Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΚΙ 2

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΚΙ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
O' DONEL-ALEXANDER HUGH-CONEL
Κωδ. Πολιτείας: 2370-0136
Τιμή Έκδοσης
€18.50
Τιμή Πολιτείας
€12.95
(-30%)
Κερδίζετε €5.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το σκάκι είναι ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι ανάμεσα στα αγόρια και στα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες. Ποτέ δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο στην εποχή μας. Και είναι βέβαιο, ότι ο αριθμός των νεαρών παιχτών μεγαλώνει κάθε χρόνο σταθερά. Αυτό το βιβλίο έχει αξία για οποιονδήποτε μαθαίνει σκάκι, κυρίως όμως σκοπεύει να βοηθήσει αυτούς τους νεαρούς παίχτες. Όπως θα δείτε και σεις πιο κάτω, έχουμε ακολουθήσει μια διαφορετική μέθοδο από εκείνη που ακολουθούν τα περισσότερα βιβλία αυτής της κατηγορίας. Ελπίζουμε ότι η μέθοδός μας θα δικαιώσει τον τίτλο του βιβλίου.
Πρώτα, δίνουμε περίπου 400 ταξινομημένα παραδείγματα κάθε βαθμίδας, από τα πιο απλά μέχρι μερικά που θα έβαζαν σε δοκιμασία και έναν δυνατό παίχτη. (Συμπεριλαμβάνονται και ένα ή δύο όπου οι συγγραφείς δυσκολεύτηκαν να συμφωνήσουν για τη σωστή λύση.) Από αυτά οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν κατά τον καλύτερο και πιο συναρπαστικό τρόπο: δηλαδή κάνοντας κάτι μόνοι τους.
Ανάμεσα σ' αυτά τα παραδείγματα συμπεριλάβαμε μερικές "ομαδικές ασκήσεις". Θέλουμε το βιβλίο να είναι χρήσιμο όχι μόνο σ' αυτούς που μαθαίνουν μόνοι τους, αλλά και σε άλλους που μαθαίνουν μαζί, όπως ένας σχολικός σκακιστικός όμιλος, ή μια τάξη σκακιού. Οι ομαδικές ασκήσεις είναι πολύ κατάλληλες για τέτοιους ομίλους σκακιστών, για να τις μελετήσουν και να τις συζητήσουν μαζί. Οι πιο δύσκολες ατομικές ασκήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ομαδικές ασκήσεις. Εννοείται, ότι οι ομαδικές μπορούν να λυθούν και από εκείνους που διαβάζουν μόνοι τους.
Έπειτα προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε την κύρια δυσκολία, που προκύπτει όταν κάποιος γράφει ένα σκακιστικό βιβλίο αυτής της κατηγορίας. Εκείνο που θέλουμε να πούμε, είναι το εξής: είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς τα πολύ βασικά πράγματα (τις κινήσεις των κομματιών, τους κλασικούς τρόπους να κάνετε ματ κλπ.). Επίσης δεν είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις πολύ προχωρημένα θέματα, π.χ. να δώσεις μιαν εξήγηση της Ισπανικής παρτίδας ή να αναλύσεις ένα παιχνίδι μεταξύ μαιτρ (απλούστατα γιατί ο αναγνώστης τέτοιων θεμάτων είναι ήδη κάπως "φτασμένος"). Εκείνο που είναι δύσκολο, είναι το να διδάξεις "μεσαία" θέματα και σ' αυτό ακριβώς το σημείο έχουμε συγκεντρώσει την προσπάθειά μας. Προσπαθούμε δηλαδή να φέρουμε τον αναγνώστη από το επίπεδο του αρχάριου στο επίπεδο του δυνατού παίχτη του σχολείου ή του σκακιστικού ομίλου.
Η παρουσίαση του κειμένου μοιάζει με μια ελικοειδή σκάλα. Στα πρώτα κεφάλαια δίνουμε τις βασικές αρχές του ανοίγματος, του μέσου της παρτίδας και του φινάλε. Τα επόμενα κεφάλαια ασχολούνται με κάθε φάση της παρτίδας κατά ένα τρόπο πιο προχωρημένο και συστηματικό, ενώ τα τέσσερα τελευταία κεφάλαια δείχνουν το δρόμο για ένα τρίτο στάδιο εξέλιξης, πέρα από τον προορισμό αυτού του βιβλίου. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Πρόλογος του Β' τόμου
Σημείωμα του μεταφραστή
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Κερδίζοντας υλικό με διπλή επίθεση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Πηρουνίσματα με ίππους και πιόνια
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Καρφώματα και σουβλίσματα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Άλλοι τρόποι για να κερδηθεί υλικό
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Κάνοντας ματ το βασιλιά που έχει κάνει ροκέ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Πώς να κερδίζετε το φινάλε
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ
Τα ανοίγματα 1. ε2-ε4, ε7-ε5
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ
Άλλα ανοίγματα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ
Καταστρώνοντας ένα σχέδιο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ
Κατευθύνσεις για το μέλλον
Λύσεις των ασκήσεων του Β' τόμου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLEARN CHESS: A NEW WAY FOR ALL - VOLUME TWO: WINNING METHODS
ISBN139789603920854
ΕκδότηςΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1981
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΟΜΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΕπιμέλειαΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΒΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)Ο΄ΝΤΟΝΕΛ-ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΧΙΟΥ-ΚΟΝΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2370-0136
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Afroditiha

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1793
HUGO VICTOR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
APPIAH KWAME-ANTHONY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS