Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ( ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ )

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

+
-
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3370-0010
Τιμή Έκδοσης
€36.04
Τιμή Πολιτείας
€18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η δεκαπενταετής, περίπου, κατάργηση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και η συρρίκνωση των ωρών διδασκαλίας των κλασικών μαθημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παιδείας και την αποκοπή της νεοελληνικής γλώσσας από την πανάρχαιη κοιτίδα της. Τούτο υπήρξε η οδυνηρή διαπίστωση, που, φέρνοντας στην επικαιρότητα το αίτημα της σε βάθος διδασκαλίας της γλώσσας μας με αφετηρία τον αρχαίο ελληνικό γραπτό λόγο, οδήγησε, τελικά, στην επαναφορά του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση. Από τη νέα, λοιπόν, σχολική χρονιά (1993-1994), οι νεαροί μαθητές, σιγά σιγά και με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θα αρχίσουν τη σπουδή του αρχαίου ελληνικού λόγου, στοχεύοντας σε μια ολοκληρωμένη πνευματική ζωή και σε έναν άρτιο νεοελληνικό λόγο. Αρωγός σ' αυτήν τους την προσπάθεια οι εκδόσεις "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ", παραδίδουν στο νεαρό αναγνωστικό τους κοινό, αλλά και στον κάθε Έλληνα, που πιστεύει στη διαχρονική πορεία της γλώσσας μας, το "ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ", το πληρέστερο από τα ήδη κυκλοφορούντα. Το "ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ", περιέχει κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά περισσότερα από 3.100 ρήματα, 400 των οποίων κλίνονται αναλυτικότατα σε πρακτικούς και εύχρηστους πίνακες. Τα ρήματα ερμηνεύονται, ετυμολογούνται, γίνεται συστηματική παράθεση των συντάξεών τους, ενώ, παράλληλα, παρατίθενται τα παράγωγα και οι σύνθετοι και αντίθετοι τους τύποι. Στο τέλος, αναφέρεται η πηγή (ο συγγραφέας και το έργο), όπου και πρωτοσυναντάται το κάθε ρήμα. Μεγάλη ευκολία, εξάλλου, παρέχουν στο νεαρό μαθητή οι αναλυτικοί πίνακες, όπου κλίνονται τα ανώμαλα (και όχι μόνο) ρήματα, διασαφηνίζοντας κάθε αμφιβολία, και οι οποίοι προς διευκόλυνση ακολουθούν τα συγκεκριμένα ρήματα. Με την πεποίθηση ότι η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της παιδείας μας αλλά και στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου του λαού μας, οι εκδόσεις "ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" προσφέρουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό το "ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ", ελπίζοντας ότι θα αποβεί το χρηστικό εργαλείο του κάθε σπουδαστή της αρχαίας ελληνικής γραμματικής. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604000579
ΕκδότηςΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων1374
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3370-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

[14/03/2015] Andy1979.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το καλύτερο λεξικό ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης που κυκλοφορεί. 400 ρήματα κλίνονται αναλυτικά σε εύχρηστους πίνακες, γεγονός που το καθιστά απαραίτητο για κάθε σπουδαστή, μαθητή ή για οποιονδήποτε που μελετάει Αρχαία Ελληνικά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS