρκούδα που διαβάζει τη σκέψη ή, καλύτερα, αποκρυπτογραφεί το sats. Animus και Anima - οι θερμοκρασίες της ενέργειας. Σκέψη εν δράσει - οι ατραποί της ενέργειας. Επιστροφή στο σπίτι.
6. ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΣΩΜΑ
Σημειώσεις πάνω στην αναζήτηση νοήματος
Στο θέατρο με τη μητέρα μου. Κάποια μέρα ξανασυναντάς ένα μικρό κορίτσι. Το νόημα και οι θεωρίες. Μια κενή και αναποτελεσματική τελετή. Οι θεατές που κοιμούνται. Το σώμα-νους. Η Σκέψη και οι σκέψεις. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός. Τετράγωνοι κύκλοι και δίδυμες λογικές. Ο γκουρού δεν ξέρει τίποτα. Σαίξπηρ: Πρόλογος στο "Η Ζωή του Ερρίκου του Πέμπτου". Παραμένετε πολύ όμορφος. Η πριγκίπισσα που κράτησε τους ανέμους σε απόσταση. Το θηλυκό μισό του Shiva, φεγγάρι και σκοτεινιά. Μια χούφτα νερό.
7. ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΒΛΑ
Θέατρο και δράμα. Προ-εκφραστικότητα και επίπεδα οργάνωσης. Η ώθηση των ασκήσεων. Το φεγγάρι και η πόλη. Το χαμόγελο της μητέρας. Το να ζεις σύμφωνα με την ακρίβεια ενός σχεδίου.
8. ΚΑΝΩ', ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΚΙ ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ
Μόνο η δράση είναι ζωντανή, αλλά μόνο η λέξη παραμένει. Κιπού (Quipu). Ο κόσμος της τελετής. Λέξεις-σκιές. Ασημένιο άλογο - μια εβδομάδα δουλειάς
Αναλυτικό ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA CANOA DI CARTA
ISBN139789603854777
ΕκδότηςΔΩΔΩΝΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2008
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΘΕΜΕΛΗΣ ΑΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΘΕΜΕΛΗΣ ΑΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΡΜΠΑ ΕΟΥΤΖΕΝΙΟ
Κωδικός Πολιτείας1250-0800
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mar4kak

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

axilleia

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€8.48 €3.39
(-60%)
Κερδίζετε €5.09

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS