Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ κ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (1760-1914)

ΤΣΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2130-0093




Παρουσίαση

Ο συγγραφέας αυτής της παρουσίασης έχει την ιδιαίτερη χαρά να προλογίζει την έκδοση της διδακτορικής διατριβής του Γιάννη Τσούμα της οποίας είχε την κύρια επίβλεψη στο διάστημα της συγγραφής της. Και ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης της. Πολλές συζητήσεις με τον συγγραφέα της μελέτης, οι διεξοδικές αναλύσεις του προγράμματος της εργασίας του και η οριοθέτηση του πλαισίου μέσα στο οποίο ήταν αναγκαίο να αναλυθούν τα θεωρητικά κίνητρα και η πραγματοποιήσεις, σχημάτισαν ένα κορμό έρευνας τον οποίο ο συγγραφεύς της σχεδόν εξαντλεί χάρη στη συστηματικότητα με την οποία εργάστηκε αυτά τα χρόνια την ευρύτατη γνώση που τον διακρίνει ως προς αυτή ειδικά την περιοχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και λειτουργίας και την ικανότητα να αξιολογεί τις πηγές. Κάθε δάσκαλος είναι ευτυχής και τιμάται να παρουσιάζει ένα παρόμοιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο.
Ο Γιάννης Τσούμας εργάστηκε σε ένα σημαντικό ιστορικό και κοινωνικό θέμα, τον συνδυασμό των ιδεών της αισθητικής και της λειτουργίας των μορφών που καλλιεργήθηκαν στις διακοσμητικές τέχνες και την αρχιτεκτονική, κατά την περίοδο που προηγήθηκε του μοντερνισμού του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα. Η εργασία καθαυτή είναι και εισαγωγική στην περίοδο των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στις σχέσεις λειτουργίας και της πόλης - στις ιδεολογικές σχέσεις που διαμορφώθηκαν ως προς το περιβάλλον μέχρι το 1914 και τις οποίες ερευνά στην προσεχή του μελέτη. Ήδη, σ'' αυτή την εργασία που δημοσιεύεται έχει συγκεντρώσει μια σημαντική βιβλιογραφία - συχνά δυσεύρετη -, καθώς και έναν πολύ μεγάλο αριθμό πηγών πληροφοριών τις οποίες ιεράρχησε και αξιολόγησε σε ένα αυστηρό και προσιτό πρόγραμμα δομής και οργάνωσης του έργου. Με τη συστηματική και την αναλυτική προσέγγιση, καθώς και με την κριτική των πληροφοριών της, η εργασία συμβάλλει στην περιορισμένη βιβλιογραφία στην Ελλάδα, ως προς αυτό το θέμα, αλλά και αποτελεί μία ευρύτερη συμβολή στην αναγνώριση της ιδιαιτερότητες καθώς και των συγγενειών των διακοσμητικών τεχνών με τις μορφοπλαστικές τέχνες. Αυτό θα είναι και το κατεξοχήν συστατικό στοιχείο του έργου με έμφαση στις ιδέες της λειτουργικότητας, στις τεχνικές, και στα υλικά ως άξονες που προετοίμασαν τη σύνθεση του μοντερνισμού τον εικοστό αιώνα. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΟΙΜΙΟ: ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΝΤΙΖΑΙΝ
ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΟ ΝΤΙΖΑΙΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1830-1855)
Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ (1851-1900)
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΩΝ
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΡ ΝΟΥΒΩ)
ΝΤΙΖΑΙΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604115211
ΕκδότηςΙΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2005
Αριθμός σελίδων504
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2130-0093
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS