Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΕΝ ΙΚΑΡΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ( 1941 - 1943 )

Η ΕΝ ΙΚΑΡΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1941-1943)

ΤΣΑΓΚΑΣ Μ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΙΓNΟΥ Ε. ΚΥΡΙΑΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1444-0035




Παρουσίαση

Όλοι αντιληφθήκαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τόσο διότι ο πληθυσμός είναι ανήσυχος και εκνευρισμένος, αλλά αισθανόμαστε ότι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε εάν Ιταλοί, Άγγλοι, Έλληνες, Αντάρτες παραμείνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντισταθούν και οι πολίτες ενισχύσουν αφήνοντας κάθε συναίσθημα θυμού και μίσους εναντίον μας. Δυστυχώς φρονώ ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί κάποια αποστολή στην πολιτοφυλακή (μελανοχιτώνες) μήπως και εκδηλωθούν κάποιες εχθρικές πράξεις από εξημμένα στοιχεία που έχουν διαφύγει της προσοχής.
Από μερικές ώρες έχουν διακοπεί οι επικοινωνίες με τον Άγιο Κήρυκο (Ικαρία) μπροστά στον οποίο εμφανίστηκαν νωρίς το μεσημέρι δυο γερμανικά μεταφορικά συνοδευόμενα από τορπιλακάτους.
Στον Άγιο Κήρυκο βρισκόταν ένας λόχος της 24ης Λεγεώνος (Μελανοχιτώνων), ενισχυμένος από μονάδα πολυβολητών της ίδιας μονάδας, υπό την διοίκηση του εκατόνταρχου (centurione) Erba, που εθεωρείτο ένα από τα σίγουρα στοιχεία.
Με το τηλέφωνο μπόρεσα ακόμα να ανακοινώσω στον εκατόνταρχο να κάνει κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει την απόβαση και εάν δεν είναι δυνατόν, ένεκα του πυρός από την θάλασσα (στην Ικαρία δεν υπήρχε κανένα πυροβόλο) να αποσυρθούν πάνω στο λόφο (από καιρού είχε διαταχθεί να παρασκευαστούν αμυντικές θέσεις και να συγκεντρωθούν τρόφιμα και πολεμοφόδια).
Έπρεπε, ο εκατόνταρχος, να ζητήσει την βοήθεια των ανταρτών, πολυάριθμων στην περιοχή, να συγκρατηθούν στα ψηλώματα, εμποδίζοντας την κατάληψη του εσωτερικού, να αντεπιτεθούν μόλις καταστεί δυνατόν, και τέλος να ανεβούν στο βουνό σε αναμονή βοηθείας. (Αναφορά του στρατηγού Mario Soldarelli, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603910213
ΕκδότηςΕΛΕΥΣΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2004
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1444-0035
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS