Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

MURAKAMI HARUKI
Κωδ. Πολιτείας: 4590-0602




Παρουσίαση

"Ήταν άνοιξη, όταν η Σουμίρε, στα είκοσι δύο της χρόνια, ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Και ήταν μια αγάπη δυνατή, ένας πραγματικός τυφώνας που σάρωσε το τοπίο της ζωής της -ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα του, παρασέρνοντας ό,τι ήταν όρθιο, διαλύοντας το, συνθλίβοντάς το. Η ένταση του τυφώνα δεν μειώθηκε καθόλου καθώς διέσχιζε τον ωκεανό, έκανε στάχτη το Άνγκορ Βατ, κατάκαψε μια ινδική ζούγκλα, μαζί με τις τίγρεις και τα άλλα ζώα, για να μετατραπεί σε αμμοθύελλα στην περσική έρημο θάβοντας ένα εξωτικό φρούριο κάτω από μια θάλασσα άμμου. Με άλλα λόγια, ήταν ένας έρωτας τεραστίων διαστάσεων. Το αντικείμενο του έρωτά της έτυχε να είναι δεκαεφτά χρόνια μεγαλύτερό της και παντρεμένο. Και το σημαντικότερο: ήταν γένους θηλυκού. Απ' αυτό ξεκίνησαν όλα και σ' αυτό κατέληξαν. Σχεδόν".

Ο Κ. είναι ερωτευμένος με τη Σουμίρε, όμως η Σουμίρε είν' ερωτευμένη με τη Μίου. Κι ενώ η Σουμίρε περνάει μια φάση ενδοσκόπησης για να καταλάβει αν το ότι είν' ερωτευμένη με τη Μίου σημαίνει πως είναι ομοφυλόφιλη, ο Κ. παρηγοριέται στην αγκαλιά της μητέρας ενός μαθητή του.
Το ερωτικό τρίγωνο που έγινε κουβάρι θα μπερδευτεί ακόμη περισσότερο όταν η Μίου θα τηλεφωνήσει στον Κ. από ένα ελληνικό νησί για να του ανακοινώσει πως η Σουμίρε εξαφανίστηκε.
Τη λύση του αινίγματος θα δώσει η συγγραφική ιδιοφυΐα του Μουρακάμι, που ξέρει να βρίσκει την ποιητική διάσταση και της πιο πεζής καθημερινής κατάστασης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εδώ ο Μουρακάμι ακολουθεί τα χνάρια του ιδιοφυούς Μπουνιουέλ. Δεν φοβάται μήπως με αυτή τη σουρεαλιστική τεχνική, που κλείνει το μάτι στον Φρόιντ, θεωρηθεί παρωχημένος. Τον ενδιαφέρει πάνω από όλα η αμείλικτη υφή των ονείρων. Οπως εξήγησε σε μια διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Princeton: "Δεν αναλύεις ένα όνειρο. Απλά το διαπερνάς. Ένα όνειρο άλλοτε σε ανακουφίζει, άλλοτε σε στρεσάρει. Η αφήγηση είναι το ίδιο πράγμα - απλά σε απορροφάει. Ο συγγραφέας ονειρεύεται ξύπνιος". Στο τέλος πρέπει εσύ, ο αφηγητής, να αποφασίσεις εάν βίωσες μαζί με τον ήρωα-αφηγητή την πραγματικότητα ή το όνειρο. (Κατερίνα Δαφέρμου, Το Βήμα, 22/06/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSPUTNIK SWEETHEART
ISBN139789604105205
ΕκδότηςΩΚΕΑΝΙΔΑ
ΣειράΑΣΗΜΕΝΙΑ ΣΕΙΡΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΤΖΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ ΧΑΡΟΥΚΙ
Κωδικός Πολιτείας4590-0602
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kelraheb, fotinipoliteia, AliceInNowland, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[07/11/2023] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που αναφέρεται στους ανεκπλήρωτους έρωτες & στις πιο βαθιές και κρυφές μας επιθυμίες. Καθώς διαβάζεις τις σελίδες του θα δεις ότι η απουσία και η απώλεια είναι τα βασικά στοιχεία που κυριαρχούν... εμπλουτισμένα βέβαια με αυτή τη νότα μυστηρίου/νοσταλγίας, που μόνο ο Murakami μπορεί να κάνει.
Μόλις τελείωσα το βιβλίο, μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια γιατί κατάλαβα ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας.. Χαραγμένοι στις πιο βαθιές και οριστικές μας απώλειες. Εκπληκτικό βιβλίο.
[11/04/2013] kostas1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ πλέει σε άλλα νερά,αυτά του στοχαστικού & μπερδεμένου ερωτισμού(αν και λίγο αδόκιμος ο όρος). Σίγουρα ο Μουρακάμι ξέρει να φτιάχνει εικόνες που τις αισθάνεται ο αναγνώστης.Επίσης είναι τόσο τεχνίτης που εξουδετερώνει τα τρωτά της αφήγησης πρώτου προσώπου. Το μυστήριο σε ακολουθεί μέχρι το τέλος αλλά έρχεται αρκετά καθυστερημένο (και μέχρι να έρθει ίσως έχουμε χάσει την υπομονή μας) ενώ κι όταν μας κάνει την τιμή να εμφανιστεί,δεν είναι έντονο.Η πένα-αν ήταν οντότητα- θα είχε βραδυκαρδία και υπόταση. Η πινελιά του φανταστικού από την άλλη,νοστιμίζει το λογοτεχνικό πιάτο μας. Χαμηλών τόνων & ευανάγνωστο αρέσκεται στη ροπή σε παρελθόντα χρόνο και με τα όσα θετικά και αρνητικά του ανέφερα πιο πάνω,τούτο δω κυλά ευχάριστα,χωρίς εξάρσεις. Ανάλαφρα σαν μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος. Το "άρωμα Ελλάδας" που περιλαμβάνει (ο συγγραφέας έχει επισκεφτεί τη χώρα μας και αυτό του βγαίνει και στο παρόν) έρχεται και δένει την κρούστα. Ευχάριστο ή αδιάφορο ; Μάλλον και τα δυό μαζί: Ευχάριστα αδιάφορο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS