Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
CATCH 22 ( ΚΑΤΣ )

CATCH 22

+
-
HELLER JOSEPH
Κωδ. Πολιτείας: 1290-0113
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Joseph Heller μετά τη φρίκη και την παράνοια που έζησε ως βομβαρδιστής της αμερικανικής αεροπορίας κατά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο έγραψε με το μοναδικό του χιούμορ το μεγαλύτερο αντιπολεμικό μυθιστόρημα όλων των εποχών, μια μοναδική σάτιρα, περιγράφοντας κατ' επέκταση την τρέλα της σύγχρονης κοινωνίας. Το έργο του αποτελεί μια ισχυρή κριτική για τον καπιταλισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που απορρέουν από αυτόν, καθώς η κριτική αυτή δημιουργεί ένα αντίβαρο κατά των συνθηκών της παράλογης μοντέρνας πραγματικότητας, διακωμωδώντας το παράλογο του πολέμου αλλά κυρίως το παράλογο της ίδιας της ζωής. Μαζί με το «1984» του George Orwell, θα μείνει και το «Catch 22» σαν ένα από τα λογοτεχνικά μνημεία της ανθρωπότητας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Ο συγγραφέας, Εβραίος ρωσικής καταγωγής (1923-1999), γεννημένος σε μια εργατική, εβραϊκή περιοχή του Κόνεϊ Αϊλαντ του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών κατατάχτηκε ως πιλότος βομβαρδιστικού στην Ιταλία. Το "Catch 22", το οποίο εκδόθηκε το 1961, είναι, όπως αναφέρει στην εισαγωγή της η Αναστασία Χρήστου: μία εξαιρετική κοινωνική σάτιρα και βαθυστόχαστη κριτική πολλών μοντέρνων κοινωνικών φαινομένων. Είναι μία σκοτεινή διακωμώδηση του παραλόγου του πολέμου, αλλά κυρίως του παραλόγου της ζωής. Η εικόνα της ισοπεδωμένης Ρώμης τού δίνει την αφορμή να απεικονίσει τη φτώχεια, θέτοντας αυτονόητα -πλην άλυτα- ερωτήματα: Γιατί να επικρατούν μια τόσο έντονη μιζέρια και φτώχεια; Γιατί τα πεινασμένα παιδιά της φτώχειας κατακλύζουν τους δρόμους; Γιατί οι άνθρωποι εμπλέκονται στη βία του πολέμου και πεθαίνουν κατά χιλιάδες στους δρόμους; Η απάντηση του Χέλερ είναι αυτό το μυθιστόρημά του, δηλαδή "οι μη έχοντες δεν έχουν κανέναν έλεγχο της κατάστασης και κατά συνέπεια, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Αποτελεί ένα σύμβολο για τις σχέσεις εξουσίας, σχέσεις υπαρκτές ακόμη κι εάν δεν έχουν καταγραφεί κάπου, και είναι αυτές οι σχέσεις εξουσίας που ευθύνονται για το παράλογο του θανάτου χιλιάδων ανθρώπων". (ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, 25/6/2004)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604080250
ΕκδότηςΕΚΑΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων640
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜετάφρασηΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΛΕΡ ΤΖΟΖΕΦ
Κωδικός Πολιτείας1290-0113
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ViviQ, wstavac, ar03412, agrofylakas, ΦΜ70, silverhaired, noevellyn, billpap, dimbik, Harold_Flowers

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2019] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο βαθειά αντιπολεμικό, προβάλλοντας μέσα στην παράνοια του πολέμου το αδιέξοδο των ηρώων. Τις τραγικές πολεμικές αφηγήσεις διαδέχονται ξεκαρδιστικές σκηνές αλλά και στιγμιότυπα που φανερώνουν την μοναξιά και την αποξένωση των χαρακτήρων. Θέλει λίγη επιμονή στο διάβασμα αλλά είναι σημαντικό βιβλίο και προτείνεται ανεπιφύλακτα.
[02/02/2015] Dionysis Gioulis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Απίστευτα κουραστικό βιβλίο,ίδρωσα για να το τελειώσω. Το χιουμοριστικό ύφος του πιστεύω ότι στερεί δύναμη από το βιβλίο.
[14/08/2014] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αγνοήστε παντελώς την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.Εφάμιλλο του 1984 σαφέστατα και όχι αντιπολεμικό αριστούργημα ίσως ναι ίσως και όχι ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας, προσωπικά δεν θα το έλεγα αριστούργημα ούτε θα έλεγα ότι έχει την αύρα του κλασσικού, οσο για τους παραλληλισμούς ο καθένας μπορεί να δεί του δικούς του. Το βιβλίο είναι πολυ καλό, έχει πανέξυπνους διαλόγους και είναι άκρως χιουμοριστικό. Έχει πολύ δυνατά σημεία αλλα του λείπει αυτο το κάτι που θα το πέρναγε στην σφαίρα του κλασσικού. Καταφέρνει να περάσει αρκετά καλά την σχιζοφρένεια των ανθρώπων στον καιρό του πολέμου αλλά κάπου εκεί χάνεται οποιαδήποτε άλλη επαφή με τον πόλεμο. Βασικά θα έλεγα ότι το βιβλίο αποτελείται απο προσωπογραφίες ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε πολεμικό περιβάλλον. Αν θέλει κάποιος να πάρει μια ιδέα για τον παραλογισμό του πολέμου θα του έλεγα να κατευθυνθεί σε πιο κλασσικά έργα. Παρόλα αυτά το έργο ειναι πολύ καλό και σε κάποια σημεία σου δίνει γροθιές στο στομάχι σαφέστατα και αξίζει η άναγνωση του με την προυπόθεση όμως να έχουν διαβαστεί πρώτα άλλα βιβλία πιο κλασσικά στο είδος τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΛΙΑΝΑ
€77.00 €34.65
(-55%)
Κερδίζετε €42.35
Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS