Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
(ΕΠΙΤΟΜΟ) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453 (ΕΠΙΤΟΜΟ)

+
-
VASILIEV ALEXANDROVICH ALEXANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 3370-0240
Τιμή Έκδοσης
€60.00
Τιμή Πολιτείας
€30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

''Η Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας'' έχει σχεδόν τελείως αναθεωρηθεί κατά τα τελευταία τριάντα ή σαράντα χρόνια. Πολύ σπουδαία στοιχεία - σχετικά με διάφορα τμήματα αυτής της ιστορίας - έχουν ανακαλυφθεί, ενώ συγχρόνως έχουν γίνει σημαντικές και λεπτομερείς επιστημονικές εργασίες, οι οποίες μελετούν διαφόρους περιόδους της. Μολαταύτα όμως μας έλειπε μια γενική ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που θα αξιοποιούσε αυτές τις έρευνες και η οποία, τελείως ενημερωμένη για τα πιο σύγχρονα επιστημονικά συμπεράσματα, θα εξέθετε, κατά έναν πλήρη τρόπο, την τύχη και την εξέλιξη της Αυτοκρατορίας. [...] (Charles Diehl, από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

1 Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
2 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟ
3 Ο ΜΕΓΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ
4 Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ( 610- 717) ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
5 Η ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ (717- 867)
6 Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ (867- 1081)
7 ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8 Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (1204- 1261)
9 Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604003846
ΕκδότηςΠΕΛΕΚΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2006
Αριθμός σελίδων1072
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΑΒΡΑΜΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΣΙΛΙΕΦ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡ
Κωδικός Πολιτείας3370-0240
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, angeta, bellerophone, asfalios, lab.alex, Summerwind, Histor10, alejandrinos, Α.Πα., xadamalas, pavel19, kiriakos79

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Histor10, bellerophone, Summerwind

Κριτικές για το προϊόν

[12/01/2024] antonis2510.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Για ένα τόσο σημαντικό βιβλίο, η συγκεκριμένη έκδοση είναι απαράδεκτη! Οι σελίδες είναι σαν φωτοτυπίες δεμένες σε έναν τόμο κι εκτυπωμένες στραβά. Σε καμία περίπτωση αυτή η έκδοση, δεν αξίζει 60€.
[26/07/2023] xadamalas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο του Βασίλιεφ δεν θα το συνιστούσα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να διαβάσει για την (Χριστιανική) Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (το λεγόμενο "Βυζάντιο"). Θεωρώ ότι προϋποθέτει ήδη να έχεις μια εικόνα για το "Βυζάντιο" από άλλα βιβλία πιο εύκολα στην εξιστόρηση τους όπως το "Σύντομη Ιστορία του Βυζαντίου" του Norwich από τις εκδόσεις Γκοβόστη, καθώς η εργασία του Βασίλιεφ είναι περισσότερο συστηματική και όχι μια απλή εξιστόρηση γεγονότων που έναν αρχάριο θα τον δυσκολέψει, ενώ έναν γνωστή θα τον βοηθήσει να πάρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες εμβαθύνοντας.
[25/04/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η εργασία του A.A. Vasiliev, Η ιστορία της βυζαντινής αυτοκρατορίας, είναι από τις πιο καλές και έγκυρες που έχουν γραφτεί. Δεν είναι μια απλή εξιστόρηση γεγονότων, αλλά προσεκτική αξιολόγηση των πηγών (έγκυρες, κάποιες που πρέπει να εξεταστούν περισσότερο, άκυρες) και κριτική αποτίμηση των γεγονότων. Κάποια σημεία δεν τα γνωρίζουμε, άλλα τα γνωρίζουμε μη επαρκώς (όπως για τους Εικονομάχους) και, για άλλα, είμαστε καλά ενημερωμένοι. Ο Ρώσος συγγραφέας κάνει πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική ιστορία. Αναφέρεται πολύ στους εξωτερικούς εχθρούς της αυτοκρατορίας και στο πώς αντέδρασε η τελευταία, με τις αποτυχίες και τις επιτυχίες στον στρατιωτικό ή διπλωματικό τομέα. Αναφέρεται όμως και σε εσωτερικά γεγονότα που ταλάνισαν το Βυζάντιο-και όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σε δογματικά θέματα, στη διαμάχη Χριστιανισμού-ειδωλολατρίας, στις αιρέσεις, στην εικονολατρία και την εικονομαχία, στη μεγάλη ιδιοκτησία και στα προβλήματα που δημιουργούσε, στους αγρότες, στην ιδιοκτησία και την επιρροή των μοναχών, που συχνά συγκρούονταν με τους αυτοκράτορες, σε ζητήματα νομικά και διοικητικά, μεγάλες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις, σε ζητήματα πολιτισμού (επιστήμες, ιστορία, χρονογραφία, γράμματα, λογοτεχνία, καλλιτεχνική ζωή), σε ανταρσίες και συνωμοσίες, σε αντιμαχίες (άλλες πιο σοβαρές και άλλες λιγότερο σοβαρές) του αυτοκράτορα με τους πατριάρχες, σε ανίερες συμμαχίες, στη σύγκρουση ή συμμαχία του Αυτοκράτορα με βασίλεια της Δύσης ή με τους Πάπες στην Ιταλία, στον πολιτισμικό συγκρητισμό και τις εκατέρωθεν επιρροές Ανατολής και Δύσης, σε κοινωνικά ζητήματα (φτώχεια, ερήμωση καλλιεργειών, λιμοί, λοιμοί, βαριά φορολογία κτλ.). Το βιβλίο αυτό, λοιπόν έχει ενδιαφέρουσες πτυχές: στρατιωτική και πολιτική ιστορία, κοινωνική ιστορία, καθώς και ιστορία του πολιτισμού. Το περίπλοκο «παιχνίδι» των σταυροφοριών περιγράφεται επαρκώς, τα αίτιά του και οι συνέπειές του, οι συμμαχίες και οι περιπλοκές. Η παρακμή της και η απώλεια εδαφών από το 1204 και έπειτα, μέχρι το μοιραίο 1453.
[30/07/2020] Histor10.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τρομερό βιβλίο μαζί με αυτό του Ostrogorsky είναι τα πιο έγκυρα για το Βυζάντιο. Για μια περίοδο ηταν εξαντλημένο αλλά πραγματικά χαίρομαι που επανακυκλοφορεί
[12/08/2014] angeta.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το παρεξηγημένο Βυζάντιο στον Βασίλιεφ αποκτά την αξία που του ανήκει! Δεν πρέπει να λείψει από καμία βιβλιοθήκη που αγαπάει την γνώση.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS