Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

+
-
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΛΩΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4330-0331
Τιμή Έκδοσης
€28.86
Τιμή Πολιτείας
€23.09
(-20%)
Κερδίζετε €5.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Κοινωνική Ψυχολογία ασχολείται με τη μελέτη της κοινωνικής συμπεριφοράς. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται με τις πράξεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ατόμων όπως αυτά διαμορφώνονται στα πλαίσια των διαπροσωπικών τους σχέσεων, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους σε κοινωνικές ομάδες, ως προϊόν της επιρροής άλλων ατόμων, ως συνάρτηση του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου στο οποίο βρίσκονται και σε αλληλεπίδραση με τις εγγενείς τους ικανότητες και προδιαθέσεις. Με άλλα λόγια, η Κοινωνική Ψυχολογία ασχολείται με μια περίπλοκη αλλά συναρπαστική όψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια επισκόπηση των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τις κοινωνιο-ψυχολογικές θεωρίες και έρευνες. Περιγράφει τα σημαντικότερα φαινόμενα δίνοντας έμφαση τόσο σε κλασικές όσο και σε σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις, παραθέτοντας αντιπροσωπευτικές έρευνες και τα συμπεράσματα τους και δίνοντας παραδείγματα από την καθημερινή εμπειρία. Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας και συναφών κλάδων των κοινωνικών επιστημών. Απευθύνεται επίσης σε οποιονδήποτε επιθυμεί να κατανοήσει την κοινωνική συμπεριφορά και να γνωρίσει τη συμβολή της Κοινωνικής Ψυχολογίας στη μελέτη της. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή: Το αντικείμενο και οι μέθοδοι της κοινωνικής ψυχολογίας
Κοινωνική νόηση
Κοινωνική απόδοση
Στάσεις
Κοινωνική Επιρροή
Κοινωνικές ομάδες: επίδοση, ηγεσία και λήψη αποφάσεων
Προκατάληψη και διομαδικές σχέσεις
Επιθεδτικότητα
Θετική κοινωνική συμπεριφορά
Διαπροσωπικές σχέσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο ονομάτων
Ευρετήριο όρων
Λεπτομέρειες
ISBN139789604022007
ΕκδότηςΤΥΠΩΘΗΤΩ / ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2006
Αριθμός σελίδων398
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδικός Πολιτείας4330-0331
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

inna

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

fryne

Κριτικές για το προϊόν

[25/04/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η «Κοινωνική Ψυχολογία» της Φλώρας Κοκκινάκη απευθύνεται βασικά σε προπτυχιακούς φοιτητές. Η Κοινωνική Ψυχολογία είναι μία εκ των κοινωνικών επιστημών, η οποία ασχολείται με τις διατομικές ή/και διομαδικές διεργασίες, σχέσεις οι οποίες οδηγούν σε στάσεις ή συμπεριφορές και παράγουν κοινωνικά αποτελέσματα. Είναι μια αρκετά εμπειρική επιστήμη. Γιατί, παρά τα διάφορα ερμηνευτικά μοντέλα και τις θεωρίες, έχει ενεργητικό σε πολλά πειράματα υπό ελεγχόμενες συνθήκες, κάποια από αυτά άφησαν ιστορία, τα οποία θυμίζουν τα εργαστηριακά πειράματα στην επιστήμη της Φυσικής. Η Κοινωνική ψυχολογία πραγματεύεται θέματα όπως η αρνητική ή θετική κοινωνική συμπεριφορά, η διαμόρφωση της προσωπικότητας, η υπακοή ή η ανυπακοή, το κύρος και άλλα. Τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, κατά τη γνώμη μου, είναι όσα σχετίζονται με προκαταλήψεις και οδηγούν συχνά σε συνέπειες διακρίσεων, αποκλεισμού ή επιθετικής συμπεριφοράς. Την προηγούμενη δεκαετία, με την κρίση στην Ελλάδα και τις έντονες εντάσεις, με απασχόλησαν πολύ αυτά τα προβλήματα. Σε αυτό το βιβλίο έλαβα πολλές απαντήσεις και ερεθίσματα προβληματισμού. Το βιβλίο είναι καλογραμμένο, έχει πλούσια βιβλιογραφία και παραπομπές στις εκάστοτε έρευνες και θεωρίες των Κοινωνικών Ψυχολόγων. Είναι δομημένο ως επιστημονικό σύγγραμμα, το οποίο παρέχει συνοπτικά τους βασικότερους προβληματισμούς και τα βασικότερα πορίσματα από μελέτες και πειράματα, καθώς και μια κριτική επισκόπηση για κάθε μοντέλο και θεωρία. Αναφέρεται συνοπτικά και στο πολιτισμικό πλαίσιο, σε παράγοντες κλιματικούς που επηρεάζουν τη συμπεριφορά, καθώς και σε θεωρίες εξελικτικής ψυχολογίας και κοινωνιοβιολογίας, οι οποίες όμως είναι δύσκολο να μετρηθούν και να υπολογιστούν. Τα τελευταία κεφάλαια έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS