Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ

-
Κωδ. Πολιτείας: 1175-0010




Παρουσίαση

Είταν ιστορικό το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Παλαιών Πολεμιστών και Θυμάτων Στρατού που συνήλθε στην Αθήνα τις 5 - 9 του περασμένου Μαΐου. Πρώτη φορά μέσα στη χώρα μας οργανώνεται συστηματικά, συγκεντρώνεται, γενικεύεται και παίρνει μια καθορισμένη μορφή ο αντιπολεμικός και αντιμιλιταριστικός αγώνας. Πρώτη φορά μέσα στην Ελλάδα αντήχησεν άφοβη και ρωμαλέα η φωνή των επιζώντων και των θυσιασμένων του πολέμου, ενάντια στο μεγάλο έγκλημα. Πρώτη φορά οι παλαιοί στρατιώτες τείνουν το χέρι τους προς τους αδελφούς των των άλλων χωρών κι επάνω απ' των πατρίδων τα σύνορα έρχονται κι αυτοί να σφυρηλατήσουν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσσίδα της Διεθνούς Αλληλεγγύης των καταδυναστευομένων λαών του κόσμου.
Έπρεπε οι γενικές και ειδικές προγραμματικές θέσεις που ψήφισε το Συνέδριο να διαβασθούν από όλους και να διαχυθεί το πνεύμα τους μέσα στις μάζες τις λαϊκές.
Εκτελώντας εντολή της Κεντρικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας επεξεργάσθηκα τις αποφάσεις του Συνεδρίου, τις ανέλυσα και τις απλοποίησα κι επιμελήθηκα την έκδοσή τους με τη βοήθεια κι άλλων συναδέλφων. Προσπάθησα να τις αποδώσω όσο μπορούσα λαϊκώτερα με την ιδέα να χρησιμεύσουν ως υλικό για διαλέξεις και μορφωτικά μαθήματα στους αγωνιστές όλων των Ενώσεών μας. Προσπάθησα, δεν ξέρω αν το κατάφερα.
Στην αρχή έκρινα καλό να προτάξω το μνημειώδη λόγο του μεγάλου μας Μπαρμπύς, τον ενακτήριο των εργασιών του Πρώτου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Παλαιών Πολεμιστών. Η καλύτερή του θέση ασφαλώς είταν να μπει σαν πρόλογος των αποφάσεων του δικού μας Πρώτου Συνεδρίου. (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΥΣ
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΘΙΣΙΚΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603890577
ΕκδότηςΔΙΕΘΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων116
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1175-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

GENTLEMAN
ROETZEL BERNHARD
€50.00 €22.50
(-55%)
Κερδίζετε €27.50
ΜΙΑ ΑΝΙΑΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
CHEKHOV ANTON
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS